خبرگزاری کار ایران

یادداشتی از مهدی آیتی:

مجلس آینده، مجلس متوسط‌ها؟

نمایندگان مجلس آینده چه اصولگرا٬ چه اصلاح‌طلب اگرچه ممکن است به لحاظ کار‌شناسی از چهره‌های متوسط باشند٬ اما امیدواریم اکثریت آنها از جناح میانه‌رو و معتدل باشند

به احتمال زیاد مجلس دهم، مجلس متوسط‌ها خواهد بود. مجلسی نه درجه یک و قوی٬ و نه دارای نمایندگانی از بزرگان عالم سیاست و کار‌شناسی.

دلیل این امر آن است زمانی که قانون تعیین صلاحیت‌ها (انتخابات مجلس چهارم) اجرا شد٬ هر دوره شاهد هرچه تنگ‌تر شدن حلقه نظارت استصوابی بوده‌ایم و کار به جایی رسید که حتی اصلاح قانون انتخابات بعد از چند مرتبه رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان و سرانجام با تصویب مجمع تشخیص مصلحت هم نتوانست کاری از پیش ببرد.

حاصل رد صلاحیت‌های گسترده چیزی نیست جز حذف چهره‌های بزرگ سیاسی و کار‌شناسی کشور٬ و در ‌‌‌نهایت باقی ماندن چهره‌های ضعیف و متوسط برای ورود به مجلس.

داشتن مجلس متوسط در جمهوری اسلامی نه برای دولت مفید است و نه برای مردم، زیرا مجلس ضعیف یا متوسط٬ در نقاط زمانی حساس و بحرانی توان و قدرت لازم برای ارزیابی، کار‌شناسی، تدبیر، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری را ندارد. لذا آنچه برای مجلس آینده امیدوارکننده است این است که به احتمال قوی مجلس دهم مجلس میانه‌رو‌ها باشد.

امروز مردم از تندروی، خشونت و افراط‌گرایی خسته شده‌اند و دیگر پس از گذشت سال‌ها از انقلاب، هم دولتمردان نظام و هم ملت دریافته‌اند که راه تعالی و ترقی ملت با تندروی‌های احساسی و غیرعاقلانه٬ عملی نیست٬ بلکه تنها راه رشد و تعالی، داشتن ابزار نیرومندی همچون علم و عقل است.

امروز ملت بزرگ ایران با داشتن فرهنگ و تمدن شکوهمند ایرانی – اسلامی می‌تواند یکبار دیگر از گردنه‌ها و پیچ‌های خطرناک تاریخی عبور کرده و کشور عزیز ایران را در عرصه جهانی و بین‌المللی در جایگاهی رفیع و بلندمرتبه بنشاند.

نمایندگان مجلس آینده چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب اگرچه ممکن است به لحاظ کارآمدی و کار‌شناسی از چهره‌های متوسط جامعه باشند٬ اما امیدواریم اکثریت آنها از جناح میانه‌رو و معتدل باشند چراکه این خبر خوش و امیدوارکننده‌ای برای تعیین سرنوشت سال‌های آینده ایران است.

ترکیب و آرایش جناح و احزاب سیاسی کشور از هم اکنون نشان می‌دهد که چند طیف اصلی در حال آماده‌سازی و برنامه‌ریزی برای مبارزه‌های انتخاباتی مجلس دهم هستند؛ از یک طرف در جناح اطلاح‌طلب٬ ترکیبی از عناصر طرفدار دولت، افرادی از حامیان دکتر عارف، گروهی از طرفداران آیت‌الله هاشمی و بالاخره جمعی از جبهه اصلاحات؛ از طرف دیگر اصولگرایان از طیف‌ها و طبقه‌های مختلف از جمله جناح وابسته به آقای لاریجانی و باهنر و عده‌ای با تمایل به تفکر احمدی‌نژاد و جمعی به طرفداری از تفکر مصباح (جبهه پایداری) و گروهی با گرایش‌های حوزه‌های علمیه و حوزه‌های سیاسی – نظامی وارد عرصه کارزار انتخاباتی خواهند شد.

شکی نیست زیبایی انتخابات آینده در گرو برگزاری یک انتخابات و مبارزه آزاد و سالم سیاسی است و تضمین برگزاری چنین انتخاباتی در دستان وزارت کشور و شورای نگهبان است.

اگر در انتخابات آینده، دولت، قوه قضاییه و نیروهای انتظامی و امنیتی همدلی و همکاری لازم را داشته باشند و به واقع همچنان به اجرای صحیح قانون اصرار بورزند٬ و شورای نگهبان نیز عدالت را اعمال کند٬ بطور حتم انتخاباتی زیبا و باشکوه خواهیم داشت که حاصل آن مجلسی معتدل و میانه‌رو خواهد بود و این‌‌‌ همان چیزی است که اکثریت ملت آن را می‌پسندند و برای ترقی و تعالی کشور هم یک ضرورت اساسی است.

مهدی آیتی – نماینده ادوار مجلس

کد خبر : ۲۷۸۸۴۰