یوسفی در نطق میان دستور:
لزوم ابلاغ آییننامه اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی برای پایان قصه پرغصه کولبری در مناطق مرزی
نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر در مجلس از رئیس جمهور خواستار شد تا ضمن عمل به وعدههای خود مبنی بر رفع کامل مشکل کولبری، تهیه و ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی و ایجاد اشتعال پایدار مرزشنیان را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهد تا به قصه پرغصه کولبری در مناطق مرزی پایان داده که بیش از این شاهد داغدار شدن هیچ خانوادهای نباشیم.
به گزارش ایلنا، رستگار یوسفی در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۳۰ آبان) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن محکومیت جنایات و نسلکشی رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه گفت: منطقه محروم مرزی اورامانات در طول دوران انقلاب و ۸ سال دفاع مقدس با تقدیم ۱۲۰۰ شهید، دو هزار و ۱۰۰ جانباز و ۷۵ آزاده و حضور حداکثری نیروهای مردمی در جبههها دین خود را به انقلاب ادا کرده است.
وی ادامه داد: این منطقه محروم نیازمند توجه ویژه دولتمردان است؛ معیشت مرزنشینان این دیار به آب و کشاورزی وابسته بوده و مدیریت پایدار منابع آب به ویژه در بخش کشاورزی و شرب علاوه بر جهش تولید مشارکت مردمی، صیانت، ثبات و پایداری در مناطق مرزی را به همراه خواهد داشت. با عنایت به اجرای طرحهای مهم مهار و انتقال آب در این منطقه و بیبهره بودن مردم منطقه از برکات این طرحها، عدالت حکم میکند دولت توجه ویژه به این موضوع داشته باشد.
نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر در مجلس از طرح عظیم سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح انتقال آب ایران نام برد و اضافه کرد: علیرغم اینکه با احداث سد و تأمین آب و انتقال آب از حوزه انتخابیه به سایر مناطق، ۲۳ هزار هکتار زمین کشاورزی در حوزههای سرزمینی دیگر با حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه سیروان در اورامانات تحت آبیاری قرار گرفته و توسعه مناطق هدف این پروژه تا حد زیادی محقق شده است، عدالت فضایی در پهنه سرزمینی ایجاب میکند که ابتدا شهرستانهای اورامانات از آب رودخانه سیروان و سد مجاور خود بهرهمند شوند تا نابرابریها برطرف و اورامانات ۳۰۰ هزار نفری سهمی از اشتغالزایی پایدار مبتنی بر گردشگری و کشت آبی داشته باشد.
یوسفی تسریع در شروع عملیات اجرایی سامانه سردسیری در استان کرمانشاه که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری است را مطالبه اساسی مردم استان دانست و افزود: طرح توسعهآفرین سامانه سردسیری یکی از اولویتهای مهم راهبردی استان است که تحولی عظیم در کشاورزی و باغداری در منطقه به وجود میآورد، با مدیریت بهینه حوزه آبریز سیروان بستر تحقق امنیت پایدار قضایی، استقرار و تثبیت جمعیت با تأمین آب، انرژی و اشتغال مولد در این منطقه فراهم خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم ضمن تقدیر از حضور معاون وزیر نیرو و بازدید میدانی از مسیر پروژه خط انتقال آب سد آزادی به دشت حر در شهرستان ثلاث باباجایی گفت: رفع سریع موانع اجرایی بهرهبرداری از پروژه پس از ۱۴ سال، انتظار به حق مردم این شهر است. همچنین تسریع در اتمام پروژههای نیمه تمام بیمارستانی در شهرستانهای روانسر و ثلاث باباجانی نه تنها یک نیاز اساسی برای تأمین خدمات بهداشتی و درمانی بلکه تأثیرات مثبت زیادی بر اقتصاد، اشتغال، تقویت اعتماد اجتماعی و ارتقاء شاخصهای سلامت منطقه داشته و از مطالبات جدی مردم است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس اضافه کرد: زیبنده نظام سلامت نیست که جمعیت ۵۰ هزار نفری شهرستان روانسر دههها سرگردان معالجه در مرکز استان و شهرستانهای همجوار یا بیمارستان ثلاث باباجانی که از زمان وقوع زلزله سال ۹۶ کرمانشاه تاکنون در کانکس مستقر است، باشند.
یوسفی همچنین از رئیس جمهور خواستار شد تا ضمن عمل به وعدههای خود مبنی بر رفع کامل مشکل کولبری، تهیه و ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی و ایجاد اشتعال پایدار مرزنشینان را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهد تا به قصه پرغصه کولبری در مناطق مرزی پایان داده که بیش از این شاهد داغدار شدن هیچ خانوادهای نباشیم.
وی ادامه داد: از آنجا که مرزهای شوشمی و شیخ صالح با سابقه طولانی نقش مهمی در تبادلات مرزی دارند بنابراین با توسعه این مرزها شاهد رونق صادرات، اشتغالزایی و رونق اقتصادی خواهیم بود. از طرفی ایجاد مرزهای جدید سازان در پاوه و درونه در جوانرود با توجه به پیشینه تبادلاتی، قرابت و پیوندهای اجتماعی و فرهنگی، نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: در اجرای ماده ۱۰۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت و در راستای تنوع بخشی هرچه بیشتر به بازارهای صادراتی و وارداتی کشور، ایجاد بازگشایی مرزهای جدید سازان و درونه، ضرورتی اجتنابناپذیر است؛ از وزرای کشور و امور خارجه درخواست میشود اجرای این مطالبه به حق مردم را در اولویت کار خود قرار دهند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس افزود: بر اساس آخرین آمار قریب یک سوم جنگلهای استان کرمانشاه در اورامانات قرار دارد که به مثابه یک دیوار سبز، امنیت زیستی مناطق غربی و مرکزی کشور را پوشش میدهد؛ نقش مهم جنگلهای زاگرس در تأمین اکسیژن، تأمین آب، جلوگیری از سیل و فرسایش، جذب گرد و غبار و معیشت مردم بسیار برجسته است.
یوسفی گفت: متأسفانه علاوه بر خشکسالی، ریزگردها، آفات و آتشسوزیهای متعدد، فقدان برنامه منسجم و اجرایی، واگذاری مراتع به سرمایهداران غیربومی در قالب بهرهبرداری معادن وعدم ایفای مسئولیت اجتماعی معدنداران، ایجاد تعارض منافع مابین جامعه محلی و برخی دستگاههای متولی حفظ منابع طبیعی از عوامل موثر بر روند نابودی جنگلهای زاگرس است، انتظار است رئیس جمهور محترم نسبت به تشکیل کمیته ویژه و کارگروه تخصصی نجات و احیای جنگلهای زاگرس اقدام کند.