تحریمهای ظالمانه علیه ایران به پدیدآورندگان آثار ادبی، هنری و صنعتی صدمه زد
معاون حقوقی رییس جمهور گفت: تحریمهای ظالمانه علیه ایران به پدیدآورندگان آثار ادبی، هنری و صنعتی صدمه زد.
به گزارش ایلنا، الهام امین زاده عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار معاون مدیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری (وای پو)، اظهار امیدواری کرد با تلاشهای دیپلماتیک دولت یازدهم و رفع تحریمها، شاهد تبادل علم و آثار بین پدیدآورندگان ایرانی و خارجی باشیم.
معاون حقوقی رییس جمهور با بیان اینکه با رفع تحریمها، همه کشورها به حقوق مالکیت فکری ایرانی احترام خواهند گذاشت، گفت: ترویج علم، قابل توقف نیست؛ دانشجویان ایرانی حق دارند که یاد بگیرند و امیدواریم با رفع تحریمها یادگیری و تبادل علم به صورت قانونی بین دانشجویان ایرانی و خارجی انجام پذیرد.
امینزاده تاکید کرد:وضع تحریمهای ظالمانه علیه ایران باعث شد ایرانیان نه بتوانند ابداعات و آثار خود را در جهان عرضه کنند و نه کشورهای خارجی قادر بودند با ایران تبادل علم کنند و پدیدآورندگان آثار ادبی، هنری و صنعتی با صدمه دیدن از این موضوع ، مجبور میشدند آثار خود را به صورت غیر مستقیم در سطح بینالمللی عرضه کنند.
وی با اشاره به جایگاه بالای علمی و فنی دانشمندان ایرانی در سطح منطقه، گفت: هر ساله هنر و سینمای ایرانی در جشنواره های جهانی جایزههای بسیار خوبی را از آن خود میکنند و ما مایل نیستیم آثاری که توسط فکر ایرانی تولید میشود بدون اجازه پدیدآورندگان ایرانی در جهان کپی شود.
امین زاده افزود: با تصویب قانون جامع حمایت از مالکیت فکری، ادبی و صنعتی در مجلس شورای اسلامی، گام بسیار مهمی برای حمایت از مالکیت فکری در ایران برداشته خواهد شد.
آنه لیر معاون مدیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری گفت: قطعاً قانونگذاری در خصوص حمایت از مالکیت فکری امری بسیار سخت می باشد و امیدواریم ایران نیز که قبلاً به کنوانسیون های مرتبط با حق کپی رایت پیوسته بود با عضویت در کنفوانسیون برن در جهت حمایت از آثار ادبی، هنری و صنعتی در جهان بیش از گذشته نقش داشته باشد.
وی با بیان اینکه مالکیت فکری و معنوی، حق تألیف و همچنین حق ثبت و اختراع برای رشد اقتصاد و نوآوری مخترعان در سطح جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در دهه های گذشته تغییرات بسیار بزرگی در سطح جهانی انجام شده و فعالیت های سازمان جهانی مالکیت فکری (وای پو) در پیشرفت و رشد صنعتی و اقتصادی دنیا تأثیر بسزایی داشته است.
وی ادامه داد: امروزه همه سیاستمداران و اقتصاددانان دنیا به اجرای قانون کپی رایت روی آورده اند، چرا که ارزش آن در جهان امروز بیش از گذشته نمایان می باشد.
معاون مدیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری با بیان اینکه تحریم ها باعث گسترش سرقت ادبی در سطح جهان شده است، گفت: امیدواریم با رفع تحریم ها مشکلات ایجاد شده بر سر راه ناشران و پدیدآورندگان ایرانی هر چه زودتر برداشته شود تا شاهد حضور پررنگ ایران در بازارهای جهانی باشیم.
وی با اشاره به دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سازمان جهانی مالکیت فکری در صدد است تا با در اختیار گذاشتن اطلاعات مورد نیاز، به خوبی در خصوص جنبه های مثبت عضویت ایران در این کنوانسیون اطلاع رسانی کند.