خبرگزاری کار ایران

امین‌زاده در جمع خبرنگاران:

حقوقدانان ابهامات بیانیه لوزان را مطرح کردند

معاون حقوقی رییس جمهور در تشریح نشست امروز حقوقدانان با برخی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: حقوقدانان در این نشست ابهامات خود را مطرح و پیشنهاداتی را درخصوص توافق‌نامه‌ای که قرار است در آینده تدوین شود ارائه کردند.

به گزارش ایلنا، الهام امین‌زاده پس از اتمام نشست بررسی ابعاد حقوقی بیانیه لوزان که با حضور حقوقدانان و اساتید دانشگاه عصر امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد،‌ گفت:‌ باتوجه به ابعاد حقوقی بیانیه لوزان تصمیم گرفتیم از اساتید حقوق بین‌الملل از سراسر کشور دعوت کنیم تا نظر خود را در مورد این بیانیه و فکت شیت ارائه کنند.

معاون حقوقی رییس جمهور با اشاره به حضور عباس عراقچی در اول این نشست اظهار کرد: آقای عراقچی گزارش مفصلی از روند مذاکرات هسته‌ای کشورمان ارائه کرد و در مورد تلاش‌های دولت برای حل مسئله هسته‌ای، رفع تحریم‌ها و مکانیزم‌های مورد استفاده گزارش داد.

وی با بیان اینکه عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای توضیحاتی نیز در مورد تدوین موافقت‌نامه نهایی و مساله رفع تحریم‌ها ارائه کرد, ادامه داد:‌ اساتید حاضر در این جلسه بعد از صحبت‌های آقایان کمالوندی، بعیدی‌نژاد و عراقچی ابهامات خود را مطرح و پیشنهاداتی را نیز درخصوص توافق‌نامه‌ای که قرار است در آینده تدوین شود، ارائه کردند.

امین‌زاده به تعهد طرف مقابل مبنی بر لغو یکجا  کامل تحریم ها اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که به دنیا اعلام کرده به دنبال دستیابی به سلاح کشتار جمعی نیست و اکنون این ادبیات جمهوری اسلامی ایران مورد پذیرش دنیا قرار گرفته و حقوق هسته‌ای ما نیز به رسمیت شناخته شده است و این از نتایج مثبت مذاکرات است.

معاون حقوقی رییس جمهور در مورد اینکه در این جلسه حقوقدانان چه سوالاتی را مطرح کردند، ابراز کرد: اساتید شرکت‌کننده در این جلسه در مورد برخی از موارد متن بیانیه سوالاتی داشتند؛ مثلاً می‌پرسیدند آیا لغو تحریم‌ها شامل موضوع انرژی نیز خواهد شد یا خیر که آقای عراقچی گفتند تحریم‌ها قرار است به صورت کامل لغو شود که موضوع انرژی نیز شامل آن است.

امین زاده با بیان اینکه عراقچی در مورد تحریم‌های ثانویه و اولیه نیز توضیحاتی ارائه و تاکید کرد که تحریم‌های ثانویه هم لغو می‌شود، ابراز کرد: در این جلسه اساتید شرکت‌کننده در مورد اینکه مکانیزم اجرایی سند آتی چه خواهد بود و ضمانت اجرایی آن چیست، مباحثی را مطرح کردند.

وی در مورد اساتیدی که در این نشست حضور داشتند نیز گفت: از اساتیدی که در دانشگاه‌های کشور حقوق بین‌الملل و روابط بین‌الملل تدریس می‌کنند جهت شرکت در این نشست دعوت شده بود که حدود 30 نفر از اساتید از دانشگاه‌هایی مثل تهران، ‌علامه،‌ شهید بهشتی، دانشگاه اصفهان، شیراز و ... در این نشست حضور پیدا کردند.

کد خبر : ۲۷۰۴۲۲