جزئیات طرحهای مورد بررسی در سفر روحانی به کردستان
عضو مجمع نمایندگان ادوار از پیشنهادات و طرحهای مورد بررسی رئیسجمهور در سفر به استان کردستان خبر داد.
سیدمعروف صمدی نماینده دورههای چهارم و پنجم استان کردستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به سفر هفته اینده رئیسجمهور به استان کردستان گفت: رئیس جمهور هفته آینده به استان کردستان سفر خواهد کرد. برای این سفر به آقای روحانی خیرمقدم میگوییم و امیدواریم که سفر خوبی را تجربه کند.
وی افزود: خواسته ما توجه به مطالبات مردم استان کردستان در این سفر است. رئیسجمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی بر ضرورت توجه به مطالبات مردم مناطق مختلف، طی بیانیهای تحت عنوان حقوق ادیان، اقوام و مذاهب تاکید کرد. اما متاسفانه هیچ یک از این بندها اجرایی نشد.
عضو مجمع نمایندگان ادوار با بیان اینکه در این بیانیه 10 بندی بر حقوق مردم مناطق مختلف تاکید شده بود، گفت: بر همین اساس هم خیلی از مردم کردستان زمان انتخابات به آقای روحانی رای دادند و بیشتر آرای خود را به سبد رای آقای روحانی ریختند. این انتظار وجود داشت که بعد از انتخابات نیز کردستان مقصد یکی از اولین سفرهای استانی رئیس جمهور باشد، اما اینطور نشد.
وی ادامه داد: علاوه بر این مردم انتظار داشتند بیانیهای که آقای روحانی قبلا صادر کرده بود، اجرایی میشد، اما این اتفاق هم نیفتاد. برای همین مردم استان کردستان از این بابت از آقای روحانی گلهمند هستند. همانطور که رئیسجمهور بارها تاکید کرده، دولت وظیفه اصلی خود را اجرای قانون اساسی میداند؛ چراکه اکثر مطالبات کل کشور و به ویژه مناطق محروم، در قانون اساسی دیده شده است. در بیانیه 10 مادهای آقای روحانی نیز به این مسئله اشاره شده بود که باید قانون اساسی را به طور کامل اجرا کنیم. اصول 2، 12، 15، 19 ،32 و 22 در جهت رفع تبعیض از مناطق محروم جزو این قوانین است.
صمدی تاکید کرد: کردستان به دلیل برخی محرومیتها بیشترین آمار بیکاری در کشور را دارد و سطح درآمد مردم این استان، از میانگین کل کشور پایینتر است. در استان کردستان هنوز زیرساختهای رشد و توسعه کامل نشده است. شاید همین مسئله یکی از علل اصلی فاصله بین دولت و ملت در استان کردستان است. از ابتدا این انتظارات وجود داشته اما با گذشت زمان مطالبات مردم استان بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه همه ما از بیانات صریح آقای روحانی قبل از انتخابات استقبال کردیم، گفت: جای تشکر و مباهات دارد که این دولت موفقیتهای بزرگی را در عرصه سیاست خارجی کسب کرده اما متاسفانه در مسائل داخلی به ویژه در بحث مناطق محروم هنوز اقدام برجستهای انجام نداده است. ما انتظار داریم رئیسجمهور ضمن اجرای قانون، به بیانیه 10 مادهای خود توجه بیشتری داشته باشد و به مسائل رشد و توسعه در کشور، به ویژه در مناطق محروم بپردازد.
عضو مجمع نمایندگان ادوار خاطرنشان کرد: در بیانیه 10 مادهای اشاره شده بود که تمام نیروهایی که شایسته خدمت هستند، در مدیریت کلان کشور به کار گرفته میشوند. اما چنین موضوعی اتفاق نیفتاد. ما میخواهیم کردهایی که در خارج از کشور به سر میبرند، بتوانند بدون دغدغه به داخل خاک ایران بازگردند.
وی با اشاره به اینکه دو هفته پیش هیاتی از دولت به استان کردستان آمد و پیشنهاداتی را از مسئولان استان دریافت کرد، تصریح کرد: هفته گذشته نیز نخبگان مردمی و دولتی استان کردستان با سفر به تهران طی نشستی با مسئولان دولت، پیشنهادات خود را مطرح کردند. پیشنهادات مطرح شده در زمینه اجرای پروژههایی بود که میتواند محرک اقتصادی در استان کردستان باشد. در همین زمینه پیشنهاد ایجاد صنعت حمل و نقل ریلی و توسعه فرودگاه کردستان و توجه بیشتر به محور حمل و نقل جادهای جنوب شرقی و شمال غربی که بنادر جنوبی را به مرز بازرگان وصل میکند، به عنوان مطالبه مردم استان، مطرح شد.
نماینده دورههای چهارم و پنجم استان کردستان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: علاوه بر این در این جلسات پیشنهاد شد جادههای بینشهری سنندج به مریوان و بانه به غزه، دوبانده شود و همچنین برای رفع مشکلات بازرگانی و تجاری، دو شهر مرزی مریوان و بانه به عنوان منطقه آزاد یا ویژه تجاری معرفی شود.
وی گفت: همچنین در پیشنهادهای مطرح شده عنوان شد که با توجه به اینکه استان کردستان به لحاظ سرمایهگذاری و گردشگری دارای ظرفیتها و زیرساختهای بالایی است، دانشکده گردشگری و هنری در این استان ایجاد شود. کمک ویژه به شهرهای حاشیهای استان کردستان و ارائه خدمات لازم به روستاهای این استان از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این نشستها بود. همچنین تاکید شد که برای ایجاد اشتغال، منابع تبدیلی بالادستی و پاییندستی در زمینه معدن، محصولات کشاورزی، دامی و باغی ایجاد شود.
صمدی با بیان اینکه در استان کردستان چشمه آب معدنی وجود دارد که ایجاد سد در کنار آن باعث نابودی این چشمه شده است، عنوان کرد: مردم به این چشمه که یک نعمت خدادادی است، بسیار حساس هستند. در پیشنهادات مطرح شده عنوان شد که باید به نگهداری این چشمه بیش از گذشته توجه شود. همچنین پیشنهاد ایجاد شهرک علم و فناوری و جذب نخبگان علمی و به ویژه حفظ و نگهداری رسوم و تمدن کهن ایرانی در این استان مطرح شد و تاکید شد که به همین منظور باید در مدارس استان کردستان زبان کردی به صورت رسمی تدریس شود.
عضو مجمع نمایندگان ادوار خاطرنشان کرد: به دلیل محرومیتهایی که در استان کردستان وجود دارد، بخش خصوصی خیلی از حضور در این استان استقبال نکرده در نشستهای هفته گذشته مقرر شد تا دولت به تنهایی یا از طریق شرکتهای دولتی سرمایهگذاری در این استان را برعهده بگیرد.
وی تصریح کرد: البته پیشنهادات دیگری نیز مطرح شد که در زمان حضور رئیس جمهور در استان با جزئیات به آن اشاره خواهد شد. با این حال قطعاً مردم استان کردستان به صورت باشکوهی از رئیسجمهور و هیات همراه او استقبال خواهند کرد. اما با توجه به اینکه تاکنون به مطالبات مردم استان پاسخی داده نشده است، مردم استان کردستان انتظار دارند سفر رئیسجمهور به این استان، آغازی برای اجرای مصوبات گذشته و اتخاذ تصمیمهای جدید برای پاسخگویی به مطالبات مردم باشد.