خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری:

با درخواست بازرسی از پارچین موافقت نکرده‌ایم

سخنگوی وزارت خارجه گفت: تاکنون با درخواست بازرسی از پارچین موافقت نکرده‌ایم و تغییری در این موضع صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه افخم صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران به سوالات مختلف اصحاب رسانه‌ پاسخ داد.

در جریان سفر هیات سیاسی طالبان به تهران نیستم

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی ادعا‌ها مبنی بر سفر هیات سیاسی طالبان به تهران گفت: در جریان این سفر نیستم.

وی با بیان اینکه من نیز این خبر را از سوی برخی رسانه‌ها دیده‌ام، ‌اظهار داشت: باید این مسئله پیگیری شود که منابع انتشار دهنده براساس چه اطلاعاتی آن را انتشار داده‌اند.

پاسخ‌های قاطع به تهدیدهای مقام‌های آمریکایی داده شده است

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود چرا مسئولان کشورمان متناسب با تهدیدهایی که از سوی برخی مقام‌های امریکایی بیان می‌شود، پاسخ نمی‌دهند٬ تصریح کرد: پاسخ‌های مناسب و قاطع نسبت به این تهدیدها بیان شده است.

افخم با بیان اینکه به باور جهانی ایران یک کشور قدرتمند، ‌قاطع و با منطق است، خاطر نشان کرد: باید یادآور بشوم این تهدیدها، جوابی هم ندارند. این تهدیدها گزینه‌هایی ناکارآمد و برای استفاده در فضای داخلی و تبلیغاتی است و پوشالی است و توخالی بودن آن مشخص شده است.

این مقام ارشد وزارت امور خارجه با اشاره به پاسخ‌دهی به این تهدیدها از سوی سطوح مختلف نظام، ابراز داشت: این پاسخ‌ها صریح و شفاف و قاطع بوده‌اند که مقام‌های غربی آنها را دریافت کرده‌اند؛ ایران نظامی متکی بر مردم است و پشتوانه مردمی قوی‌ترین تکیه‌گاه ما است.

وی ادامه داد: عقلانیت و منطق ما در مسائل منطقه‌ای و بین المللی و حل و فصل آنها برهمگان واضح است.

در برابر هرگونه زیاده‌خواهی ایستادگی قاطعانه می‌کنیم

 سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در صورتی که کشورهای غربی در مذاکرات دبه بکنند٬ واکنش ما چه خواهد بود، ‌یادآور شد: روش و رفتار مذاکراتی آمریکایی‌ها برای تیم ما مشخص و روشن شده و آن٬ این است که آنها مکررا مواردی که مذاکره شده را دوباره به میز باز می‌گردانند و مانع ایجاد می‌کنند٬ اما تیم ما در برابر هر گونه زیاده‌خواهی ایستادگی قاطعانه کرده و تکرار روش‌های این‌چنینی٬ بی‌ثمری خود را نشان داده است.

افخم افزود: تیم مذاکره کننده ما همواره نسبت به این مسئله ایستادگی کرده و حقوق ملت ما مهم است و در برابر هرگونه طراحی‌ها و رفتارهای آنها، ‌ما نیز سناریو‌ها و طراحی‌های خاص خود را داریم که متناسب با شرایط عمل خواهیم کرد.

ملاک کار ما سخنان تیم هسته‌ای است نه مقام‌های غربی

خبرنگاری با توجه به سخنان یکی از کار‌شناسان سیاست خارجی٬ از رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه پرسید روال مذاکرات چگونه است که افخم پاسخ داد: لازم است نسبت به روند مذاکرات به اظهارات تیم مذاکره کننده و به ویژه رئیس تیم مذاکره کننده استناد شود. استناد‌ها و اظهارات تیم هسته‌ای کشورمان باید مورد توجه قرار گیرد و ملاک کار باید سخنان تیم باشد.

ادامه کار تدوین و نگارش متن توافق نهایی از امروز

وی با اشاره به سفر تیم مذاکره کننده به سرپرستی معاونان وزیر امور خارجه به وین بیان کرد: از امروز کار تدوین و نگارش متن توافق نهایی ادامه می‌یابد.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره پرانتز‌ها نیز یادآور شد: پرانتز‌ها مباحثی هستند که نیازمند گفت‌وگو هستند. حتی ممکن است سطوح بالا‌تر در این مورد تصمیم گیری کنند. ولی با توجه به تدبیر تیم مذاکره کننده مسیر مذاکرات تا احقاق حقوق ملت ایران ادامه پیدا می‌کند.

افخم با یادآوری اینکه کار تدوین و نگارش متن توافق نهایی از سوی گروه‌های سیاسی و کار‌شناسی در حال ادامه یافتن است٬ عنوان کرد: تلاش هیات‌ها این است که به یک مسیر واحد برسیم که البته آن متن پرانتزهایی دارد که نیازمند مذاکره است و ممکن است حتی تغییر هم کند.

