مخالفت قاطع نمایندگان مجلسین پاکستان با دخالت این کشور در بحران یمن
نمایندگان مجالس ملی و سنای پاکستان در خصوص اوضاع یمن و بخصوص درخواست عربستان از دولت نواز شریف برای ارائه کمکهای نظامی به این کشور طی تجاوز به یمن، تشکیل جلسه داد.
به گزارش ایلنا٬ نمایندگان مجالس ملی و سنای پاکستان طی روزهای ۱۷ و ۱۸ فروردین ماه سالجاری در خصوص اوضاع یمن و بخصوص درخواست عربستان از دولت نواز شریف برای ارائه کمکهای نظامی به این کشور طی تجاوز به یمن، تشکیل جلسه داد.
در این نشست نمایندگان مجلس از جناحها و احزاب مختلف در رابطه با نحوه پاسخگویی دولت پاکستان به درخواستهای عربستان سخنرانی کردند.
نمایندگان مردم پاکستان طی سخنان خود اظهار داشتند که پاکستان نبایستی در مناقشه عربستان و یمن دخالت کند و بهتر است بدون ایجاد حساسیت در کشورهای همسایه، نقش میانجیگیری را بین طرفهای درگیر در این بحران ایفاء نمایند.
در این نشست سناتور میرحاصل برنجو از حزب ملی اظهار داشت: «ما قبلاً نیز اشتباه بزرگی مرتکب شدیم که خود را در گیر مناقشه داخلی افغانستان کردیم. مسئله حوثیها به ما مربوط نمیشود.» وی با اشاره به ادعای سعودی مبنی بر به خطر افتادن حرمین شریفین افزود: «مکه و مدینه با سعودی به وجود نیامده است. اگر کشوری درمشکلات خود درگیر شود مشکل ما نیست ما نمیتوانیم جلوی تغییر و تحول را بگیریم. امروز خواسته عربستان سعودی و اسرائیل یکی است. اکنون جبهه گیری و ائتلافهای جدیدی بوجود میآیند و پاکستان باید منافع خود را مد نظر قرار دهد.» همسایه نزدیکتر با همسایه دور تفاوت دارد. ایران همسایه نزدیکتر ما است. اگر امروز تحریمها خاتمه یابد ما میتوانیم کار روی خط لوله گاز را آغاز کنیم. اگر وارد مناقشه شویم از ایران دور شدهایم. «
در ادامه سناتور سراج الحق از جماعت اسلامی نیز در اظهارات خود با اشاره به نفع اسرائیل از گسترش این بحران و رونق بازار فروش تسلیحات آمریکا عنوان نمود:» پاکستان به جای سهیم شدن در این بحران بایستی برای حل آن نقشی ایفاء کند و راه ادای حق دوستی با عربستان آن است که آنها را از جنگ برحذر کند و نجات دهد. «سناتور سراج الحق افزود:» بحران یمن باید در داخل یمن حل شود. مکه و مدینه متعلق به آل سعود نیست بلکه متعلق به تمامی مسلمانان است. تاسف انگیز است که پس از اعزام نیرو، تصمیم به برگزاری این جلسه مشورتی شد. احترام به تمامیت ارضی تمامی کشورها ضروری است. این اصل برای عربستان نیز معتبر است. جنگ در کشور خارجی با دفاع از خاک عربستان متفاوت است. «از نظر وی موضوعات اصلی برای پاکستان حل مشکلات امنیتی، فقر، گرانی و کمبود برق و... است.
حاجی غلام احمد بلور از حزب ANP نیز اظهار داشت:» اگر ما وارد این جنگ شویم، این موضوع پاکستان را نیز دربر خواهد گرفت. روابط با ایران تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. مصحلت این است که نقش آشتی و میانجی ایفاء کنیم. «از نظر احمد بلور دفاع از سر حدات حکمرانان سعودی و حرمین شریفین موضوعات متفاوتی هستند.
سناتور مشاهد حسین از حزب سعید لیک قائد اعظم نیز عنوان نمود:» مردم خاورمیانه علیه دیکتاتوریهای خود به پا خواستهاند. ما نباید خود را درگیر آن کنیم. اگر هرج و مرج ایجاد شود این امر روی پاکستان نیز تاثیر میگذارد و ما نباید اشتباهات دیگران را تکرار کنیم. ترکیه هم همان اشتباهی را در سوریه کرد که ما در افغانستان کردیم. به سعودیها نیز بگوئید که از اشتباهات ما درس بگیرند. «