خبرگزاری کار ایران

به منظور تامین نظر شورای نگهبان؛

شرایط فهرست‌های انتخاباتی شوراهای شهر اصلاح شد

شرایط فهرست‌های انتخاباتی شوراهای شهر اصلاح شد
کد خبر : ۱۶۰۲۲۸۲

مجلس در جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح یکی از مواد طرح اصلاح قانون انتخاباتی شوراها در خصوص شرایط فهرست های انتخاباتی موافقت کرد.

به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۷ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور جهت رفع ایرادات شورای نگهبان با اصلاح ماده ۹ این طرح با ۱۵۹ رأی موافق، ۷۵ رأی مخالف و ۱۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ماده ۹- ماده (۲۰) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:

تبصره ۲- اخذ رأی در کلیه حوزه‌های انتخابیه کشور در یک روز انجام‌ می‌شود ‌و مدت زمان اخذ رأی حداقل ده ساعت است و در صورت ضرورت با موافقت مشترک هیأت‌های اجرائی و نظارت شهرستان قابل‌تمدید می‌باشد. در صورتی که همزمان با برگزاری انتخابات شوراها، انتخابات دیگری نیز برگزار گردد، تشخیص ضرورت و مدت تمدید اخذ رأی در یک یا چند حوزه یا سراسر کشور با رعایت قانون مربوط انجام می‌شود.

همچنین نمایندگان با الحاق یک تبصره به ماده ۵۶ قانون موافقت کردند که متن تبصره به شرح زیر است:

تبصره- هیات نظارت شهرستان با عضویت پنج نفر معتمد واجد شرایط مقرر در ماده (۳۰ مکرر) که یک نفر از آنان دارای حداقل مدرک کارشناسی حقوق با سابقه نظارت یا اجرای انتخابات است، پس از اخذ نظر از نماینده یا نمایندگان آن شهرستان، توسط هیات عالی نظارت استان تشکیل می‌گردد.

همچنین نمایندگان با اصلاح ماده ۱۰ طرح مذکور با ۱۹۴ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ماده ۱۰- یک ماده به عنوان ماده (۲۰ مکرر۱) به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

ماده ۲۰ مکرر ۱- شرایط فهرست‌ها و عضویت نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهرهای با جمعیت بیشتر از پانصد هزار نفر براساس ترتیبات زیر می‌باشد:

۱- هر نامزد عضویت در شورای اسلامی شهر، پس از تأیید صلاحیت، می‌تواند به صورت نامزد منفرد یا عضوی از یک فهرست، در انتخابات با دیگر نامزدها رقابت کند.

۲- ۲- فهرست‌های انتخاباتی با اعلام کتبی یا ثبت در سامانه انتخابات توسط دبیر کل یا بالاترین مقام مسئول احزاب و جبهه‌های سیاسی موضوع ماده (۱) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب ۴/ ۱۱/۱۳۹۴ به هیأت اجرائی شهرستان و اعلام پذیرش توسط همه اعضای فهرست در سامانه و یا در صورت ضرورت با مراجعه حضوری به هیأت اجرائی شهرستان تا ۸ روز قبل از زمان شروع تبلیغات انتخابات شکل می‌گیرد. تأیید فهرست توسط هر عضو به منزله تأیید حضور خود و سایر اعضای فهرست است. خروج نامزد از یک فهرست با درخواست کتبی یا ثبت در سامانه انتخابات توسط آن نامزد و بدون نیاز به موافقت ارائه‌دهندگان فهرست و سایر اعضای فهرست در هیأت اجرائی شهرستان حداکثر تا ۵ روز قبل از زمان شروع تبلیغات انجام می‌شود و هیأت اجرایی مذکور موظف است بالافاصله مراتب را به صورت کتبی به اطلاع دبیر کل یا بالاترین مقام مسئول حزب یا جبهه برساند. دبیر کل یا بالاترین مقام مسئول مذکور فرصت دارد حداکثر ظرف ۴۸ ساعت از زمان انصراف عضو یا اعضای فهرست نسبت به معرفی جایگزین با تأیید سایر اعضا اقدام نماید. عضویت هر نامزد انتخاباتی در بیش از یک فهرست ممنوع است و هیأت‌های اجرائی و نظارت شهرستان بر رعایت این حکم نظارت می‌کنند.

تبصره ۱- یک حزب یا جبهه دارای مجوز قانونی با رعایت ماده (۱) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، می‌تواند یک فهرست تشکیل دهد و در صورت تشکیل فهرست ائتلافی نمی‌توانند فهرست جداگانه معرفی کنند.

تبصره ۲- در مواردی که به دلایلی خارج از اراده مانند فوت و نظایر آن یا خروج ارادی افراد و ناتوانی حزب یا جبهه سیاسی در جایگزینی اعضای جدید در موعد مقرر به کمتر از دو سوم کرسی‌های آن حوزه کاهش یابد، آن فهرست کان لم یکن تلقی می‌شود.»

 ۳- دبیرکل حزب یا بالاترین مقام مسئول جبهه ارائه‌دهنده فهرست مکلف است یک نفر را به عنوان نماینده تام‌الاختیار فهرست خود معرفی نماید. نماینده هر فهرست مکلف است فهرست و عنوان انتخاباتی مشخص‌شده را مطابق بند (۲) این ماده اعلام کند. هیأت اجرائی شهرستان موظف است ظرف ۴۸ ساعت نسبت به تأیید فهرست‌های اعلام شده اقدام نماید. در صورت بروز اختلاف، نظر هیأت نظارت استان ملاک عمل است.

تبصره- عنوان فهرست نباید از اسامی وهن آمیز یا مغایر با شؤون دینی یا فرهنگی یا نامتناسب یا عناوین دارای دلالت‌های قومی، قبیله‌ای، نژادی یا مانند آن باشد. همچنین استفاده از عناوینی که منع قانونی دارد و یا توسط دستگاه‌ها و نهادهای عمومی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/ ۷/۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی و یا فهرست‌های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و نیز عناوین مشابه آنها که عرفاً موجب اشتباه می‌شود، مجاز نمی‌باشد.

بنابراین گزارش نمایندگان با اصلاح ماده ۱۲ این طرح با ۲۲۳ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ماده ۱۲- یک ماده به عنوان ماده (۲۰ مکرر ۳) به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

ماده ۲۰ مکرر ۳- نحوه رأی‌دهی و شمارش آرای موضوع ماده (۲۰ مکرر ۱) در شعب اخذ رأی به ترتیب زیر می‌باشد:

۱- رأی‌دهنده تنها می‌تواند به عنوان یک فهرست یا به نامزد یا نامزدهایی اعم از منفرد یا از درون یک و یا چند فهرست تا سقف تعداد کرسی‌های آن حوزه، رأی دهد. در صورت ناقص بودن فهرست، امکان رأی دادن تا سقف کرسی‌های حوزه انتخابیه توسط رأی‌دهنده وجود دارد.

۲- در صورتی که رأی‌دهنده در برگ رأی، هم اسم (شناسه) یک و یا چند فهرست و هم اسم (شناسه) تعدادی نامزد را به صورت انفرادی بنویسد، آرای فهرست‌های بعدی و نامزدهای انفرادی قرائت نمی‌شود.

همچنین نمایندگان با اصلاح ماده ۱۳ طرح مذکور با ۲۲۴ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که بر اساس آن:

۱- در بند «۱» واژه «نیز» جایگزین واژه «یا» می‌شود.

۲- در بند «۲» عبارت «سهم نامزدهای منفرد از کل آرا از تقسیم مجموع آرای نامزدهای منفرد برکل آرای صحیح ماخوذه به دست می‌آید. تعداد کرسی‌های نامزدهای منفرد از کل کرسی‌ها برابر با سهم نامزدهای منفرد از کل آرای صحیح مأخوذه است.» حذف می‌شود.

۳- بند (۳) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«۳- در محاسبه تعداد کرسی‌های هر فهرست از کل کرسی‌های آن حوزه، تعداد کرسی‌ها بر اساس عدد صحیح سهم آنان منظور می‌شود. سپس با رعایت سقف تعداد کرسی‌های اعضای اصلی شورا، کرسی‌های باقی‌مانده به نامزدهای منفرد یا سایر فهرست‌ها که به ترتیب بیشترین رأی را کسب کرده باشند اختصاص می‌یابد.»

۴- بندهای (۴) و (۵) حذف می‌شود.

۵ ـ بند (۶) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«۶- در هر مرحله در صورت تساوی آرا، قرعه کشی انجام می‌شود و تبصره ذیل ماده (۲۰) این قانون لحاظ نخواهد شد.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز