خبرگزاری کار ایران

توضیحات عارف درباره برپایی نمایشگاه توانمندی‌های وزارت دفاع در پاستور

توضیحات عارف درباره برپایی نمایشگاه توانمندی‌های وزارت دفاع در پاستور
کد خبر : ۱۵۹۳۱۴۶

معاون اول رئیس‌جمهور درباره برپایی نمایشگاه صنعت دفاعی در پاستور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در پایان جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران نیروهای مسلح، ضمن تبریک  روز بزرگ و به یاد ماندنی ۲۲ بهمن به عنوان پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: از وزیر دفاع به خاطر برگزاری این نمایشگاه و کارهای خوداتکایی و امنیت غذایی که صورت گرفته است تشکر می‌کنم این  نمایشگاه خوبی بود. در بخش‌های صنعتی دستاوردهای بزرگی را داشتند در تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کارهای بزرگی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در صنایع غذایی و امنیت غذایی کارهای بزرگی صورت گرفته است. ما وابستگی‌های خارجی داریم که در این خصوص کارهای بزرگی صورت گرفته است که این مسیر می‌تواند دنبال شود تا در همه زمینه‌ها از جمله بخش کشاورزی به خودکفایی برسیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ما در روغن وابسته هستیم، عنوان کرد: یکی از بخش‌هایی که در محصولات اساسی وابسته به خارج از کشور هستیم روغن است که کارهای ارزشمندی در بخش‌های وابسته به وزارت دفاع در این زمینه انجام شده است. امیدوار هستیم این مسیر نه تنها در مورد روغن بلکه در سایر زمینه‌ها هم دنبال شود که انشالله به خوداتکایی در بخش کشاورزی هم برسیم.

عارف با تاکید بر اینکه خودکفایی در بخش‌های دفاعی را به جد دنبال می‌کنیم، گفت: ما اصولاً اهل جنگ نیستیم ولی قوی دفاع خواهیم کرد تجهیزات مورد نیازمان را هم تامین می‌کنیم. در مورد فعالیت هسته‌ای هم اعتقاد داریم که نه تنها کشور ما بلکه همه کشورها باید از فعالیت‌ها و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در همه امور حداکثر استفاده را انجام دهند.

وی افزود: استفاده صلح‌آمیز از فعالیت‌های هسته‌ای و تکنولوژی هسته‌ای جزو اولویت‌های ما است و همانند فعالیت‌های دیگر ما در زمینه‌های های تک. با اولویت نیازهای خودمان را در چارچوب فعالیت‌های هایتک از جمله فناوری هسته‌ای دنبال می‌کنیم.

عارف خاطرنشان کرد: ما در برنامه توسعه، به خصوص برنامه توسعه هفتم، وفاق داریم که هم آقای پزشکیان در رقابت های انتخاباتی مطرح می‌کردند و هم عملکرد دولت در ۶ ماه گذشته در این راستا بوده است.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در این مسیر، اولویت با معیشت مردم است، گفت: کار اصلی ما برنامه اصلاحات ساختاری و اقتصادی است که برنامه اقتصادی حول پنج محور دنبال می‌شود و با اجرای این پنج محور، طبیعتاً مسئله معیشت مردم سامان می‌یابد. 

عارف تصریح کرد: با این حال، ما از مسائل کوتاه مدت غافل نمانده‌ایم و تلاش می کنیم در قالب بسته‌های حمایتی به خصوص در مورد اقشار آسیب‌پذیر، اقداماتی انجام دهیم.

وی گفت: تنظیم بازار به طور جدی در دستور کار دولت است و هم کمیته‌های تنظیم بازار در دستگاه‌های ذیربط فعال شده‌اند و هم ستاد تنظیم بازار فعالیت جدی خود را آغاز کرده است تا با نظارت بر بازار و پیگیری مسائل مهار تورم که جزو راهبردهای ما بوده و خوشبختانه، افت قابل قبولی را در این زمینه داشتیم ، به وضعیت مطلوبی در رشد اقتصادی برسیم.

درخصوص اظهارات شب گذشته ترامپ درباره مذاکره با رئیس جمهور ایران افزود: راهبرد نظام جمهوری اسلامی در همه بخش‌ها به خصوص بخش‌های دفاعی، راهبرد شفافی بوده است و می‌توان گفت این راهبردها راهبردهای باثبات و دائمی است.

معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: ما درخصوص سلاح هسته‌ای فتوا داریم، فتوا هم برای مسلمان و به خصوص شیعه سخن آخر است که استفاده از فعالیت‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای ممنوع است ما در این مسیر راهبردمان مشخص است.

عارف با بیان اینکه اگر ترامپ اعتقاد دارد که ایران نباید وارد فضای سلاح هسته‌ای شود، این راهبرد دائمی ایران است، اظهار کرد: رئیس جمهور آمریکا خیالش راحت باشد زیرا ما در این زمینه فتوا دادیم و در این راهبرد بحثی نداریم.

معاون اول رئیس جمهور درباره برنامه دولت برای کنترل ارز و بحث قیمت‌گذاری گفت: راهبرد دولت در برنامه اقتصادی خود، رسیدن به نرخ ارز تک‌نرخی است. به همین دلیل، دو روندی که در بازار ارز بود، یکی شد و ارز نیمایی عملاً حذف شد. 

