حمایت روسیه از ایران در مذاکرات هستهای
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که به مسکو سفر کرده ، با رئیس دومای کشوری، معاون دوما و رئیس کمیته بینالملل دومای روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایلنا، علاءالدین بروجردی در دیدار با سرگئی ناریشکین رئیس دومای کشوری، نیکلای لویچف معاون دوما و الکسی پوشکوف رئیس کمیته بینالملل دومای روسیه بر لزوم توسعه همکاریهای پارلمانی بین دوکشور تاکید کرد.
در این دیدار سرگئی ناریشکین با اشاره به اشتراک مواضع روسیه و جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از موضوعات سیاسی منطقهای، تداوم مشورت بین نمایندگان دو ملت در مجالس را در جهت تقویت همکاریها و شناسایی ظرفیتهای گسترده روابط فیمابین ضروری دانست.
رئیس دومای کشوری روسیه با ابراز خرسندی از روند پیشرفت مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ ابراز امیدواری کرد که با توافق نهایی، امکان توسعه همکاریهای اقتصادی روسیه و جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف فراهم شود.
وی در مورد مذاکرات هستهای ایران با ۱+۵ اظهار کرد: این مذاکرات بدون شک یک موفقیت محسوب میشود و روسیه از آن حمایت کرده و این حمایت را تداوم خواهد داد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز خرسندی از اینکه اراده سران عالی دو کشور بر توسعه همهجانبه روابط قرار گرفته است، گسترش روابط بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه را در جهت منافع دو کشور و صلح و ثبات منطقه دانست و بررسی راهکارهای تقویت مناسبات در بخشهای اقتصادی را خواستار شد.
بروجردی افزایش همکاری ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم و افراطگرایی در منطقه را بسیار با اهمیت توصیف و ابراز امیدواری کرد که این همکاریها منجر به توقف و خشکاندن ریشههای تروریسم و افراطگرایی شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شکستهای پی در پی داعش در عراق را تحولی مثبت در روند مقابله با این پدیده شوم ارزیابی کرد و ضرورت مقابله جدی با این پدیده را مورد تاکید قرار داد.
وی همچنین در دیدار با نیکلای لویچف معاون دومای کشوری روسیه و رئیس گروه دوستی پارلمانی دو کشور، همکاریهای پارلمانی فیمابین را مورد مذاکره قرارداد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تحولات منطقهای و بینالمللی، اعمال استانداردهای دوگانه توسط برخی قدرتهای جهانی در بحرانهای سیاسی مختلف را در جهت تضعیف ساختارهای حقوقی جهانی برشمرد و رایزنیهای مستمر بین مقامات اجرایی و پارلمانی کشورها را کمک موثری در مسیر یافتن راهحلهای مناسب برای بحرانهای منطقهای عنوان کرد.
بروجردی با اشاره به کشتار غیر نظامیان در یمن و تجاوز صریح نظامی به این کشور، بدعتگذاری در تجاوز نظامی توسط کشورها با بیاعتنایی به معیارهای جهانی را پدیدهای خطرناک برای امنیت و ثبات منطقهای و جهانی دانست.
لویچف نیز در این دیدار گسترش همکاریها بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه را در نتیجه اراده و تمایل سران و دیگر مقامات ارشد دو کشور دانست و سفر اخیر نماینده ویژه مقام معظم رهبری و دیدار وی با رئیسجمهور روسیه را حائز اهمیت برشمرد.
وی دیدگاه مثبت دومای روسیه نسبت به توسعه روابط با ایران را مورد اشاره قرارداد و برگزاری نشستهای متعدد با مقامات اجرایی کشور در این زمینه را با هدف کمک به تسهیل روابط و گسترش آن ارزیابی کرد.
معاون دومای روسیه اجرای طرحهای اقتصادی و اسناد امضاءشده در این خصوص را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد که به موازات روابط سیاسی در سطح عالی بین دو کشور، روابط اقتصادی نیز وارد مرحله جدیدی شود.
بروجردی همچنین در دیدار با آلکسی پوشکوف رئیس کمیته امور بینالملل دوما بر ضرورت توسعه و گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد و گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه روابطی مهم و راهبردی و برای برقراری ثبات و آرامش در منطقه است.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی از هرگونه رویکرد برای ارتقای سطح ارتباطات فیمابین در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی حمایت میکند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به بحرانهای موجود در منطقه تصریح کرد: ادامه کمکهای کشورها به گروههای تروریستی هیچ کمکی به حل بحران در منطقه نمیکند.
بروجردی در بخش دیگری از سخنانش همکاری سیاسی دو کشور در بحرانهای منطقهای را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به برگزاری نشستهای معارضین و نمایندگان دولت سوریه در مسکو یادآور شد: حل بحران سوریه فقط از طریق گفتوگوهای سیاسی با حضور تمام گروههای سوری میسر است.
وی در پایان بر لزوم تبادل هیاتهای سیاسی و پارلمانی دو کشور جهت انتقال تجربیات و مشورتهای مستمر تاکید کرد.
در این دیدار، الکسی پوشکوف نیز با مهم شمردن روابط دو کشور در عرصههای منطقهای و بینالمللی گفت: شرایط ناعادلانه روابط بینالملل در عصر حاضر موجب افزایش ناامنی در جهان شده است و باید با همکاری کشورهای مستقل و تاثیرگذار این روند متوقف شود.
وی تشکیل گروههای تروریستی در منطقه را سیاست کشورهای غربی دانست و افزود: مبارزه با تروریسم، توجیه آمریکا و کشورهای غربی برای حضور در منطقه بوده و این سیاست عامل گسترش تروریسم و ناامنی در منطقه شده است.