هنوز بهدنبال یافتن شیوه بررسی برجام هستیم/ وظیفه کمیسیون تهیه گزارش و ارائه به مجلس است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: گزارشی که توسط کمیسیون ویژه تهیه میشود، نهایتاً میبایست به صحن مجلس آوردهشود و تمامی نمایندگان درباره آن تصمیمگیری کنند.
حجتالاسلام حسین سبحانینیا در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به احتمال حضور علی لاریجانی و سعید جلیلی در جلسات کمیسیون ویژه بررسی برجام اظهار داشت: البته دکتر لاریجانی بهعنوان رئیس مجلس میتوانند در تمامی جلسات کمیسیونها حضور یابند و بنابر صلاحدید خودشان تصمیمگیری میکنند اما درخصوص حضور دیگر اشخاص در جلسات، بنابر جمعبندی اعضای کمیسیون تصمیمگیری بهعمل میآید.
وی افزود: البته در جریان جزئیات مدعوین کمیسیون ویژه نیستم، اما آنچه مشخص است این است که دیدگاههای متفاوتی در این کمیسیون وجود دارد و مهمتر از آن اینکه تصمیماتی که اخذ میشود و گزارشی که در این کمیسیون تهیه میشود، نهایتاً میبایست به صحن مجلس آوردهشود و تمامی نمایندگان درباره گزارش کمیسیون ویژه تصمیمگیری کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: در حقیقت وظیفه کمیسیون ویژه صرفاً تهیه گزارشی برای طرح در صحن علنی است و قرار نیست، مجلس تمامی تصمیماتی که در کمیسیون ویژه گرفته میشود را با چشم و گوش بسته بپذیرد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس با اشاره به آخرین تصمیمات و بررسیهای کمیسیون ویژه بررسی برجام، اعلام کرد: اصل و اساس کار کمیسیون ویژه و نفس تشکیل این کمیسیون اتفاق خوبی است و میتواند نتایج خوبی به همراه داشتهباشد. درخصوص شیوههای بررسی برجام نیز دو شیوه بررسی موضوعی یا بررسی بند به بند مطرح شده که در جلسه دیروز و حتی امروز هم مسائلی مطرح شده و بناست ابتدا جمعبندی در این خصوص حاصل شود تا کار بررسی برجام در جلسات بعدی ادامه یابد.
وی با اشاره به حواشی فراوانی بررسی برجام در مجلس قبل و بعد از تشکیل کمیسیون ویژه خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه بحث برجام، موضوع بسیار مهمی است که موافقان و مخالفان فراوانی دارد، ایجاد بحثهای حاشیهای در موردآن کاملاً طبیعی است. با اینهمه امیدواریم تصمیمی که ازسوی بخشهای مختلف اخذ میشود همان تصمیم باشد که مجموعه نظام درنظر دارد. چراکه اگر بخواهیم با رویکرد جناحی و بخشی به یک مسئله ملی نگاه کنیم، به مصلحت نظام نیست.
سبحانینیا در پایان تصریح کرد: طبیعتاً وزارت خارجه به تصمیم خود درباره برجام رسیدهاست اما این به معنای عدم ورود دیگر دستگاههایی که بنابر قانون باید نظرشان را اعلام کنند، نیست. البته این مسئله به این معنا نیست که این دستگاهها لزوماً به نظری مغایر با نظر وزارت خارجه برسند اما امکان دارد در عین حال که نظری مشابه وزارت خارجه دارند، ملاحظاتی را نیز درنظر بگیرند و بر اساس آن تذکراتی به دولت بدهند.