خبرنگاری از سخنگوی دیپلماسی درباره اینکه اگر مذاکرات تا ۱۰ تیر به سرانجامی نرسید٬ روال کار چگونه خواهد بود؟ پرسید٬ که وی گفت: هیچ پیش‌بینی دقیقی نمی‌توان داشت٬ ولی ما گفته‌ایم در صورتی که مسیر تدوین متون نیازمند زمان طولانی‌تری باشد ما مشکلی نداریم٬ چرا که اصل کار و توافق جامع بسیار مهمتر از جدول زمانی است و مهم این است که به یک توافق خوب دست یابیم.

با درخواست بازرسی از پارچین موافقت نکرده‌ایم

وی در پاسخ به این سوال که آیا درخواستی در خصوص بازرسی از پارچین شده و درصورت این درخواست با انجام بازرسی موافقت شده، ‌اظهار داشت: تاکنون با درخواستی این چنینی موافقت نکرده‌ایم. ما موضع ایران را در اینباره اعلام کرده‌ایم و تغییری در این موضع صورت نگرفته است.

مذاکره‌ای درباره جیسون رضاییان نبوده است

افخم در خصوص اینکه میان ایران و آمریکا درباره وضعیت جیسون رضاییان خبرنگار بازداشت شده روزنامه واشنگتن پست مذاکره‌ای شده است، تصریح کرد: خیر تاکنون مذاکره‌ای در این باره نبوده است.

کشتی نجات برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه در حال رفتن است

این مقام ارشد وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که در صورت برخورد عربستان با کشتی نجات که محموله‌های کمک‌های انسان دوستانه ایران به یمن را دارد٬ ایران چه می‌کند؟ خاطر نشان کرد: ما تحول‌های منطقه‌ای را دنبال می‌کنیم٬ ولی روی احتمالات حرف نمی‌زنم. کشتی نجات نیز برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه در حال رفتن است٬ که این مسئله با هماهنگی سازمان ملل، صلیب سرخ جهانی و نهادهای مسئول بین‌المللی صورت گرفته؛ لذا اگر رفتاری خلاف هماهنگی‌ها صورت بگیرد٬ نه فقط واکنش ما بلکه واکنش نهادهای بین‌المللی را نیز به دنبال خواهد داشت.

نماینده دبیر کل سازمان ملل٬ فردا در تهران

وی در باره سفر نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور یمن نیز ابراز داشت: گفت‌وگو‌ها در حال انجام است٬ ما تماس‌ها، رایزنی‌ها، ‌و گفت‌وگوهای متعددی برای ارسال کمک و حل این بحران براساس راهکار سیاسی انجام داده‌ایم و احتمالا ایشان فردا به تهران می‌آیند وبا مسئولان کشورمان دیدار می‌کنند.

شرکت ایران در حل مسائل بحران یمن

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی درپاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه آیا ایران در مذاکرات ژنو که به منظور حل بحران یمن برگزارمی شود٬ مشارکت می‌کند؟ بیان کرد: این نشست باید تحت نظارت سازمان ملل باشد و نقش سازمان ملل در فراهم سازی زمینه‌ها میان گروه‌های یمنی مهم است.

افخم اضافه کرد: ایران آماده هر کمکی برای پیشرفت سیاسی در یمن است و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد تا گفت‌وگوهای یمنی-یمنی صورت گیرد. از سویی ایران از اولین کشورهایی بود که گفت‌وگوهای یمنی-یمنی را پیشنهاد کرد و نقش ما در این باره سازنده است.

توضیحات سفر ولایتی به سوریه و یمن

رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در باره سفر علی‌اکبر ولایتی به سوریه و یمن و اینکه این سفر به منظور آن است که مسئله مقاومت فراموش نشود، یادآور شد: ما همواره بحث محور مقاومت را دنبال می‌کنیم و بحث تضعیف آن هیچگاه مطرح نیست. ارتباط ما با دولت و ملت لبنان و سوریه و گروه‌های مقاومت همواره ادامه داشته و موضوع مقاومت نیز بحث زنده در منطقه است.

وی ادامه داد: سفر آقای ولایتی نیز درچارچوب دعوتی که از ایشان برای حضور در یک کنفرانس که در لبنان انجام شد٬ صورت گرفته بود و سفر ایشان در چارچوب ارتباطات ما در سطوح مختلف است.

اجلاس مذاکرات صلح در سوریه

افخم در خصوص اجلاس مذاکرات صلح در سوریه که از چندی پیش در ژنو در حال پیگیری است٬ بیان کرد: این مذاکرات پروسه زمان‌بر است که در آن مذاکراتی دو جانبه با گروه‌های معارض و دولت سوریه و همچنین کشورهای ذی‌نفوذ صورت می‌گیرد.

 سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این مذاکرات در سطح اول با گروه‌های معارض صورت گرفته ما در این راستا گفت‌وگوهای خوبی با آقای دی‌می‌ستورا داشته‌ایم که در جدول زمانبندی هیات ما با ایشان دیدار خواهد کرد.

حکم اعدام آیت‌الله نمر

خبرنگاری در خصوص حکم اعدام آیت‌الله نمر از سوی عربستان پرسید که افخم پاسخ داد: ما خبرهایی از منابع غیر موثق و غیر مسئول دیده‌ایم. ما نسبت به این مسئله بسیار حساس هستیم و امیدواریم خبر درست نباشد و این مسئله رخ ندهد٬ چرا که موجب واکنش جهان اسلام و حتی و اکنش‌های بین‌المللی می‌شود.

رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه چنین اقدامی را تحریک‌آمیز دانست و گفت: ما با شخصیت‌ها و نهادهای ذی‌نفوذ و ذی‌ربط ارتباطاتی را برقرار کرده‌ایم٬ تا مانع از این عمل شوند و امیدورایم مسئولان ذیربط در عربستان نسبت به این حساسیت و واکنش‌ها توجه داشته باشند و نسبت به این حکم بازنگری کنند.

ربوده شدن کشتی ماهیگیران ایرانی

افخم در پاسخ به سوالی درباره انتشار اخباری مبنی بر ربوده شدن کشتی ایرانی که حامل ۱۴ ماهیگیر در سواحل سومالی بوده نیز تصریح کرد: خبرهایی در این باره دیده‌ایم و با سفارت‌هایمان در سومالی و کنیا در اینباره ارتباط برقرار کرده و پیگیری‌هایی را انجام داده‌ایم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: این مساله نیازمند اطلاعات موثق است و تا زمانی که از سوی مسئولان رسمی تایید شود٬ ما نمی‌توانیم آن را تایید یا رد کنیم ولی پیگیری‌هایمان از مراجع رسمی همچنان ادامه دارد.

اخطار نیروی دریایی ایران به کشتی سنگاپوری

وی درباره ادعای کشتی سنگاپوری در خصوص هشدار و اخطار نیروی دریایی ایران به این کشتی نیز خاطرنشان کرد: منابع و مسئولان فاز ۱۳ پارس جنوبی از تخلف این کشتی به مراجع رسمی اطلاع دادند. این اطلاعات و آن ادعاهای این کشتی باید رسمی باشد. ما منابع و اطلاعات خود را به نهادهای بین‌المللی ارائه خواهیم کرد. آن کشتی دوم فروردین که یکی از سکو‌ها ضربه زده و ما با همکاری وزارت نفت در حال تنظیم گزارش دقیق حقوقی هستیم و همه ادعا‌ها باید مطابق با مستندات باشد.

ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه برای یمن

خبرنگاری پرسید که شما بیان کردید کمک‌های انسان‌دوستانه ایران با هماهنگی سازمان ملل و نهادهای مسئول است. آیا می‌توانید بیشتر در این باره توضیح بدهید٬ که سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز داشت: مرجع اصلی هماهنگی‌ها برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل است و ما با این نهاد برای برقراری یک مسیر امن هماهنگی‌هایی انجام دادیم و با توجه به این هماهنگی‌ها مسیر کمک‌رسانی صورت می‌گیرد. در عین حال کمک‌های هوایی ایران به جیبیوتی که سازمان ملل برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه برای یمن در آنجا مستقر است٬ نیز ارسال خواهد شد. حتی ممکن است این کمک‌ها زود‌تر از کمک‌های دریایی به دست مردم یمن برسد و مهم برای ما رسیدن این کمک‌ها در اسرع وقت به مردم یمن است.

افخم در پاسخ به این سوال که آیا این هماهنگی‌ها با سازمان ملل ممکن است که محموله‌های کشتی نجات ابتدا به جیبیوتی بروند و مورد بازرسی سازمان ملل قرار بگیرند یا آنکه نیروهای ائتلاف در حمله به یمن آنها را بازرسی کنند؟ خاطرنشان کرد: هماهنگی‌ها و تماس‌های مکرری با دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور یمن صورت خواهد گرفت٬ ما می‌خواهیم این کمک‌ها در اسرع وقت به یمن برسد٬ چرا که ما نگران بروز یک فاجعه انسانی در یمن هستیم و نهادهای مسئول باید پیگیر شوند و همه باید کمک کنند مانع از این فاجعه انسانی شوند.

وی تاکید کرد: بحث‌های متعددی در این باره در حال انجام است که شرایط ارسال چگونه باشد و چگونه در اسرع وقت به دست مردم یمن برسد.

کد خبر : ۲۷۸۳۹۵