خبرگزاری کار ایران

صالحی امیری:

امیدواریم بتوانیم ظرفیت گردشگری با آذربایجان را مجددا احیا کنیم/ گردشگری دریامحور را در آینده نزدیک فعال می‌کنیم

امیدواریم بتوانیم ظرفیت گردشگری با آذربایجان را مجددا احیا کنیم/ گردشگری دریامحور را در آینده نزدیک فعال می‌کنیم
کد خبر : ۱۶۳۱۱۲۷

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کمیته گردشگری میان ایران و آذربایجان تشکیل می‌شود و سفر رئیس‌جمهور آذربایجان به ایران نقطه عطفی در گردشگری میان دو کشور خواهد بود. امیدواریم با حضور آذری‌ها در ایران بعد از عراق که ۳ میلیون گردشگر از این کشور داریم، ظرفیت گردشگری با آذربایجان را مجددا احیا کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص اجلاس گردشگری در ترکیه گفت:  با ترکیه رایزنی کردیم و برای سرمایه‌گذاری در ایران و تهران صحبت کردیم و قرار شد بسته‌های سرمایه‌گذاری را به آن‌ها معرفی کنیم و این اجلاس دستاوردی هم داشت که آن برگزاری اجلاسی در شهریور ماه تحت عنوان گردشگری سلامت در کاناداست که برای اعضای اکو تشکیل خواهد شد.

صالحی امیری عنوان کرد: در جریان سفر به آذربایجان هم در رابطه با گردشگری گفت‌وگوهای اساسی انجام دادیم. در گذشته یک میلیون و هشتصد هزار نفر گردشگر آذربایجانی داشتیم و به دلیل حادثه‌ای که در سفارت پیش آمده بود محدودیتی اعمال شد و در ۱۴۰۳ گردشگران ما به ۲۲ هزار نفر کاهش داشت، برداشتن مانع سفر آذری‌ها به مقاصد مشهد، تبریز، اصفهان و سایر نقاط ایران را در این سفر مطرح کردیم.

وی خاطرنشان کرد: کمیته گردشگری میان ایران و آذربایجان تشکیل می‌شود و سفر رئیس‌جمهور آذربایجان به ایران نقطه عطفی در گردشگری میان دو کشور خواهد بود. امیدواریم با حضور آذری‌ها در ایران بعد از عراق که ۳ میلیون گردشگر از این کشور داریم، ظرفیت گردشگری با آذربایجان را مجدد احیا کنیم.

این عضو دولت چهاردهم عنوان کرد: هدف‌گذاری کرده‌ایم تا سال ۱۴۰۷، به ۱۵ میلیون گردشگر دست‌یابیم و برای این موضوع نیاز داریم که به طور جدی زیرساخت‌ها را توسعه دهیم. آیین‌نامه مجتمع‌های ترکیبی هم اکنون در دستور کار دولت است و این نقطه عطفی برای گردشگری کشور به حساب می‌آید که در آن سرمایه‌گذار می‌تواند چند طبقه تجاری برای مراکز گردشگری احداث کند. مسئله گمرک صفر و همچنین تسهیلات زیرساخت‌های ۲۰ هزار میلیاردی مصوب بانک مرکزی، ۴۰۰۰ میلیارد از صندوق توسعه ملی برای احداث ۲۷۰۰ پروژه گردشگری از جمله اقدام‌های تشویقی و حمایتی برای حوزه گردشگری است.

وی در خصوص دیپلماسی فعال گردشگری تاکید کرد: همزمان از عربستان پرواز به مشهد دایر شده است، از کویت هم همین‌طور و از دیگر کشورهای همسایه با رایزنی پروازها را برقرار می‌کنیم. خوشبختانه شرایط لغو روادید رو به جلو است. همچنین اهداف برنامه هفتم توسعه را محقق خواهیم کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه با رعایت اصول محیط زیست گردشگری را توسعه خواهیم داد، گفت: همه کشورهای دنیا از ظرفیت‌های جنگلی با رعایت مسائل محیط زیستی استفاده می‌کنند و هم اکنون ۲۲۴ نقطه برای ایجاد تاسیسات گردشگری در شمال کشور خواهیم داشت که مصوبه دولت و سیاست‌های ابلاغی رهبری است. همینطور سیاست‌های دریامحور را در همین رابطه پیگیری می‌کنیم. تمام ظرفیت خود را بسیج می‌کنیم تا اقتصاد دریا فعال شود و در خزر یه کشتی که توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی خریداری شده است در حال انتقال هست، در جنوب هم یک کشتی برای گردشگری دریامحور خریداری شده است و در حال انتقال است. در آینده نزدیک گردشگری دریامحور را فعال خواهیم کرد.

صالحی امیری در خصوص نمایشگاه اکسپو گفت: همه مهمانان ما هم اکنون در هتل‌ها اقامت یافتند و در رابطه با کمبود هتل‌ها باید بگویم که در تهران ۱۴۳ هتل و اقامتگاه داریم که ۶ هتل ما ۵ ستاره است، کمتر از یکصد هتل ۳و ۴ و ۵ ستاره داریم؛ این میزان در شأن تهران بزرگ و ایران زیبا نیست و باید اصلاح شود و هم‌اکنون بسته‌های سرمایه‌گذاری را در تهران و کلان شهرها تعریف کرده‌ایم.

وی در مورد گردشگری در جزایر سه گانه اظهارکرد: گردشگری هم اکنون در مناطق آزاد فعال است و برای جزیره ابوموسی با عضویت نهادهای نظامی و امنیتی ستادی فعال شده است و دستگاه‌های دیگری در آن همکاری دارند. قرار بود در سفر رئیس‌جمهور به هرمزگان حضور داشته باشم و موضوع گردشگری ابوموسی را فعال کنم. موضوع بازار و تجارت باید در زیرساخت‌های ابوموسی برای گردشگری فعال شود و تا این زیرساخت‌ها فعال نشود، امکان حضور گردشگران نخواهیم داشت. نباید بی‌جهت وعده‌های کاذب به مردم دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز