خبرگزاری کار ایران

رحیمی با اشاره به مذاکرات ایران و ۱+۵:

پرونده هسته ای ایران، برگ برنده ای در جنگ قدرت آمریکا است

برنامه «رویداد» با حضور میثم رحیمی کار‌شناس مسائل سیاسی به مسئله مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ پرداخت.

به گزارش ایلنا٬ میثم رحیمی کار‌شناس مسائل بین‌الملل یکی از نشانه‌های بی‌برنامه بودن دولت آمریکا را نامه اخیر سناتورهای آمریکایی به مقامات ایرانی دانست و گفت: سناتورهای آمریکایی با اظهار به اینکه اگر بین آمریکا و ایران توافقاتی صورت بگیرد، این توافقات تا پایان ریاست جمهوری اوباما اعتبار دارد، بر بی‌برنامه بودن دولت آمریکا دامن زدند و این نمایانگر سخنان رهبر معظم انقلاب است که فرموده بودند اخلاق سیاسی در آمریکا در حال از بین رفتن است. 

وی با اشاره به تضاد رقابت میان جمهوری خواهان و دموکرات‌های آمریکایی در طول تاریخ سیاسی آمریکا، افزود: به نظر می‌رسد این تضاد در حال حاضر اوج گرفته و این تضاد نه تنها در مسائل تاکتیکی بلکه در مسائل استراتژیک نیز وجود دارد. 

رحیمی در رابطه با علت این تناقضات گفت: دولت اوباما قصد دارد با این تفاهم نامه به دنیا و افکار عمومی آمریکا نشان دهد دموکرات‌ها توانستند مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی را حل کنند و این یک برد برای آن‌ها به حساب می‌آید، از سوی دیگر جمهوری خواهان این مسئله را به هیچ وجه نمی‌پذیرند. 

وی افزود: از طرفی، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در راه است و این امر به تضاد آراء در آمریکا دامن می‌زند. پرونده هسته‌ای ایران با رقابت انتخاباتی دو حزب جمهوریخواه و دموکرات‌ها جمع شده و این به اعتبار آمریکا در عرصه بین الملل آسیب می‌رساند. 

وی در رابطه با توضیحاتی که جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا در زمینه اعتبار موافقت‌های بین المللی قرار است بدهد، گفت: جان کری در رابطه با جنگ قدرت‌های دموکرات و جمهوری خواهان در آمریکا توضیح خواهد داد. 

این کار‌شناس مسائل سیاسی با اشاره به بحث حقوقی اعتبار موافقت نامه‌های بین الملی یادآور شد: در هیچ کشوری تغیر دولت به معنای منتفی شدن تعهدات بین المللی آن کشور نیست و هر دولتی در آمریکا ملزم به اجرا کردن تعهداتی است که دولت فعلی آن کشور پذیرای آن می‌شود از جمله پرونده هسته‌ای ایران. 

وی در ادامه گفت: منتفی شدن تعهدات، نقض آشکار حقوق بین الملل است هرچند که در سابقه تاریخی سیاست آمریکا این نقض‌ها وجود دارد. 

رحیمی با اظهار به اینکه دیپلمات‌های ایرانی در پاسخ به جان کری می‌توانند سه مطلب را مطرح کنند، عنوان کرد: اولا دیپلمات‌ها باید توافقی را امضا کنند که جای هیچ گونه تفسیر، مخصوصا از طرف مقابل نداشته باشد و صریح و شفاف باشد. 

وی افزود: دوما، اگر آمریکا بخواهد خلاف توافق نامه عمل کند، ایران به شرایط اول خودش برگردد.

رحیمی ادامه داد: سوما، از یک سازمان بین المللی به عنوان ناظر بر توافق نامه استفاده کنند. اگر دیپلمات‌های ما بتوانند در این زمینه حرف خودشان را به کرسی بنشانند یک موفقیت بزرگ به دست آورده‌اند تا آمریکایی‌ها نتوانند در آینده خلاف توافقنامه عمل کنند. 

این کار‌شناس مسائل سیاسی به تاثیر کشیده شدن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت اشاره و توضیح داد: بر طبق ماده ۳۹ فصل هفت منشور سازمان ملل، شورای امنیت مسئول مشخص کردن وجود یا عدم وجود هرگونه تهدید بین المللی یا نقض و تجاوز است. بنابراین شورای امنیت می‌تواند حکم صادر کند و احکام این شورا الزام آور برای همه کشور‌ها است.

کد خبر : ۲۶۰۵۷۳