تاجگردون در جریان گزارش کمیسیون برنامه در مورد آخرین وضعیت تصویب آییننامههای اجرایی برنامه هفتم:
حل ناترازی انرژی با نیروگاهسازی برطرف نمیشود، نیازمند بهینهسازی است

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس خطاب به دولت خواستار انتظامبخشی به اجرای قوانین برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۴ شد و گفت: برنامه هفتم با زندگی اقتصادی و معیشتی مردم سروکار دارد و باید مورد توجه دولت باشد.
به گزارش ایلنا، غلامرضا تاجگردون در جلسه علنی نظارتی صبح امروز (سه شنبه، ۲ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آییننامههای اجرایی و سایر مقررات لازم التصویب قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت اجرای قانون برنامه هفتم بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب، گفت: ایشان فرمودند شکل موضوع مهم است اما باید دقت شود چگونه به هدف میرسیم.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما از شرایط دولت چهاردهم برای اجرای قانون برنامه خبر داریم و در جریان تأخیر ایجاد شده برای اجرای آن هستیم، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما شاهد تفاوت در گزارشهای ارائه شده در این خصوص از سوی سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، مرکز پژوهشهای مجلس و شورای نظارت بر اجرای برنامه هستیم اما قصد پرداختن به اختلاف نظرها را نداریم که چرا عددهای ارائه شده از سوی مجلس و دولت متفاوت است چون معتقدیم تمام این مسائل برطرف میشود با این حال باید دقت کنیم به زودی یک سال از زمان اجرای قانون برنامه میگذرد اما هنوز به نتایج مد نظر نرسیده ایم.
وی در ادامه با اشاره به اشکالات موجود در برنامه ششم که نباید در برنامه هفتم شاهد آن باشیم، گفت: مجلس فعلی قانون برنامه هفتم را تصویب نکرده اما بر اجرای احکام آن مُصر است چرا که برنامه نداشتن بدتر از برنامه بد داشتن است. دکتر پزشکیان در طول مأموریت خود بر اجرای برنامه هفتم تأکید داشته و همه اینها ماهیت تفاوت قانون برنامه هفتم با سایر برنامهها است.
تاجگردون در ادامه با تأکید بر اینکه برنامه هفتم با زندگی و اقتصاد مردم سروکار دارد و باید به آن توجه شود، ابراز داشت: زمانی که با وزرا و مسئولان صحبت میکنیم میگویند ما منتظر تصویب آیین نامهها هستیم لذا گویا هنوز آیین نامهای برای اجرا وجود ندارد. در حوزه بانکها مردم مشکل دارند و شاهد ناترازیهای موجود در این حوزه هستیم.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه موضوع ناترازی انرژی، معاونت جدید و ریلسازی برای اجرای قانون برنامه را مهم ارزیابی کرد و گفت: نیروگاهسازی خوب است اما تا زمانی که بهینهسازی و صرفه جویی نداشته باشیم با نیروگاهسازی در کشور نمیتوانیم مصرف را به تراز برسانیم و مشکل را حل کنیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه مسکن به موضوع مالیاتها اشاره و بیان کرد: انتظام بخشی به ترجیحات و تخفیفات که قانون برنامه درباره آن حکم دارد باید در حوزه مالیاتی مشخص باشد. در حوزه درمان و بیمهها نیز احکام صریحی داریم که بیاد مورد توجه باشد و موضوعات نباید محل اختلاف میان دولت و مجلس بماند.
تاجگردون در ادامه بحران صندوقهای بازنشستگی کشور را به عنوان بزرگترین معضل کشور دانست که تکلیف آنها در قانون برنامه روشن شده و گفت: صرفا با یک حکم نمیتوان مشکل همه صندوقها را حل کرد و نیاز به پیگیری در این حوزه وجود دارد. ناترازی روز به روز دچار شکاف بیشتر میشود که باید به آن نیز دقت شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس طرحهای پیشران را از نقاط قوت برنامه دانست و افزود: مجلس و مجمع روی این طرحها وقت گذاشتند و قانون بودجه نیز به آن تأکید دارد اما متأسفانه بسیاری از طرحهای مهم پیشران متوقف است.
وی در ادامه رسوب منابع در دولت را به معنای کم توجهی به حوزه اشتغال عنوان کرد و گفت: صندوقهای پیشرفت استانی کاری به جز ایجاد اشتغال ندارند و معضل اصلی کشور همین است لذا پول این صندوق نباید در دولت رسوب کند. دولت باید به موضوعات مربوط به حوزه آموزش و پرورش نیز توجه کند.
تاجگردون در ادامه با تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف نیروی انسانی در ساختار اداری و سازمانی عنوان کرد: بسیاری از معضلات، ناراحتی و نگرانی مردم و شاغلان شرکتهای دولتی و دستگاههای اداری، نیروهایی هستند که تعیین تکلیف نشده اند. مجلس اختیار را برای کسب دادههای لازم در این حوزه به دولت داده اما حدود ۶۰ درصد مراجعان به نمایندگان به خاطر دغدغهعدم تعیین تکلیف وضعیت اشتغال آنها است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم اضافه کرد: امروز دو نفر در یک اتاق کار میکنند و از یک جا حقوق میگیرند اما وضعیت اشتغال آنها متفاوت است. دولت باید کاهش نگرانی مردم را دنبال کند که ساماندهی نیروی انسانی در ادارات و سازمانها از مهمترین موضوعات است که باید مورد توجه واقع شود.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه مجلس، قانون بودجه ۱۴۰۴ را با تعامل بالایی با دولت به نتیجه رساند و ابلاغ کرد، خاطرنشان ساخت: مجلس به موقع این قانون را تصویب کرد و روی آن وقت گذاشت از این رو از دولت میخواهیم در نظم بخشی به بودجه مسائل مهم را در نظر بگیرد. همچنین باید توجه کنیم که از هم اکنون تا مرداد ماه فرصت داریم تا بر اجرای احکام برنامه در سال نخست نظارت کنیم.