احمدی؛ جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس را تشریح کرد:
استماع گزارش اقدامات وزارتخانههای نفت و نیرو در زمینه اجرای قوانین برنامه هفتم
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اجرای طرحهای هوشمندسازی منجر به صرفهجویی انرژی در کشور میشود، گفت: 30 درصد صرفهجویی از طریق میترینگ، معادل کل فروش نفت کشور آورده دارد.
به گزارش ایلنا، موسی احمدی در تشریح جلسه امروز (دوشنبه 15 بهمن ماه) کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به بررسی وضعیت اجرای طرحهای هوشمندسازی، اندازهگیری و رصد لحظهای (میترینگ) در کل زنجیره تأمین انرژی کشور از استخراج و تولید اولیه تا توزیع و مصرف نهایی با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت و مدیرانی از وزارت نیرو، سازمان فناوری ایران، سازمان پدافند غیرعامل و...، گفت: ابتدا مسئولان حاضر در این جلسه گزارشهای را به منظور تحقق اهداف مرتبط در این حوزه و اطلاع از کیفیت و نحوه انجام هوشمندسازی توسط وزارتخانهها و سازمانهای مختلف ارائه کردند.
نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس همچنین با اشاره به بررسیهای صورت گرفته درباره اینکه چه رابطهای میان «هوشمندسازی و میترینگ» و «صرفهجویی» وجود دارد، افزود: براین اساس هر وقت بتوانیم فرآیند تولید و مصرف را شفافسازی کرده و نحوه تولید و مصرف رصد شود به یقین صرفهجویی بسیار خوبی صورت خواهد گرفت، بنابراین هوشمندسازی و میتیرینگ، صرفهجویی به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه صرفا 30 درصد صرفهجویی از طریق میترینگ، معادل کل فروش نفت برای ما آورده خواهد داشت، اظهار کرد: کمیسیون انرژی توان تلاش خود را برای اجرای برنامه هفتم به کار خواهد گرفت و وظایف نظارتی را پیگیری خواهیم کرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه با احتساب مصرف گاز سالانه میلیاردها دلار صرف یارانه انرژی میشود که عدد قابلتوجهای است، مطرح کرد: «هوشمندسازی» میزان مصرف را مشخص میکند و در ادامه با تحقق این مهم سقف مصرف پایین خواهد آمد، بنابراین باید هوشمندسازی را جدی گرفت.
احمدی در تشریح اینکه میترینک و هوشمندسازی در حوزه انرژی چه نتایجی به دنبال دارد، گفت: احداث کنتورهای هوشمند یکی از راههای کنترل مصرف است، همچنین هوشمندسازی در مسیر تولید و توزیع، ضمن مشخص کردن میزان هدررفت انرژی، مصرف خالص خانوار، صنایع عمده، غیرعمده، تجاری و... را نیز مشخص خواهد کرد و میتواند جلوی پرتی، هدررفت و مصرف بیرویه را گرفت.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین توضیح داد: در پایان این جلسه مقرر شد؛ گزارش جامعی توسط وزارتخانههای نفت و نیرو از اقداماتی که برای اجرای قوانین برنامه هفتم انجام دادهاند بهصورت شفاف به کمیسیون ارائه شود و در ادامه مقرر شد؛ کمیتهای برای پیگیری اجرایی شدن استفاده از کارت ملی مالک وسیله نقلیه برای تهیه سوخت تشکیل شود، البته به طورحتم همافزایی میان دستگاهها منجر به ایجاد سامانههای هوشمندسازی با کیفیت بالا خواهد شد.