خبرگزاری کار ایران

وزیر صنعت معدن و تجارت در اجلاس خزر مطرح کرد؛

اعلام ایران آمادگی برای تشکیل مراکز توسعه دانش و فناوری نفت و گاز و ایجاد آزمایشگاه مرجع نفت

اعلام ایران آمادگی برای تشکیل مراکز توسعه دانش و فناوری نفت و گاز و ایجاد آزمایشگاه مرجع نفت
کد خبر : ۱۵۹۸۸۹۷

وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: ایران آمادگی خود را جهت تشکیل مراکز توسعه دانش و فناوری نفت و گاز و ایجاد مرکز به عنوان آزمایشگاه مرجع نفت اعلام کرد. کشورهای مشارکت‌کننده نیز برای توسعه تعاملات در حوزه تولید انرژی و اتصال شبکه‌های توزیع برق به منظور تبادل انرژی و یکپارچه‌سازی آن در حاشیه دریای خزر اعلام تمایل کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد اتابک وزیر صنعت معدن و تجارت در تشریح پلن‌های برگزار شده در اجلاس خزر و تصمیمات اتخاذ شده، گفت: موافقت‌نامه همکاری اقتصادی و تجاری خزر، شامل موافقت‌نامه ترانزیتی عشق‌آباد و کریدور  کاسپین، به همراه توسعه همکاری‌ها و همگرایی‌ها در قالب فرامنطقه‌ای نظیر پیمان ریکس، سازمان‌های همکاری شانگهای و سازمان همکاری اقتصادی کرد، توسط اعضا مورد تأکید قرار گرفت. اهمیت موضوع امنیت غذایی با توجه به تغییرات نیز مورد توجه اعضا قرار گرفت. در این رابطه، پیشنهادهایی در خصوص ایجاد بستر تبادل اطلاعات در خصوص تولید و تجارب محصولات و تجارت کشاورزی، توسعه زیرساخت‌های نگهداری و انبارداری و حمل و نقل محصولات کشاورزی، و همچنین تبادل دانش ژنتیکی یا پزشکی بین کشورهای عضو ارائه شد.

وی ادامه داد: نمایندگان هر پنج کشور حاشیه دریای خزر، نگرانی عمیق خود را نسبت به کاهش سطح آب دریای خزر اعلام کرده و خواستار اقدام هماهنگ و مشترک برای تحقیق در این باره شدند. پیشنهاد ایجاد سامانه جامع مشترک برای تبادل اطلاعات و داده‌های پایش سطح آب، استفاده از فناوری و کمک‌ها و ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی مطرح گردید. اعضا با تأکید بر لزوم حفظ پایداری زیست‌محیطی دریای خزر، جلوگیری از ورود پساب‌های شهری و صنعتی به دریای خزر، صیانت از ذخایر آبزیان و شیلات، و همچنین بهره‌برداری از فرصت‌های توسعه گردشگری مبتنی بر دریای خزر، به توسعه بهداشت و سلامت مردم در کشورهای حاشیه دریای خزر توجه کردند.

وزیر صمت تصریح کرد: همچنین، بر اهمیت احترام به میراث مشترک و بهره‌برداری از ذخایر سطحی انرژی دریای خزر به عنوان فرصتی اقتصادی مشترک تأکید شد. در این راستا، تبادل دانش و تجارت در حوزه فناوری‌های نفت و گاز و بهره‌برداری از ظرفیت‌های خالی پالایشگاه بین کشورهای حاشیه دریای خزر مورد تأکید قرار گرفت. ایران آمادگی خود را جهت تشکیل مراکز توسعه دانش و فناوری نفت و گاز و ایجاد مرکز به عنوان آزمایشگاه مرجع نفت اعلام کرد. کشورهای مشارکت‌کننده نیز برای توسعه تعاملات در حوزه تولید انرژی و اتصال شبکه‌های توزیع برق به منظور تبادل انرژی و یکپارچه‌سازی آن در حاشیه دریای خزر اعلام تمایل کردند.

اتابک خاطرنشان کرد: نمایندگان کشورهای حاشیه دریای خزر بر اهمیت حل چالش‌های مشترک نظیر مشکلات زیست‌محیطی و آلودگی دریای خزر از طریق توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه و تبادل دانش و فناوری‌های به دست آمده در کشورهای عضو تأکید کردند. برای تحقق این امر، نهادهایی نظیر تأسیس علمی و فناورانه مشترک، ایجاد پارت‌های فناوری مشترک، تبادل استاد و دانشجو، و توسعه پژوهش‌های علمی و تحقیقاتی مشترک ارائه شد.

وی تصریح کرد: شرکت‌کنندگان در پنل‌های تخصصی ضمن تأکید بر ایجاد همگرایی و توسعه همکاری‌های مشترک، خواستار استمرار در شکل‌گیری نشست‌های مشترک شدند و بدین منظور پیشنهاد دادند که بین وزرای مرتبط با حوزه‌های تجارت، اقتصاد، حمل و نقل، انرژی و محیط زیست در فاصله بین هر دو همایش اقتصادی، به منظور پیگیری و تحقق بیانیه‌ها و پیشنهادهای ارائه شده در همایش، نشستی تشکیل گردد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای میزبانی نشست‌ها تا زمان تشکیل همایش بعدی اقتصادی خزر اعلام کرد.

وی در پایان، ضمن تشکر از توجه و گزارش ارائه شده، آرزوی موفقیت و خوشبختی برای دولت‌ها و ملت‌های همسایه دریای خزر کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز