تدوین فرمولهای پیشنهادی برای رسیدن به کاندیدای نهایی انتخابات
رئیس کمیته انتخابات ندای ایرانیان گفت: کمیته دائمی انتخابات ندای ایرانیان سه ماه پیش تشکیل شد و از ابتدا هدف خود را هم اینگونه اعلام کرد؛ تغییر ترکیب مجلس شورای اسلامی.
ایلنا: رییس کمیته کمیته انتخابات حزب ندای ایرانیان از تشکیل بانک اطلاعاتی سخن میگوید که قرار است در ماههای آینده همراه با فرمولهای تدوین شده سرنوشت لیست پیشنهادی این حزب را روشن کند٬ بدین ترتیب به نظر میرسد سکوت انتخاباتی حاکم بر حزب ندای ایرانیان، به معنای عدم ورود به این عرصه نبوده و فعالیت انتخاباتی این حزب تازه تاسیس عملا شروع شده است؛ هدفی که سجاد سالک آن را اینگونه عنوان میکند؛ تغییر ترکیب مجلس شورای اسلامی.
مشروح مصاحبه سجاد سالک با ایلنا در ادامه میآید:
به نظر میرسد با وجودی که فعالیتهای انتخاباتی در نقاط مختلف کشور و توسط احزاب و گروهها شروع شده٬ اما حزب ندای ایرانیان فعلا در این زمینه گامی برنداشته و سکوت پیشه کرده. آیا این برداشت درست است؟
رقبای انتخاباتی تیزهوش ما میدانند امسال چه کار سختی در پیش دارند. فکر میکنم همه جریانهای سیاسی هم از یک رقابت داغ، فشرده و البته سالم استقبال میکنند و آرایش سیاسی در ابتدای سال ۹۴ شکل گیری چنین فضایی را نوید میدهد.
آیا ندای ایرانیان در انتخابات آتی لیست مستقل ارائه میدهد؟
اگر موافقید از اینجا شروع کنیم و ببینیم ما کجا ایستادهایم و قرار است کجا برویم. کمیته دائمی انتخابات حزب ندای ایرانیان سه ماه پیش تشکیل شد و از ابتدا هدف خود را هم اینگونه اعلام کرد: تغییر ترکیب مجلس شورای اسلامی. به اعتقاد ما در فضای برآمده از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ باید مجلسی معتدل، دوراندیش، محاسبه گر و توسعهگرا سرکار بیاید که گرایش اصلاحی پررنگی داشته و به دنبال بهبود وضع موجود باشد.
در این راستا ما تصمیم گرفتیم برنامه جامعی برای همه حوزههای انتخابیه تدوین کنیم٬ اما کمبود اطلاعات اولیه به خصوص در حوزههایی که رقابت قومی و طایفهای در جریان است٬ مانع بزرگی ارزیابی شد. در آسیبشناسی انتخابات مجلس هشتم (که در آن اصلاحطلبان فعال بودند٬ اما توفیقی به دست نیاوردند) به این نتیجه رسیدیم که اصلاح طلبان در دورههای گذشته ملاحظات و مناسبات بومی و محلی را کمتر لحاظ کردهاند. موفقیت در این موضوع بستگی به میزان اطلاعات و دادهها از حوزههای انتخابیه دارد. در نتیجه ما در کمیته دائمی انتخابات حزب، گام ابتدایی را تکمیل بانک اطلاعاتی تعریف کردیم تا در موقع لزوم بتوانیم بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنیم.
فعالیت انتخاباتی حزب ندای ایرانیان چه وجه تمایزی با دیگر فعالیتهای انتخاباتی دارد؟
ما در حزب ندای ایرانیان توانستهایم نظر و عمل و تجربه را با هم ترکیب کرده و جنبه فراگیرتری به برنامه انتخاباتی دهیم. به عنوان نمونه اعضای ارشد حزب ندای ایرانیان همگی سابقه روشنی در ستادهای انتخاباتی دورههای قبل دارند. برخی افراد از ستاد انتخاباتی رییس دولت اصلاحات در انتخابات دوم خرداد فعال بودند و سایرین نیز در ادوار بعدی و در سطوح مختلف سابقه فعالیت ستادی و انتخاباتی دارند.
از طرفی حزب ندای ایرانیان از این موقعیت برخوردار است که با اقبال دانش آموختگان علم سیاست مواجه شده و در حال حاضر دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکترا در رشته علوم سیاسی در حزب حضور پررنگی دارند. در عین حال دو متخصص کمپینهای انتخاباتی دیگر کشورها با حزب ندای ایرانیان همکاری دارند و از این رو تجربه دیگر کشورها را هم مدنظر قرار خواهیم داد و از این رو میتوانم بگویم در انتخابات آتی شاهد نوآوریهای زیادی از جانب حزب ندای ایرانیان خواهید بود. برای همین معتقدم چنین ترکیبی گرچه در سکوت کار خود را پیش میبرد اما به واقع، موقعیت منحصر به فردی نصیب حزب ندای ایرانیان کرده تا بتواند تجربیات گذشته را به مباحث روز و جدیدترین دستاوردهای علم سیاست و آموزههای کمپینهای انتخاباتی دیگر کشورها گره بزند.
اینکه فعلا با شورای هماهنگی اصلاح طلبان ارتباطی ندارید خللی در کارتان ایجاد نمیکند؟
گرچه هنوز به خاطر عدم دریافت پروانه فعالیت از وزارت کشور٬ به عضویت شورای هماهنگی جبهه اصلاح طلبان در نیامدهایم و در نتیجه ارتباطی با کمیته انتخابات این شورا نداریم٬ اما کمیته انتخابات حزب ندای ایرانیان از سه ماه پیش کار خود را شروع کرده است.
ما نمیتوانیم دست روی دست گذاشته و معطل صدور پروانه بنشینیم. در حال حاضر با توجه به آنکه مجوز فعالیت حزب صادر شده و کمتر از یکسال به زمان برگزاری انتخابات باقی مانده فعالیتهای خود را شدت بخشیدیم. هرگاه از طرف شورای هماهنگی رسما دعوت شدیم٬ به دوستانمان میپیوندیم و بانک اطلاعاتی و جمع بندیهایمان را بیدریغ در اختیار شورا قرار خواهیم داد. اما از یک حزب سیاسی انتظار نداشته باشید فعالیت خود را تعطیل کرده و برنامههایش را به دیگر تشکلها گره بزند. ما کار خود را میکنیم و مصمم و قاطع، برنامههای انتخاباتی را پیش میبریم. هرگاه که به شورا دعوت شدیم با دست پر به این شورا خواهیم رفت. به هرحال همه ما یک هدف را دنبال میکنیم و هر ظرفیتی که ایجاد کنیم٬ در نهایت در خدمت جبهه اصلاح طلبان قرار خواهد گرفت.
اکنون در چه مرحلهای هستید؟ آیا کاندیداهای احتمالیتان مشخص شده؟
ما فعلا در حال بررسی سناریوهای آتی و تدوین فرمولهای پیشنهادی برای رسیدن به کاندیدای نهایی هستیم. البته در همین روزها مراجعات متعددی از سوی افراد علاقمند به کاندیداتوری صورت گرفته و تمایل چهرههای سیاسی مختلف برای حضور در لیست ندای ایرانیان نشان میدهد هم٬ اعتماد خوبی از جانب نخبگان سیاسی نسبت به ندای ایرانیان وجود دارد و هم اینکه انتخابات پرشوری در پیش داریم.
مذاکره با کاندیداهای احتمالی را شروع کردید؟
خیر. ما در حال حاضر مشغول تهیه شاخصها و معیارهای انتخاباتی هستیم اما در عین حال همه حوزههای انتخابیه را زیر نظر داریم. هم اکنون در دفتر مرکزی حزب جلسات منظمی برای رصد فضای انتخاباتی استانها تشکیل شده و کوچکترین تحرکات انتخاباتی از جانب تحلیلگران کمیته، ثبت و ضبط میشود.
همه حوزههای انتخابیه در تمام استانها را هم زیر نظر دارید؟
ما در تهران ۹ میز انتخاباتی تشکیل دادهایم که اعضای هر میز موظف هستند تحولات استانهای تحت نظر خود را زیر ذرهبین قرار دهند. به عنوان مثال دوستان آذری زبان ما مسئولیت رصد مناطق آذری زبان را بر عهده داشته و در میز خراسان هم تحولات هر سه خراسان را زیر نظر داریم و به همین ترتیب برای تمام استانها و همه حوزهها حداقل یک تحلیلگر قرار دادهایم و از اطلاعات اعضای ندا در استانها هم استفاده میکنیم. فراموش نکنید حزب ندا هستههای اولیهاش را در تمام استانها تشکیل داده و از نظر کانالهای کسب خبر مشکل و دغدغهای نداریم. به هرحال تصور ما این است با تکمیل بانک اطلاعاتی میتوانیم گمانه زنی دقیقی از تحولات انتخاباتی داشته و در عین حال بهترین تصمیم ممکن در مورد هر حوزه را اتخاذ کنیم.
با توجه به اینکه پیش بینی میشود در انتخابات مجلس دهم چهرههای زیادی کاندیدا شوند٬ مکانیزم شما برای انتخاب کاندیدای نهایی چیست؟
ما در حزب ندای ایرانیان به این نتیجه رسیدهایم که مبنای انتخاب کاندیداها بر اساس دوستی، رفاقت و سفارش نمیتواند باشد. بلکه هر انتخابی باید با دلیل همراه باشد. یعنی اگر در حوزه انتخابیهای یک جوان آینده دار و تحصیلکردهای معرفی میکنیم٬ باید برای آن مستندات درخوری داشته باشیم. اگر از اصولگرای معتدلی حمایت کنیم باید با ادله همراه باشد و انتخاب میان دو چهره اصلاح طلب یا عدم معرفی کاندیدا هم باید همراه با دلیل باشد. در نتیجه ما در کمیته انتخابات ندای ایرانیان روی آنچه امروز در دنیا evidence base گفته میشود٬ تاکید بسیار زیادی داریم و کاربرگهای تهیه شده قرار است مبنای شواهد و ادله حزب قرار بگیرد. نتیجه اینکه مجموع اطلاعات جمع آوری شده، گزارشات فعالان بومی و منطقهای، ارزیابیهای تحلیلگران میزهای انتخاباتی و در نهایت جمع بندی واقع بینانه همه دادهها، ما را در معرفی افراد و حمایت از کاندیداها به نتیجه میرساند.