رییس فراکسیون محیط زیست مجلس:
هیاتهای کارشناسی تلاش کردند چیزی علیه منابع ملی ما در اجلاس «کاپ ۲۹» تصویب نشود/ آیتالله خامنهای محیطزیستیترین رهبر دنیا است
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: از هیات های کارشناسی محیط زیست جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنم که شبانه روز وقت گذاشتند که چیزی که علیه منابع ملی بود تصویب نشود. در واقع حضور کارشناسی خیلی خوبی از طرف سازمان محیط زیست در این اجلاسیه داشتیم و نقش محوری اداره کل محیط زیست وزارت خارجه فوق العاده بود هم در رایزنیها و هم در هماهنگ کنندگی که تعیین خط مشی در اجلاس داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در نشست بررسی دستاوردهای ایران در اجلاسیه «کاپ ۲۹» گفت: آمریکا خیلی واضح و روشن و به دور از هر نوع محافظهکاری تعهدات اجلاس «کاپ ۲۹» را اصلاً و اکیداً نپذیرفت.
وی ادامه داد: البته این ذات کشور آمریکاست که خودش یک تولیدکننده بزرگ آلودگی، آلایندگی و البته کربن است و هیچ وقت به تعهدات خود عمل نمیکند. ما در بررسی اسناد هیچ جایی را نداریم که ببینیم آمریکا یک قدمی را برداشته باشد چه در تعهدات مالی و چه در سایر تعهدات در راستای اینکه بخواهد کمی به محیط زیست دنیا کمک بکند و این موضوع در اجلاس کاپ ۲۹ برای دیگر کشورها عیان شد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: در واقع در این بخش می توانم اینگونه جمع بندی کنم صحبتم را که رویکرد ضدمحیط زیستی آمریکا برای کشورهایی که در این اجلاس حضور داشتند تا حد زیادی خود را نشان داد و این اتفاق اتفاق مهمی بود و باید به این نقطه می رسیدیم.
رفیعی تصریح کرد: هم از هیاتهای کارشناسی محیط زیست جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم که شبانهروز وقت گذاشتند که چیزی که علیه منابع ملی بود تصویب نشود. در واقع حضور کارشناسی خیلی خوبی از طرف سازمان محیط زیست در این اجلاسیه داشتیم و نقش محوری اداره کل محیط زیست وزارت خارجه فوقالعاده بود هم در رایزنیها و هم در هماهنگکنندگی که تعیین خط مشی در اجلاس داشت.
رفیعی تصریح کرد: خط مشی برخورد جمهوری اسلامی ایران در بخش پارلمانی اجلاسیه کاپ ۲۹ بحث این بود که خیلی با صدای بلند و رسا گفته شد تحریم ها قطعا و حتما در بحث اقدامات جمهوری اسلامی در کاهش تولید کربن تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: فهم این مسئله در جامعه بینالملل خودش یک فعالیت زیادی را میطلبید که باید متاسفانه بگویم که در ۲۸ اجلاس قبلی این مسئله به درستی تبیین نشده بود و ایران روی این مسئله محکم ایستاد.
رفیعی تصریح کرد: بحث ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران هم مطرح بود که در این اجلاسیه فرصت گفتوگوی آنها به وجود آمد این اولین بار بود که درباره دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران صحبت میشد این هم باز مورد نقد مجلس بود که در بحث نظارت متوجه شده بودیم که در اجلاس های قبلی خیلی کنشگرانه نبوده ایم اما در این اجلاسیه صحبت شد.
وی ادامه داد: در این اجلاس صحبت شد که ایران سرمایه گذاریهای خیلی خیلی زیادی در مسئله کاهش کربن و بحث تغییرات اقلیم انجام داده مثل سرمایهگذاریهایی که در جمع آوری فلرها دارد یا بحث از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و اینها لازم بود که گفتگو بشود و با صدای بلند ضمن اینکه سیاست های کلی مقام معظم رهبری را مطرح کردیم و اعلام کردیم که رهبر ایران محیطزیستی ترین رهبر دنیا است و با اعتقاد و مطالعه این را مطرح کردیم.
رییس فراکسیون محیط زیست تصریح کرد: در اجلاسیه گفتیم که ما معتقد به مسئله حفظ محیط زیست هستیم و جمهوری اسلامی ایران با وجود همه سختیها خصوصا تحریم توانسته این اقدامات را انجام بده در صورتی که هیچ کانال تبادل تجهیزات، امکانات و تسهیلاتی نداشته و حتی یک ریال یا یک دلار تا به حال کمکی دریافت نکرده ولی توانسته این اقدامات را انجام بدهد و به صراحت گفتم ایران شایسته تقدیر بینالمللی است.