پزشکیان در مراسم امضای قرارداد طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی:
زمستان سختی را گذراندیم/ ذخایر نفتی و گازی ما برای پوشش نیروگاههایمان کم بود

رییس جمهور با بیان اینکه زمستان سختی را گذارندیم، گفت: باز هم از مردم عزیز به دلیل قطعی برق و گاها اتفاقاتی که میافتاد عذرخواهی میکنیم. طبیعتا باید از صنایع و تولیدکنندگان هم عذرخواهی کنیم؛ چراکه طبیعتا نتوانستیم آنها را پشتیبانی کنیم و ضررهایی هم دیدند که تلاش میکنیم جبران شود اما با این حال مردم ما در زمستان بدون گاز نماندند و این حاصل تلاش عزیزان ما در شرکت نفت بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود پزشکیان رییس جمهور در مراسم امضای قراردادهای طرح فشارافزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی، گفت: ما زمستان سختی را گذراندهایم نهایتا به هر علتی بود که ذخایر نفتی و گازی ما در مخازنمان برای پوشش نیروگاههایمان کم بود. عزیزان ما با تلاش زیادی توانستند این زمستان سخت را پوشش دهند.
وی ادامه داد: باز هم از مردم عزیز به دلیل قطعی برق و گاها اتفاقاتی که میافتاد عذرخواهی میکنیم. طبیعتا باید از صنایع و تولیدکنندگان هم عذرخواهی کنیم؛ چراکه طبیعتا نتوانستیم آنها را پشتیبانی کنیم و ضررهایی هم دیدند که تلاش میکنیم جبران شود اما با این حال مردم ما در زمستان بدون گاز نماندند و این حاصل تلاش عزیزان ما در شرکت نفت بود.
رئیسجمهور با اشاره به نیروگاههای تجدیدپذیر بیان کرد: مشکلاتی که ما با آن مواجه هستیم چیزی نیست که یکباره بتوانیم همه آن را حل کنیم اما همین تلاشی که امروز میبینید و عزیزان ما با ۱۷.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری میکنند تا آینده را تامین کنند، نشان از آن دارد که ما میتوانیم ثبات و پایداری را در آینده داشته باشیم. ما به دنبال این هستیم که در مصرف گاز، نفت گاز و... تا جایی که ممکن است بهرهوری را بالا ببریم و تا جایی که میتوانیم از انرژیهای پاک برق را تولید کنیم و برای گرمایش و سرمایش استفاده کنیم و تولیدات نفتی و گازیمان را در بازارهای بینالمللی به قیمت مناسب بفروشیم.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم مقدارش را آنقدر افزایش دهیم که در سرمایش و گرمایش از نیروی برقی استفاده کنیم که از خورشید و باد میگیرم آن وقت میتوانیم ذخایری که امروز شکل میگیرد و تولیدات را به قیمت بسیار مناسبتر در بازارها عرضه کنیم و طبیعتا وضعیت اقتصادی ما غیر از آنچه خواهد بود که با آن مواجه هستیم. باید زمان و فرصت داشته باشیم ما مصمم هستیم که مشکلات را حل کنیم.
رئیس قوه مجریه با بیان این که آمریکاییها و ترامپ ادعا دارند که ما ایران را میتوانیم زمینگیر کنیم، گفت: تلاش میکنند و میگویند صادرات سوخت شما را به صفر میرسانیم تا نتوانید نفت بفروشید. من اعتقادم بر این است که باید بر اساس یک منطق مناسب مشارکت کنیم و در داخل دعوا نکنیم، این را بارها گفتهام و باز هم خواهم گفت آنها امیدشان به اختلافات داخلی ماست اما اگر وحدت داشته باشیم و اگر فرصت داشته باشیم میتوانیم مسکلات را حل کنیم. این مسیری که به هر حال تا به امروز این گونه آمدهایم. به دنبال این نیستیم چه کسی مقصر است و میخواهیم مشکلات را حل کنیم و برنامه هم وجود دارد.
وی ادامه داد: خیلیها میگویند اینها برنامه ندارند، برنامه را که به این سادگی آدم نمیآید مشخصا در هر قسمتی بگوید. ما چه در آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، نفت و گاز، صنعت و تجارت و چه در ارتباطات در همه اینها برنامههای آماده شده داریم اما چون تعدد برنامه وجود دارد و از گذشته است دارند بررسی میکنند که به یک زبان مشترک برسیم تا بتوانیم وقتی خواستیم عمل کنیم با همدلی و همراهی عمل کنیم. اگر قرار باشد یکی برنامه بدهد و طرف مقابل بگوید برنامه من این است این بهتر است و دعوا کنیم حرکت نخواهیم کرد.
پزشکیان گفت: برنامهها وقتی متعدد باشند و ما نتوانیم به یک زبان و نگاه مشترک برسیم فقط جلوی همدیگر میایستیم و اجازه نمیدهیم کار انجام بگیرد به هر حال باید کارشناسان و آنهایی که تجربه دارند با هم بنشینند و یک مورد را به تفاهم برسند و وقتی تفاهم کردیم دیگر روی همین برنامه بایستیم از جاهای مختلف حرفهای مختلف بیرون نیاید.
وی گفت: آنچه که من از اول گفتم و الان هم همین را معتقدم هم از نظر علمی و اعتقادی، وقتی در جامعه رهبری وجود دارد اگر قرار باشد کیسهای مختلف رهبری شکل بگیرد در جامعه هرج و مرج ایجاد میشود. اگر همه توانستند هماهنگ شود جامعه با آرامش پیش میرود اما وقتی هماهنگ نشود و برنامهها وقتی متعدد باشند و ما به نگاه مشترک نرسیم جلوی هم را میگیریم و نمیگذاریم کار شکل بگیرد. وقتی در جامعه هرج و مرج شود به اهدافی که میخواهیم نمیرسیم. هر کسی از زاویه نگاه خودش مسئله را مطرح میکند. ما یاد نگرفتیم در گفتوگو با همدیگر همافزایی داشته باشیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری تصریح کرد: آن روز رهبر انقلاب میفرمودند یک پروژه ۴ یا ۶ساله است ارائه شده است اما هنوز نتوانستهاند تصمیم بگیرند. بالاخره ما میخواهیم کاری بکنیم یا نمیخواهیم کار کنیم اگر میخواهیم کار کنیم ۴ سال، ۶ سال، ۱۰ سال تصمیم گیری یعنی چه؟