تعیین ترکیب اعضای کمیسیون احزاب وزارت کشور
نمایندگان برای صدور پروانه جهت تشکیل حزب و نظارت بر فعالیت احزاب و انجمن اقلیتهای دینی، ترکیب اعضای کمیسیون احزاب وزارت کشور را مشخص کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی٬ اصلاحات ماده ۱۰ این طرح که برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی ارجاع شده بود، مورد موافقت وکلای مجلس قرار گرفت.
بنابراین گزارش در ماده ۱۰ این طرح نحوه تعیین اعضای کمیسیون احزاب وزارت کشور مشخص شده که نمایندگان با ۱۴۶ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر در مجلس با اصلاحات آن موافقت کردند.
در ماده ۱۰ این قانون آمده است:
به منظور صدور پروانه جهت تشکیل حزب و نظارت بر فعالیت احزاب و انجمنهای اقلیتهای دینی و انجام وظایف تصریح شده در این قانون کمیسیون احزاب به شرح زیر در وزارت کشور تشکیل میگردد:
۱- نماینده دادستان کل کشور
۲- نماینده رئیس قوه قضائیه
۳- یک نماینده از میان دبیران کل احزاب ملی و یک نماینده از میان دبیران کل احزاب استانی دارای پروانه فعالیت
۴- معاون سیاسی وزارت کشور
۵- دو نماینده به انتخاب مجلس شورای اسلامی از بین نمایندگان داوطلب
در تبصره ۱ این ماده آمده است: اعضای موضوع این ماده باید ظرف مدت یکماه از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون، انتخاب و به وزارت کشور معرفی شوند. وزارت کشور موظف است حداکثر تا ده روز پس از آن، اولین جلسه کمیسیون را تشکیل دهد.
تبصره ۲ این ماده به شرح زیر است:
اعضای کمیسیون برای مدت دوسال انتخاب میشوند و تا معرفی اعضای جدید به کار خود ادامه میدهند.
در تبصره ۳ ماده ۱۰ این طرح اینگونه اشاره شده است:
نمایندگان موضوع بند (۳) موضوع این ماده به انتخاب دبیران کل احزاب ملی و استانی و با حد نصاب اکثریت مطلق آرای آنها انتخاب میشوند. نحوه برگزاری این انتخابات بر اساس دستورالعملی خواهد بود که با پیشنهاد کمیسیون احزاب به تصویب وزارت کشور خواهد رسید.
تبصره ۴ این ماده عبارتست از: کمیسیون میتواند از نمایندگان سایر سازمانها و افراد صاحب نظر جهت مشاوره دعوت بهعمل آورد.
تبصره ۵ ماده ۱۰ اشاره دارد که جلسات کمیسیون با حضور پنج نفر از اعضا رسمیت مییابد و تصمیمات آن با رأی حداقل چهار نفر از اعضاء معتبر میباشد.
در تبصره ۶ ماده ۱۰ این طرح آمده است:
اعتبار مورد نیاز کمیسیون احزاب که هر سال در بودجه سالانه وزارت کشور پیشبینی میشود، ذیل ردیف مستقل لحاظ میگردد.
تبصره ۷ عبارت است از: معاون سیاسی وزیر کشور، رئیس کمیسیون است و نائبرئیس از میان اعضا انتخاب میشود.
دبیر کمیسیون به پیشنهاد رئیس کمیسیون و با رأی اعضاء انتخاب میگردد. چنانچه دبیر از میان اعضا نباشد، بدون حق رأی در جلسات کمیسیون شرکت میکند.