عارف بیان کرد: پیش‌بینی این است که با ادغام این دو بازار در بحث عرضه و تقاضا به یک تعادلی خواهیم رسید و روند هم روند قابل قبولی بوده است، اگرچه جهش‌ها و تغییراتی را داشته‌ایم ما بر این باوریم که با ثباتی که در بازار ارز ایجاد می‌شود، بازار غیررسمی ارز نیز تحت تأثیر این بازار قرار خواهد گرفت و مسائل حل می‌شود. در حال حاضر، راهبرد بانک مرکزی، تامین ارز مورد نیاز برای فعالین اقتصادی است. با سازوکاری که اندیشیده شده، امیدواریم این مسئله حل شود.

عارف افزود: البته امروز مردم از سرعت عمل مقداری گله‌مند هستند که امیدواریم این مسئله نیز از طریق همکاری بین وزارت صنعت و بانک مرکزی حل شود و ارز مورد نیاز صنعتگران، بازرگانان و همه مردمی که با ارز سر و کار دارند، ارز مورد نیازشان تأمین شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش تجارت بین‌المللی با توجه به سفرهای خارجی رئیس جمهور و معاون اول، گفت: آنچه در دولت چهاردهم دنبال می‌شود تقویت روابط با همه کشورهایی است که علاقه‌مند به ارتباط با جمهوری اسلامی ایران هستند.

معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: البته در این خصوص اولویت نخست با کشورهای همسایه و منطقه است، دوم کشورهای اسلامی و در مراحل بعد، کشورهایی که علاقه‌مند به داشتن ارتباط هستند می‌باشد و در این میان آفریقا یکی از اولویت‌های ما است. 

عارف اضافه کرد: در ارتباط با منطقه اوراسیا باید گفت که به هر حال این کشورها در حوزه تمدنی ایران یا حوزه تمدنی مشترک قرار دارند، ویژگی‌های فرهنگی فراوانی داریم، ویژگی‌های تاریخی و نزدیکی جغرافیایی، زمینه‌ای را ایجاد می‌کند که با اولویت، توسعه همکاری‌ها را با این کشورها دنبال کنیم. 

وی ادامه داد: به همین دلیل، در اتحادیه‌های منطقه‌ای حضور جدی داریم که آخرین مورد آن، اوراسیا بود که در جلسه اخیر به عنوان ناظر شرکت کردیم و انشاالله در آینده نزدیک عضو رسمی خواهیم شد ما با این اتحادیه،  موافقت‌نامه تجارت آزاد را امضا کرده‌ایم. 

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: خوشبختانه این موافقت‌نامه به تأیید کشورهای اوراسیا رسیده و در جمهوری اسلامی هم مجلس این موافقتنامه را تصویب کرد. البته شورای نگهبان ایراداتی به این مصوبه وارد کرده که ان‌شاالله با رفع ایرادها، قانون تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا می‌تواند کمک شایانی به توسعه تجارت و همکاری کند.

عارف افزود: کریدورهایی که با اولویت در حال پیگیری آن‌ها هستیم، شامل کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب و گلوگاه‌هایی مانند قطار بصره به شلمچه، چابهار به زاهدان و نظایر آن می‌شود. ان‌شاالله این‌ها زمینه همکاری‌های تجاری و توسعه روابط را با کشورها بهتر و بیشتر خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره شائبه مسئولیت علی شمخانی در مذاکرات هسته ای،گفت: تصمیمات مربوط به سیاست‌های خارجی و مسائل بسیار حساس کشور در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود و مصوبات هم باید به تایید و تصویب رهبری برسد مسائل هسته‌ای در سطح کلان در آنجا مطرح می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مسئول پرونده هسته‌ای هم وزارت امور خارجه است یعنی مسئولیت مذاکرات و اقدامات با وزارت خارجه است. به طور طبیعی، کارگروه‌ها و کمیته‌هایی هم در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و در دولت برای بحث‌های کارشناسی تشکیل می‌شود که به طور طبیعی همه عزیزانی که دست‌اندرکار هستند و مسئولیت داشته‌ یا دارند، می‌توانند کمک کنند و از آن‌ها استفاده می‌شود.

عارف درباره بحث خصوصی‌سازی اظهار کرد: خصوصی‌سازی راهبرد دولت و یک تکلیف قانونی است منتها باید شرایط خصوصی‌سازی یعنی شرایط منطقی، اصولی و با شروطی که ما در خصوصی‌سازی داریم، فراهم شود.

وی ادامه داد: از جمله حفظ اشتغال، حفظ و ارتقای تولید و بحث‌های دیگری که وجود دارد. برنامه درمورد ایران خودرو هم مانند سایر خصوصی‌سازی‌ها در این چارچوب به‌طور جدی دنبال می‌شود و باید انجام بگیرد. اینکه خصوصی‌سازی چه زمانی و در چه مرحله‌ای انجام می‌شود را باید منتظر بود.

معاون اول رئیس جمهور درباره میاحث مطرح شده مبنی بر غیر قانونی بودن حضورش در دولت به خاطر تابعیت فرزندانش گفت: آیا فکر می‌کنید در دهه فجر طرح یکسری مسائل درمورد حق و حقوق فردی اشخاص، درست است. همه باید قانون را اجرا کنند هر قانونی که وجود داشته باشد همه آحاد ملت از جمله دولتمردان باید اجرا کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز