خبرگزاری کار ایران

بیگدلی در گفت‌وگو با ایلنا:

کانادا پس از انگلستان به احیای روابط با ایران ترغیب خواهد شد

یک تحلیلگر سیاست خارجی گفت: بی‌تردید بعد از انگلستان کانادا ترغیب خواهد شد دست به بازگشایی سفارتخانه خود و احیای روابطش با تهران بزند.

علی بیگدلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با بازگشایی سفارتخانه ایران و انگلستان و سفر فیلیپ هاموند به تهران گفت: در آخرین سفری که آقای روحانی برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک داشتند‏، در خصوص بازگشایی سفارتخانه‌ها گفت‌وگویی با دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلستان داشتند.

وی ادامه داد: این صحبت توانست زمینه‌های بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور را فراهم کند٬ اما مذاکرات هسته‌ای و دشواری‌های آن‏ موجب تاخیر در تحقق آن شد٬ ولی در روزهای پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین‏، صحبت‌هایی میان آقای ظریف و هاموند در این رابطه صورت گرفت و در این مدت دیدیم که آقای هاموند در بیانیه‌ای از لغو وضعیت هشدار سفر به تهران خبر داد و اکنون نیز قرار است که سفارتخانه‌ها بازگشایی شوند.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه دستیابی به توافق هسته‌ای زمینه‌های لازم برای گشایش روابط ایران با بسیاری از کشورهای دنیا فراهم کرده است، اظهار داشت: با توافق هسته‌ای، انبساطی را در سیاست خارجی ما ایجاد کرده است و از سویی شاهد رقابت بسیاری از کشورهای اروپایی برای حضور در تهران هستیم و وزرای امور خارجه کشورهای مهم اروپایی و همچنین خانم موگرینی به تهران آمدند.

بیگدلی با بیان اینکه انگلستان برای عقب نیافتادن از کشورهای دیگر اروپایی بازگشایی سفارتخانه‌اش را تسریع بخشیده است، تصریح کرد: بعد از انگلستان بی‌تردید کانادا ترغیب خواهد شد تا دست به بازگشایی سفارتخانه خود و احیا روابطش با تهران بزند.

این کار‌شناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه سفر وزیر امور خارجه انگلستان تاثیر بسیار زیادی بر روی رفتارهای بعدی اتحادیه اروپایی و کنگره خواهد داشت، خاطرنشان کرد: انگلستان از کشورهای مهم و تاثیرگذار عضو اتحادیه اروپایی است و از طرفی، در طول یک قرن گذشته همواره همراه آمریکا بوده است و بی‌تردید آمدن هاموند موجب افزایش حمایت تعدادی بیشتری از سناتور‌ها و نمایندگان مجلس آمریکا خواهد شد.

وی در رابطه با زمینه‌های همکاری تهران و لندن ابراز داشت: دو کشور هم در مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی از منافع بسیاری برخودار هستند. ایران کشور بسیار پرجمعیتی است که دارای بازارهای گسترده است. زمینه‌های سرمایه‌گذاری در ایران بسیار فراهم است که می‌تواند هم برای ما و هم برای آن‌ها سودآور باشد.

 این استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: در واقع بازگشایی سفارتخانه‌ها و حضور آقای هاموند در تهران می‌تواند پیام مهمی از سوی انگلیسی‌ها به تجار، سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع این کشور باشد که خیالشان از سرمایه گذاری در ایران راحت باشد و یک ضمانتی برای ورود آنهاست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سفر وزیر امور خارجه انگلستان می‌تواند موجب سفر یکی از مقام‌های عالی‌رتبه ایرانی به لندن شود؟ ابراز داشت: فکر می‌کنم آقای روحانی پس از بازگشت از نیویورک، در اواسط پاییز سفری به اروپا خواهند چراکه ایشان هم اکنون از سوی سران فرانسه، ایتالیا، اتریش و... دعوت شده است.

بیگدلی درباره احتمال همکاری‌های ایران و انگلستان در مسایل منطقه‌ای بیان کرد: تروریسم و افراط گرایی هم اینک در حال رشد است. تهران و لندن درباره این مسایل نگرانی‌های مشترکی دارند. از سویی، ایران امن‌ترین و باثبات‌ترین کشور خاورمیانه است و تنها کشوری در این منطقه است که توانایی مبارزه با گروه‌های تروریستی را دارد. دیگر همگان می‌دانند برای مبارزه با تروریسم در منطقه است لازم است ایران نیز مشارکت داشته باشد چراکه بدون حضور مبارزه با تروریسم در منطقه به سرانجام نمی‌رسد٬ بنابراین احتمال همکاری‌هایی در این‌باره وجود دارد.

کد خبر : ۲۹۹۲۵۰