مذاکرهکنندگانمان منافع ملت را در نظر دارند/ دخالت نظامی ایران در یمن تهمتی ظالمانه است
رییس مجمع تشخیص مصلحت حمله به یمن را مصیبت جدید منطقه دانست و کمک نظامی ایران به یمن را تهمت ظالمانه و بهانه کشورهای متجاوز برای یارگیری در حمله به این کشور دانست.
به گزارش ایلنا، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی افزود: کمکهای ایران تنها جنبه انسان دوستانه از جمله در اختیار گذاشتن دارو و غذا برای یمنیها داشته که آن هم از ذات انسانی انقلاب اسلامی ایران و عواطف دینی و مذهبی مردمان آن سرچشمه میگیرد.
وی اضافه کرد: متاسفانه گروههای تروریستی و مسلمان کشی در کشورهای منطقه شرایط سختی را برای مردم ایجاد کرده و تلاشهای دشمنان اسلام برای ایجاد و تعمیق شکاف میان شیعه و سنی موجب تاسف است و امیدواریم که این درگیریها هر چه زودتر خاتمه یابد.
هاشمی رفسنجانی گروههای تکفیری مثل داعش و بوکوحرام را حاصل فشارها و زورگوییهای حکومتها دانست و گفت: این گروهها با انجام کارهای نابخردانه و افراطی، خشم و کینه خود را از فشار حکومتها به این شکل جبران میکنند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تجاوز به این کشور در واقع دامن زدن و تشدید اختلافات مذهبی در منطقه است.
شرایط مذاکرات هستهای سختتر از مذاکره با صدام
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات اخیر تیم هستهای ایران با ۱+۵ در لوزان اشاره کرد و گفت: اعضای این تیم دلسوزانه و با در نظر گرفتن تمامی منافع ملت ایران در حال گفتوگو با طرفهای غربی خود هستند.
هاشمی رفسنجانی افزود: کار آنها بسیار سخت و پیچیده است و من شرایط دشوار آنها را درک میکنم چرا که در زمان مذاکره با صدام و پذیرش قطعنامه چنین شرایطی را البته نه به سختی شرایط حاضر تجربه کردهام.
وی با گلایه از افراطیون داخل کشور و کارشکنیهای کشورهای غربی بدون هیچ گونه ادله سیاسی تاکید کرد: اعضای این تیم حداقل نباید از داخل دچار فشار و تنشهای سیاسی شوند، بلکه باید توسط مردم به ویژه در سال جدید، حمایت و دلگرم شوند.
نگرانی غرب درباره ساخت سلاح هستهای دور از عقل است
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه نگرانی غرب در مورد ساخت سلاح هستهای توسط ایران بیجا و دور از عقل است، گفت: ما چه طور میتوانیم در شرایطی که مقام معظم رهبری ساخت هرگونه سلاح هستهای را حرام اعلام کردهاند به این کار بپردازیم؟
هاشمی رفسنجانی تحریمهای کشورهای غربی علیه ایران را ظالمانه و بدترین نوع تحریمها برشمرد و افزود: اگر چه مردم با مشکلات متعددی روبه رو شدند اما در سایه همدلی و محبت توانستند به زندگی عادی خود ادامه دهند و اگر این روحیه برادری ادامه پیدا کند به موفقیتهای بیشتری دست پیدا میکنند.
اختلاف سلیقه به درگیری منجر نشود
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه تحقق کامل شعار «دولت وملت، هم دلی و هم زبانی» در شرایط فعلی کشور بسیار حائز اهمیت است، گفت: با توجه به اینکه امسال انتخابات را در پیش داریم، باید مراقب باشیم تا از این ناحیه آسیبی به وحدت ملی نرسد و شاهد بداخلاقیهای سیاسی نباشیم.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه اختلاف سلیقه و عقیده در کشور امری اجتناب ناپذیر است، خاطر نشان کرد: نباید تفاوت دیدگاهها و نظرات به درگیری و نزاع منجر شود.
وی با تشریح اوضاع کشور در سالهای اول انقلاب و پس از پایان جنگ و قیاس آن با شرایط فعلی گفت: دولت را با ۵۱ درصد کسری بودجه و ۱۶ درصد بیکاری و در حالی که ۵ استان کشور نیمه مخروبه، انبارها خالی از مواد اولیه، کارخانهها و مراکز تولیدی تعطیل و یا نیمه تعطیل و عدم وجود امکاناتی نظیر برق تحویل گرفتیم و پس از مدتی با همت و همراهی مردم، کشور را بهتر از گذشته ساختیم.
رییس دولت سازندگی ادامه داد: از جمله عواملی که سبب شد کشور در آن شرایط سخت و با آن امکانات محدود بتواند روی پای خود بایستد و دوران سازندگی خود را سپری و آباد شود کمک، همدلی و همزبانی مردم بود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: با اتخاذ سیاست خارجی معقول و معتدل و از همه مهمتر پشتیبانی ملت، چرخهای صنعت به کار افتاد و کارخانهها یکی پس از دیگری تاسیس شد و بیکاری از ۱۶ به ۹ درصد کاهش یافت.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه علیرغم مشکلات فراوان دولت تدبیر و امید پیشرفت خوبی داشته است، گفت: اگر تحریمها، عوام فریبیها و کم لطفیهای داخلی نبود، قطعاً پیشرفتهای بهتری با سرعت بیشتری صورت میگرفت.
وی در ادامه به تشریح سرنوشت انقلابهای متعدد به وقوع پیوسته در اقصی نقاط جهان پرداخت و گفت: تنها انقلاب اسلامی ایران بود که توانست با ایمان مردمش سرپا بایستد و از هرگونه گزند در امان بماند، در حالی که میبینیم در خیلی از کشورها که انقلاب کردهاند به دلیل اتخاذ سیاستهای افراطی و حضور گروههای تندرو، مردم هر روز شاهد درگیری و انفجار هستند و روی آرامش را ندیدهاند.
هاشمی رفسنجانی در ادامه با بیان اینکه اعتدال یک اصل اساسی در اسلام و اعتقادات اهل بیت (ع) است، اظهار داشت: مردم راه درست را که راه اعتدال است انتخاب کردند و نتایج آن را هم به خوبی میدانند.
در نهمین روز از فروردین ماه سال ۹۴ جمع دیگری از وزرا، مسؤولان، نمایندگان مجلس، کارگزاران نظام، مدیران بخشهای دولتی و غیردولتی، روسا و اساتید دانشگاهها طی چهار دیدار جداگانه با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام سال نو را به وی تبریک گفتند.
در جریان این دیدارها وزرا و مسؤولان بانکها و بخشهای دولتی و خصوصی، در سخنانی گزارشهای کوتاهی از شرایط سیاسی بویژه شرایط منطقه و بحران یمن و مذاکرات تیم هستهای و انتخابات پیش رو در سال ۹۴ ارایه کردند.