در جمع خبرنگاران مطرح شد؛
توضیحات معاون پارلمانی رئیسجمهور درباره قیمت بنزین و تعیین سهمیه سوخت با کد ملی
معاون پارلمانی رئیسجمهور درباره احتمال افزایش قیمت بنزین، واردات آن و تعیین سهمیه سوخت با کد ملی توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور پس از جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص یارانهی دهکهای بالای جامعه گفت: خیلی از دهکهای بالای جامعه اصلا درخواستی نداشتهاند و بعضی از آنها اصلا به آن نیازی نداشتهاند. در نتیجه میتوان یارانه دهکهای بالا را به تدریج قطع کرد و یارانه آنها را به دهکهای پایین جامعه که نیازمند هستند بدهند و بیشتر به آنها رسیدگی شود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور درباره اصلاح قانون استفاده از اشخاص دارای تابعیت مضاعف در مشاغل حساس گفت: ما لایحه اصلاح این قانون را ارائه کردیم که یک فوریت آن رای نیاورده است. این قانون به کمیسیون رفته و در حال بررسی است و نتیجه آن قرار است به صحن علنی مجلس بیاید. این موضوع فقط در مورد فقط آقای ظریف نیست، بلکه در مورد تمامی افرادی است به آنها نیاز داریم، مانند بعضی از نخبگان اجتماعی و بعضی از مسئولین. حال ممکن است که همسر یا فرزندان آنها تابعیت داشته باشند و این تابعیت قهری باشد. حالا در آن شرایط میخواستیم که از وجود آنها بتوانیم استفاده کنیم.
دبیری درباره احتمال تغییر قیمت بنزین گفت: دیروز در مجلس مصوب شد که در واقع دولت برای بحث واردات بنزین محدودیتی نداشته باشد. آقای پزشکیان گفتند اگر محدودیتی برای واردات داشته باشیم، منجر به تغییر قیمت بنزین خواهد شد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور درپاسخ به این سوال که آیا در مصوبه مجلس کماکان بحث تغییر بنزین مطرح است یا خیر، گفت: خیر. تغییر قیمت مطرح نیست. مخصوصاً درحدی که ما کارت سوخت میدهیم، ولی بیشتر از آن اگر کسی نیاز داشته باشد میتواند با قیمت آزاد بگیرد و آنوقت ما میتونیم قیمت را افزایش بدهیم. یعنی کسانی که نیازمند هستند میتوانند از نرخ پایین بهرهمند شوند ولی مثلا اگر من میخواهم بنزین بیشتری مصرف کنم یا میخواهم بنزین سوپر بزنم، باید قیمت واقعی را پرداخت کنم.
دبیری در خصوص موافقت دولت برای اینکه سهمیه بنزین را با کدملی بدهند، خاطرنشان کرد: بله دنبال این هستیم که سهمیه بنزین با کد ملی توزیع شود.
وی درباره نقد وارده به دولت درباره اینکه چرا لوایح اولویتدار کمتر به مجلس ارسال میشود و وضعیت کنونی لوایح در مجلس چگونه است، بیان کرد: تعدادی از لوایح از گذشته باقی مانده که در دستور جلسه است. حدوداً ۲۹ لایحه هم به عنوان لایحههای اولویتدار به مجلس معرفی کردهایم که در دستور کار است. بنده لیست آن ۲۹ لایحهای که دولت برای اولویتدار شدن پیشنهاد داده را به شما میدهم. اکثر آنها در ارتباط با مسائل معیشتی مردم، حمل و نقل عمومی، یارانهها و جلوگیری از خشونت علیه زنان و بسیاری موارد متعدد دیگر است که لایحههای اولویتدار دولت در مجلس هستند.