بدری در گفتوگو با ایلنا:
مردم به اصلاحات و جراحی اقتصادی مسئولین اعتماد ندارند/ بیشتر قوه گفتاری ما قوی است تا قوه عملکردی
یک نماینده مجلس گفت: مردم به اصلاحات و جراحی اقتصادی مسئولین اعتماد ندارند. مردم فکر میکنند دولت میخواهد یک کاری انجام دهد تا ناترازیها و کسری بودجه خودش را حل کند. به نظر من «باید» گفتن باید تمام شود، با «باید» کار انجام نمیشود، بگویند این کار را انجام میدهیم، فلان کار را هم انجام دادهایم، مسئول هستند دیگر، مجلس بیشتر در بحثهای نظارتی و تقینی مسئول است. بیشتر قوه گفتاری ما قوی است تا قوه عملکردی.
صدیف بدری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره راهکارهای موجود برای بازسازی اعتماد عمومی و حفظ سرمایه اجتماعی نظام و ضرورت گفتوگو بین جریانهای سیاسی کشور عنوان کرد: همافزایی، همفکری، وحدت و با هم بودن بسیار مفید و خوب است؛ اگر کارها به طور درست، کارشناسی و پخته پیش برود، تقابلها کم و یا پرت انرژیها کمتر میشود.
این نماینده مجلس ادامه داد: همافزایی و وحدت؛ وقتگذرانیها برای مسائلی که کمک به حل چالشها نمیکند را کم میکند. اینگونه رفتار کردن باعث میشود کارها به نفع مردم و کشور پیش برود و چالشها و دغدغهها کمتر شود و این یک اصل ثابت شده است.
وی خاطرنشان کرد: همه در حرف چیزهایی میگویند اما باید دنبال این باشیم که با هم باشیم، نه اینکه بگوییم چیزی که برای من نباشد را نمیخواهم. باید باهم باشیم تا برای مردم و منافع کشور اتفاق خوبی را رقم بزنیم، اگر قرار است از بعضی از نظراتمان کوتاه بیاییم، کوتاه بیاییم نه اینکه بگوییم هرچه من میگویم شما باید قبول کنید؛ اینکه باهم بودن نیست.
نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین تاکید کرد: معتقدم در عمل هم باید تمام سلایق، گروهها و طیفهای سیاسی کشور در کنار هم باشیم و من در عمل، باهم بودن را کم میبینم. هر طیف و هر سلیقهای میگوید با هم باشیم، اما آن چیزی که من میگویم باشد؛ اینکه باهم بودن نیست. وفاق یعنی همهباهم بودن. وفاق یعنی به همه نظرات گوش دادن، اگر دلایل منطقی وجود ندارد رد کنیم، اگر نه قانعکننده و قابلپذیرش هستند باید قبول کنیم، هرچند خلاف نظر ما باشد.
وی یادآور شد: بالاخره هر دولتی که بیاید فرق هم ندارد کدام طیف سیاسی باشد حتما یکسری نظرات مخالف هم دارد نه اینکه نظرات مخالفش خدایی ناکرده بد باشد، نه؛ نقد و انتقاد قابلپذیرش است باید هم مورد پذیرش مسئولین باشد و اگر هم قابل عمل است باید به آن عمل کنند، اگر هم خوب نیست توجیه کنند که این روش خوب نیست.
بدری با بیان اینکه به اعتقاد من مسئولین اعم از دولت و مجلس باید با مردم روراست و شفاف باشند، اظهار داشت: اگر میخواهیم جراحی اقتصادی کنیم اول کارشناسی و بررسی انجام دهیم. راههای مختلف را اولویتبندی کنیم و بگوییم چه اولویتهایی برای جراحی اقتصادی داریم. سپس اقناع کارشناسان و نخبگان را داشته باشیم. بعد از اقناع کارشناسان و نخبگان در خصوص اینکه روشها چیست، مردم را اقناع کنیم که این روشها وجود دارد و ما این روشها را میخواهیم اجرا کنیم.
وی تاکید کرد: مردم به اصلاحات و جراحی اقتصادی مسئولین اعتماد ندارند. مردم فکر میکنند دولت میخواهد یک کاری انجام دهد تا ناترازیها و کسری بودجه خودش را حل کند. اگر مردم و مخصوصا دهکهای پایین جامعه مطمئن شوند زیر این اصلاحات و جراحیهای اقتصادی له نمیشوند و یا تعداد دهکهای جامعه بیشتر نمیشود، حتما همکاری میکنند.
این نماینده مجلس درباره این که ۴۵ سال از انقلاب گذشته و هر دولتی که سر کار میآید حرف از جراحی اقتصادی میزند اما عملا مردم در زندگی خودشان این اصلاحات و جراحیها را احساس نمیکنند، گفت: برای اینکه همه حرف میزنند. به جای اینکه کار کارشناسی کنند و به یک روش منطقی برسند و بعدا بیایند آن بسترسازی را انجام دهند، فقط حرف میزنند.
وی ادامه داد: میگویند باید جلوی قاچاق گرفته شود، جلوی قاچاق را چه کسی باید بگیرد؟ قوه قضائیه، مجلس و دولت باید بگیرند. یا قاچاق سوخت کلان دست چه کسانی است؟ مردم عادی و بیچاره؟ خیر. به نظر من «باید» گفتن باید تمام شود، با «باید» کار انجام نمیشود، بگویند این کار را انجام میدهیم، فلان کار را هم انجام دادهایم، مسئول هستند دیگر، مجلس بیشتر در بحثهای نظارتی و تقینی مسئول است. بیشتر قوه گفتاری ما قوی است تا قوه عملکردی.