طرح جرم سیاسی به جایی نخواهد رسید/منتقدان نگران تبعیض در اجرای قانون هستند
یک حقوقدان تصویب طرح جرم سیاسی را بعید دانست و گفت: به اعتقاد من تحت هیچ شرایطی چنین طرحی تصویب نخواهد شد. چون اگر ارادهای برای تصویب طرح جرم سیاسی بود تا الان به نتیجه میرسید.
نعمت احمدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره جزییات طرح جرم سیاسی اعلام کرد: اصل ۱۶۸ قانون اساسی، ۳۵ سال روی زمین ماند. هم نمایندگان مجلس، هم قوه قضاییه و هم هیات دولت در گذشته وارد مباحث جرم سیاسی شدند. تاجایی که لایحهای هم به مجلس آورده و به نتیجه رسید و به شورای نگهبان ارسال شد که شورای نگهبان کلی ایراد به آن وارد دانست تا رییس قوه قضاییه آن را پس گرفت.
وی ادامه داد: نگران ۹ ماده طرح جرم سیاسی نباشید که چه قوت و چه ضعفی دارد چون جرم سیاسی در ایران سرانجامی نخواهد داشت. به اعتقاد من تحت هیچ شرایطی چنین طرحی تصویب نخواهد شد. چون اگر ارادهای برای تصویب طرح جرم سیاسی بود تا الان به نتیجه میرسید.
وی تکید کرد: به نظر من اجرای فصل سوم قانون اساسی بهترین راهکار است که فعالان سیاسی با توجه به آن میتوانند آزادانه فعالیت سیاسی داشته باشند.
احمدی با تاکید بر اینکه تنظیم قوانین بسته سبب محدودیت فعالیتهای سیاسی میشود، اظهار کرد: به جای تنظیم چنین طرحها و لوایحی باید به نحوه اجرای دقیق فصل سوم قانون اساسی تمرکز کرد. در این قانون همه مطالب آورده شده است که متاسفانه در زمینههای مختلف نسبت به آن تنگ نظری وجود دارد.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: فعالان سیاسی و منتقدان سیاسی به اجرای قانون گلایهای نداشته و ندارند چراکه اجرای قانون بر عهده دستگاههای نظارتی است. آن چیزی که موجب نگرانی منتقدان است مربوط به تبعیض در اجرای قانون است. اگر تبعیض قائل نشویم خیلی از مسائل حل خواهد شد. پس اگر فرض را بر آن بگیریم که قرار است تا طرحی تصویب شود باید این مساله را در نظر بگیریم که آیا چنین مصوباتی بدون تبعیض قابل اجراست یا خیر.