ناامنی و فقر زمینههای لازم برای ظهور گروههای افراطی است
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل ازمسئولان این سازمان بینالمللی خواست نقش موثر تری برای مقابله با این تهدیدها ایفا کنند.
به گزارش ایلنا، غلامعلی خوشرو در نشست شورای امنیت این سازمان که به منظور بررسی «وضعیت جاری در افغانستان» برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به پیوندهای تاریخی و فرهنگی با افغانستان همواره از برقراری صلح، ثبات، امنیت و توسعه اجتماعی و اقتصادی در این کشور حمایت کرده و استقرار امنیت در آن را ضامن امنیت در مرزهای خود و منطقه دانسته است.
سفیر کشورمان با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی بود که از تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان استقبال کرد، افزود: دولت وحدت ملی افغانستان در حال حاضر در مقطعی بسیار مهم، وظیفه رفع چالشهای موجود برای رسیدن به صلح و توسعه را با رهبری قوی و آگاه، بر عهده گرفته است.
خوشرو گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل در مورد افغانستان و اشاره وی به احتمال از سر گرفته شدن حملات مسلحانه و باز گشت خشونتها به افغلانستان در ماههای آینده را موجب نگرانی همه اعضای این نهاد بین المللی و بویژه کشورهای منطقه دانست و گفت: ناامنی، بیثباتی و فقر زمینه لازم برای ظهور گروههای افراطی خشونت طلب و حتی همانطور که در گزارش نماینده دبیر کل به آن اشاره شده است، حضور داعش در افغانستان را فراهم میآورد.
نماینده دائم کشورمان حملات اخیر در افغانستان را شدیدا محکوم کرد و هرگونه کوتاهی در برخورد با حامیان این گروهها را موجب تقویت گروههای تروریستی و مانع برقراری صلح در این کشور دانست.
وی هرگونه کمک امنیتی و فعالیت نیروهای نظامی خارجی در افغانستان را مشروط به رضایت کامل و مشورت با دولت این کشور دانست و افزود: رعایت این نکته نشان دهنده تعهد قوی جامعه بین المللی در احترام به حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان خواهد بود.
خوشرو ضمن اشاره به تماس مقامات ارشد ایران و افغانستان بویژه سفر اخیر محمد جواد ظریف به کابل و همچنین تفاهم بعمل آمده میان مسئولان مرزی دو کشور به منظور ارتقاء همکاریها علیه تروریسم و قاچاق مواد مخدر، آمادگی دولت ایران برای ارتقاء سطح همکاریهای دوجانبه بویژه در زمینهٔ امنیت، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، طرحهای توسعه اقتصادی و یافتن راه حل پایدار در مورد مهاجرین افغانی ساکن در ایران اعلام کرد.
خوشرو، آمار مربوط به دو برابر شدن کشت خشخاش در افغانستان از سال ۲۰۱۲ تاکنون را تهدیدی علیه کشورهای منطقه و ماورا دانست و ضمن درخواست از جامعه بین الملل برای توجه به این مشکل و ارائه راه حلهای سازنده در این رابطه، از ابتکارات منطقهای کشورهایی نظیر چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان استقبال کرد.
وی کشت و قاچاق موادمخدر را یکی از منابع اصلی مالی گروههای افراطی و تروریستی دانست و از جامعه بین الملل خواست تا از همکاریهای سه جانبه میان افغانستان، ایران و پاکستان برای مبارزه با این پدیده شوم حمایت کنند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به کاهش میزان بازگشت داوطلبانه مهاجرین افغانی به کشور خود گفت که این امر نشانه لزوم توجه بیشتر به نیازهای منطقی آنها و حمایتهای بین المللی از کشورهای میزبان مهاجرین است.
وی ضمن حمایت از نهاد مسئول کمک رسانی سازمان ملل در افغانستان و سایر سازمانهای ذیربط خواستار تقویت نقش سازمان ملل در راستای حمایت از توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان شد.
خوشرو در پایان ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن نوروز که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل روز بین المللی نوروز نامگذاری شده، برای مردم افغانستان در سال جدید آرزوی موفقیت برقراری و تداوم صلح کامل، امنیت و ثبات در این کشور کرد.