سوال دسته جمعی پایداریهای مجلس از جنتی
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس سوال هفت تن از نمایندگان مجلس از جنتی٬ که همگی عضو جبهه پایداری بودند را قرائت کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد سوال ملی سیدمسعود میرکاظمی، حسین طلا، مهرداد بذرپاش، محمد سلیمانی، مرتضی آقاتهرانی، بیژن نوباوه و سیدعلی طاهری از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:
خلاصه سوال: علت ایجاد محدودیت در آزادی بیان چیست؟
نتیجه بررسی: در اجرای ماده 209 آییننامه داخلی مجلس و در پاسخ به نامه شماره 1578/80192 مورخ 4/12/92 هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به استحضار میرساند: سوال فوق در جلسه مورخه 17/4/93 این کمیسیون با حضور وزیر محترم و نماینده سوالکنندگان مطرح شد.
ابتدا جناب آقای میرکاظمی نماینده محترم در توضیح سوال عنوان داشتند متاسفانه شاهد هستیم اعضای رسانهای به گونهای هدایت میشود که نوعی محدود کردن آزادی بیان را همراه دارد.
با توجه به اصول 84 و 86 قانون اساسی هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر نماید و نیز قانون آزادی بر اظهار نظر در مقام ایفای نمایندگی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید دارد. همچنین در اصل 24 نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند٬ اما اخیرا شاهد هستیم محدودیتهایی برای موضوعاتی همچون پرونده کرسنت و نقد مذاکرات ژنو اعمال میشود و به شکلی توسط روزنامههای خاص، شبهه خفقان رسانهای را در اذهان متبادر کرده و ادامه این روند نگرانی جدی ایجاد میکند و به جایی خواهد رسید که نمایندهای جرات اظهار نظر نخواهد داشت٬ ضمنا روند صدور مجوز مطبوعات نیز در جهت افزایش اینگونه مطبوعات است واین حاصل بیتوجهی وزیر محترم است که اجازه شکلگیری این فضا را دادهاند.
جناب آقای جنتی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ اظهار داشتند که ما به اصول قانون اساسی کاملا اعتقاد داریم موضوع کرسنت یک موضوع خاص است و با توجه به مطرح بودن در دادگاه لاهه و اینکه در قرارداد فسادی واقع شده که در صورت محکومیت کشور متحمل ضرر میشود.
ضمنا شورای امنیت ملی رسما اعلام کرده که مطبوعات وارد این مسئله نشوند و در مورد سایر موارد از جمله مذاکرات ژنو همه موافقان و مخالفان بدون محدودیت اظهار نظر میکنند.
حتی در مواردی که حالت تخریبی دارد کسی جلوگیری نمیکند و ما از نظر قانونی نمیتوانیم مانعی ایجاد دکنیم اما در مواردی که موجب تخریب و توهین شود قانون اجازه برخورد داده است و آن هم به صورت قانونی و در هیات نظارت بر مطبوعات رسیدگی میشود مگر اینکه شکایت یا اطلاعی واصل نشده باشد. اگر به شخص شما توهینی شده باید از طریق دستگاه قضایی شکایت کرده و پیگیری کنید و رسیدگی به آن از وظایف هیات نظارت بر مطبوعات نیست.
در پایان٬ نماینده سوالکننده در پاسخ وزیر قانع نشدند و کمیسیون٬ قلمروِ سوال را ملی دانست.
احمد سالک
رئیس کمیسیون فرهنگی