خبرگزاری کار ایران

کولایی:

اگر سطح منطقه و جهان را درک نکنیم، رفتارهای ما ارتباطی با منافع مردم ایران نخواهد داشت

اگر  سطح منطقه و جهان را درک نکنیم، رفتارهای ما ارتباطی با منافع مردم ایران نخواهد داشت
کد خبر : ۱۵۸۱۱۵۶

یک استاد حکزه سیاست خارجی گفت: اگر  سطح منطقه و سطح جهان را درک نکنیم، طبیعی است رفتارهای ما ارتباطی با منافع مردم ایران نخواهد داشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، الهه کولایی در همایش گفت‌وگوی ملی برای وفاق ملی گفت: فکر می‌کنم ما یکی از بین المللی‌ترین کشورهای جهان هستیم در واقع در شرایطی قرار گرفته‌ایم که بر اساس شواهد تاریخی حتی اگر  سیاستی را اتخاذ و دنبال کنیم که از تحولات منطقه و بین المللی دور باشیم به ما چنین اجازه‌ای داده نمی‌شود.

این استاد علوم سیاسی بیان کرد:  ما در منطقه زندگی می‌کنیم و گذشته از تحولاتی که در کشور ما در طول ۴۵ سال رخ داده است، در جریان پیرامون ما تحولات بسیار اساسی در حال شکل گیری است که این ما را ملزم می‌کند  که  ادراک‌مان را از محیط بیرونی و اینکه چه جایگاهی داریم و چه نقشی در روابط‌مان با کشورهای دیگر  داشته باشیم بیشتر می‌کند، به  خصوص این‌که یک باور وجود دارد که کشورهایی ملت‌‌هاب آنها حضور پر رنگی در نظام های سیاسی دارند کشورهایی هستند که بیشتر به دنبال تعامل و به دنبال روابط سازنده تامین منافع مشترک و در واقع گسترش همکاری های همه جانبه حرکت می‌کند.

کولایی بیان کرد: این باور وجود دارد  که نظام دموکراتیک و نظام‌هایی که مردم حضور بیشتری در سیاست‌سازی و اجرای سیاست‌ها به خصوص در عرصه بین الملل دارند کمتر به دنبال ماجراجویی و ایجاد ناامنی و بی ثباتی حرکت می‌کنند و ملت‌ها در اصل به دنبال گسترش صلح و روابط همکاری جویانه هستند.

این استاد روابط بین الملل  عنوان کرد: مضاف بر این  در محیط بین‌المللی بعضی از گزاره ها هستند که وقتی جستجو می‌کنید  مانند  پس از فروپاشی اتحاد شوروی، پس از ۱۱ سپتامبر، پس از جنگ اوکراین پس از فروپاشی اسد؛ فرازهایی در محیط پیرامونی ما چه در سطح منطقه چه در سطح جهان دارند که نیازمند یک درک عمیق ، دقیق و کارشناسی است.

وی تاکید کرد: کسانی که این محیط را با  بازیگران و سازوکارهای روابط آنها و تحولات بشناسند و از خواسته‌های خودشان در این محیط دور باشند، مفهوم وفاق می‌تواند برای ابن جامعه نمود پیدا کند.

کولایی اظهار داشت: وفاق را در این چهارچوب می‌بینم که در محیط داخلی کشور شرایطی شکل بگیرد که تامین منافع عموم مردم نه گرایش‌های خاص و رفتارهای ماجراجویانه و  رفتارهای بی‌ثبات ساز به نام یک ملت شکل بگیرد،  بلکه ملتی که مثل همه ملت‌های جهان به دنبال یک سری اهداف مشترک است، اهدافی که در جامعه بشری امروز به دلیل جهانی شدن دسترسی به آن‌ها در واقع از سهولت بیشتری برخوردار شده باشد .

وی ادامه داد: در واقع اینکه ما چطور این روابط را تنظیم کنیم من فکر می‌کنم بحثی است  که ارتباط مستقیم با مفهوم وفاق پیدا می‌کند که  در ارتباط با تامین منافع مردم ایران در این شرایط متحول جهانی است.

کولایی یادآور شد: نسل چهارم انقلاب‌ها فناوری و در واقع دیجیتالی شده است و آثار پیامدهای آن به شکل کاملا گسترده و مشهود در حال گسترش است، اگر این مفهوم در داخل کشور ما در واقع بتواند استحکام لازم را پیدا کند و  مردم بتوانند در این فرایند کسانی را با یک رویکرد تخصصی علمی و کارشناسی سامان بدهند یعنی بر اساس یک ادراک واقع گرایانه این رابطه را تنظیم کرده‌ایم، چون ما باز به لحاظ نظری باید تفکیک قائل شویم  بین آنچه که ما ادعا می‌کنیم و آنچه که در محیط عملیاتی می‌تواند وجود داشته باشد، اگر اینها با هم تناسب پیدا نکند و با هم سازگاری پیدا نکنند در واقع می‌توانند فاجعه آفرین باشند.

وی تاکید کرد: اگر  سطح منطقه و سطح جهان را درک نکنیم، طبیعی است رفتارهای ما ارتباطی با منافع مردم ایران نخواهد داشت، بنابراین من بر این باور هستم که ما در روابط خارجی و در تنظیم سیاست خارجی خودمان نیازمند  پشتوانه داخلی هستیم تا تامین منافع ملی با دسترسی مردم ایران شکل بگیرد. طبیعتاً در یک نگاه بلند مدت میان مدت و البته کوتاه مدت از مزایای این روابط مردم می‌توانند  بهره‌مند شوند تا آن  ثبات سیاسی اجتماعی حفظ شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز