خبرگزاری کار ایران

قدیری ابیانه در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ، علیرغم حماقت‌ها و قلدری‌هایش، گاهی اظهاراتی موردپسند مسلمانان مطرح می‌کند/ گروه‌های مقاومت در سوریه ایجاد خواهد شد

ترامپ، علیرغم حماقت‌ها و قلدری‌هایش، گاهی اظهاراتی موردپسند مسلمانان مطرح می‌کند/ گروه‌های مقاومت در سوریه ایجاد خواهد شد
کد خبر : ۱۵۸۶۰۶۸

دیپلمات بازنشسته ایران گفت: این وضعیتی که در سوریه وجود دارد حتما منجر به شکل‌گیری یک گروه مقاومت خواهد شد، حتی از سوی کسانی که زمانی مخالف اسد بودند و با او مبارزه می‌کردند، چرا که امروز می‌بینند که کشورشان به اشغال اسرائیل و ترکیه درآمده و تمام تجهیزات نظامی آنان توسط رژیم صهیونیستی منهدم شده، آمریکا نه تنها چاه‌های نفت سوریه را رها نخواهد کرد بلکه پایگاه‌های نظامی ایجاد خواهد کرد تا از چاه‌ها و نفت آن استفاده کند.

محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابی خود از علل به ثمر رسیدن توافق آتش‌بس پس از ۱۶ ماه و همچنین نقش میانجی‌گران بین‌المللی و منطقی در این توافق،‌ گفت: رژیم صهیونیستی با طوفان الاقصی ضربه‌ای به خود دید که مقام معظم رهبری فرمودند این ضربه ترمیم‌پذیر نیست. در حقیقت، در ذهنیت صهیونیست‌ها، ارتش اسرائیل همواره به‌ عنوان یک ارتش شکست‌ناپذیر شناخته می‌شد و دستگاه اطلاعاتی آن نیز بسیار قوی بود. اما این دستگاه اطلاعاتی نتوانست حمله طوفان الاقصی را پیش‌بینی کند و با این عملیات، رژیم صهیونیستی شکست عظیمی را متحمل شد. این موضوع موجب شد که ذهنیت شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی هم در جهان و هم در نزد فلسطینی‌ها و نیروهای مقاومت و حتی در میان صهیونیست‌هایی که به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده بودند، شکسته شود. 

رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسید که قادر به از بین بردن حماس نیست

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی برای از بین بردن حماس و پاکسازی غزه از فلسطینی‌ها دست به هر جنایتی زد تا این سرزمین را به سایر بخش‌های اشغالی ملحق کند. اما در نهایت در اهداف خود شکست خورد و آبروی بیش از ۷۰ ساله‌اش را نزد طرفدارانش در جهان از دست داد. امروز رژیم صهیونیستی جزو منفورترین حکومت‌های جهان است و سمبلی از هولوکاست آن هم بدتر از هولوکاست هیتلری به شمار می‌آید. به هر حال، مردم فلسطین از پیر و جوان، مرد و زن و کودک مقاومت کردند و حاضر نشدند سرزمین خود را ترک کنند. رژیم صهیونیستی نیز به این نتیجه رسید که قادر به از بین بردن حماس و شکست ملت فلسطین نیست و چاره‌ای جز آتش‌بس ندید.

مسلمانان آمریکا به جای رای دادن به دموکرات‌ها، ترامپ جمهوری‌خواه را انتخاب کردند

این دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه با اشاره به دولت‌هایی که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کردند و سلاح به آن می‌دادند یا هر نوع حمایت دیگری داشتند، عنوان کرد: حتی این کشورها هم تحت فشار افکار عمومی کشور خود قرار گرفتند. به‌گونه‌ای که مسلمانان آمریکا که هر بار بیشتر به دموکرات‌ها رای می‌دادند، به دلیل حمایت دموکرات‌ها از جنایات رژیم صهیونیستی، این بار به دموکرات‌ها رای ندادند، بلکه به ترامپ جمهوری‌خواه رای دادند. به‌خصوص که ترامپ، علیرغم حماقت‌ها و قلدری‌هایش، گاهی اظهاراتی موردپسند مسلمانان مطرح می‌کند.  اینکه با همجنس‌گرایی و شرب خمر مخالف است و گفته بود چه اصراری دارید ما برویم حجاب را از سر زنان مسلمان که قرن‌ها اینگونه لباس پوشیدند برداریم. این موضوع در جای دیگری نیز مشاهده می‌شود، یعنی در دانشگاه‌های مختلف کشورهای غربی که سلاح نیز تأمین می‌کردند، افکار عمومی از این همه جنایت برآشفته شده و رژیم صهیونیستی با مشکلات جدی مواجه است. آمریکا نیز به شدت دچار مشکلات اقتصادی است و بدهی فدرال این کشور به بیش از ۳۶ تریلیون دلار رسیده است. 

جهان به سمت چند قطبی شدن می‌رود

وی افزود: این مقدار بدهی برای اقتصاد آمریکا بسیار مضر است و تحریم‌های مالی که قبلاً خود ترامپ نیز در آن نقش داشته، موجب شده که کشورهای بیشتری سعی کنند از سلطه دلار رهایی یابند. اگر معاملات جهانی به غیر از دلار، در بخش مهمی از جهان انجام شود، این موضوع ضربه‌ای عظیم به آمریکا خواهد زد و ترامپ به خوبی این مسئله را درک می‌کند.  او از اینکه با وجود مشکلات اقتصادی آمریکا، حمایت‌های خود را از اوکراین و رژیم صهیونیستی ادامه دهد، ناراضی است، باید با روی کار آمدن او به این موضوع توجه کنیم. ترامپ این را هم درک کرده که جنگ‌هایی که آمریکا در جاهای مختلف دنیا راه انداخته، نتوانسته منافع مورد نظر را برای آمریکا تأمین کند. واقعیت این است که جهان به سمت چند قطبی شدن می‌رود که این به ضرر آمریکا خواهد بود. لذا فشاری هم از طریق آمریکا به رژیم صهیونیستی وارد شد تا پیش از روی کار آمدن او، به این مسئله پایان دهند.  البته این موضوع بی‌تأثیر نبود، هرچند تأثیر اصلی آن مقاومت سرسختانه مردم فلسطین بود.

اگر حمایت‌های ایران نبود، نیروهای مقاومت موفق نمی‌شدند

این تحلیل‌گر روابط بین‌الملل در رابطه با نقش ایران در توافق آتش‌بس غزه و تغییراتی که در منطقه رخ خواهد داد، بیان کرد: ما از نیروهای مقاومت به شکل‌های مختلف حمایت کرده‌ایم. در سطح جهانی، در تبلیغات بین‌المللی و در روابط با کشورها، از منافع نیروهای مقاومت حمایت کرده‌ایم و سلاح‌هایی را در اختیار آن‌ها قرار داده‌ایم. این موقعیت جمهوری اسلامی ایران را ارتقا داده است. همچنین، مقاومت فلسطین و لبنان می‌دانند که پیروزی‌ها و توان آن‌ها علاوه بر فداکاری و ایمان، به دلیل کمک‌ها و آموزش‌هایی است که ایران به آن‌ها داده است. خوشبختانه فلسطینی‌ها قدردان این موضوع هستند. 

 سوریه نیز دوباره خواهد ایستاد

وی با بیان اینکه در مبارزات فراز و فرود است، تاکید کرد: ما در جنگ تحمیلی هم دچار فراز و فرودهایی بودیم اما در نهایت پیروز شدیم و رژیم صدام در تمامی اهداف خود شکست خورد. ما زمانی خرمشهر را از دست دادیم، اما دوباره آزاد شد. گاهی فشارهایی که به نیروهای مقاومت وارد می‌شود، شکست تلقی می‌شود اما می‌تواند به زمینه‌سازی پیروزی‌های بزرگ‌تر منجر شود. متأسفانه سوریه به دست تروریست‌ها و حامیانشان شامل اسرائیل، آمریکا، ترکیه، اردن و سایر کشورها ساقط شد، اما سوریه هم دوباره خواهد ایستاد، کما اینکه حزب‌الله در زمانی شکل گرفت که بیروت هم در اشغال رژیم صهیونیستی بود. 

 گروه‌های مقاومت در سوریه ایجاد خواهد شد

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به این پرسش که آیا در سوریه این انتظار وجود دارد که گروهی برای مقاومت شکل بگیرد، بیان کرد: بله، این وضعیتی که وجود دارد حتما منجر به شکل‌گیری یک گروه مقاومت خواهد شد، حتی از سوی کسانی که زمانی مخالف اسد بودند و با او مبارزه می‌کردند، چرا که امروز می‌بینند که کشورشان به اشغال اسرائیل و ترکیه درآمده و تمام تجهیزات نظامی آنان توسط رژیم صهیونیستی منهدم شده، آمریکا نه تنها چاه‌های نفت سوریه را رها نخواهد کرد بلکه پایگاه‌های نظامی ایجاد خواهد کرد تا از چاه‌ها و نفت آن استفاده کند. برخوردهای خشن و احمقانه تروریست‌ها در سوریه جان ‌آن‌ها را به لبشان می‌رساند و در نهایت به مرور به سمت مقاومت کشیده خواهند شد. امیدوارم آنچه در لبنان رخ داد و حزب‌الله پیروز شد، در سوریه نیز بیفتد. 

 ما به دنبال شکست رژیم صهیونیستی و آزادی فلسطین از نهر تا بحر هستیم

این تحلیل‌گر سیاست خارجی ایران در خصوص آینده سیاست خارجی ایران، گفت: به نظر من، ما باید کماکان از نیروهای مقاومت حمایت کنیم و به هر نحو ممکن تلاش کنیم که آمریکا منطقه را ترک کند و امنیت منطقه به دست کشورهای خود منطقه تأمین شود. ما به دنبال این هستیم که رژیم صهیونیستی شکست بخورد و فلسطین از نهر تا بحر آزاد شود و خود را نیز مرتباً تقویت می‌کنیم. زمانی که اوباما رییس‌جمهور آمریکا بود از او در مصاحبه‌ای تلویزیونی پرسیده شد که اگر ایران محور شرارت است، چرا اقدامات نظامی برای سرنگونی این حکومت و خاتمه دادن به این وضعیت انجام نمی‌دهید؟ پاسخ او این است که اگر ما به ایران حمله کنیم، حزب‌الله اسرائیل را ویران خواهد کرد. 

فلسطینی‌ها جشن می‌گیرند و صهیونیست‌ها عذاب می‌کشند، این یعنی شکست بزرگ

وی خاطرنشان کرد: این اظهارات یعنی وجود حزب‌الله از موانع حمله نظامی به ایران است و سایر نیروهای مقاومت نیز در این زمینه نقش دارند. در این سال‌ها ما خود را تقویت کرده‌ایم و حتی بدون نیاز به کمک نیروهای مقاومت نیز قادر به دفاع از خود هستیم و جنبه بازدارندگی داریم. خطری امنیت ملی ما را تهدید نمی‌کند. البته نباید دشمن را دست کم بگیریم و باید همواره آماده باشیم و با کمک مردم هر نوع تهدیدی را در نطفه از بین ببریم. اگر دشمن حماقت کند و بخواهد به ایران تعرض کند، این عمل عاقلانه نخواهد بود و می‌تواند منجر به شکست سنگینی برای آن‌ها شود و آن‌ها را مجبور کند که منطقه ما را ترک کنند. کما اینکه در عملیات طبس، آمریکا دچار یک افتضاح بزرگ شد. مردم ما در شادی فلسطینی‌ها شریک هستند و در صحنه‌هایی که بعد از وقوع آتش‌بس می‌بینیم، فلسطینی‌ها جشن می‌گیرند، صهیونیست‌ها عذاب می‌کشند. این یعنی شکست بزرگی متحمل شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز