فاضلی در نشست رونمایی از کتاب توئیتری شدن سیاست مطرح کرد:
در توییتر تندروهایی که رنگ خرد ستیزی به خود میگیرند بیشتر لایک دارند
یک جامعه شناس گفت: توضیح اینکه توییتر در همه جوامع این بلا را سر توییتر میآورد یا نه در جامعهای که حزب قدرتمند نمیماند و حس رو در رو بودن محدود شده باعث میشود در توییتر به شکل دردناکی بیرون میریزد. آیا در آلمان هم این چنین است یا در جامعه ای که فعالیت تشکلی ندارد رخ میدهد؟ اگر جامعه اجازه دهد افراد در بیرون همزیستی داشته باشند دیگر نمیآیند آن را در توییتر بریزند. اگر آدمها آزاد باشند که فعالیت حزبی داشته باشند دیگر این بدکارکردیهای توییتر را نمیبینیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه رو نمایی از کتاب توئیتری شدن سیاست با حضور محمد جواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور عصر امروز برگزار شد، محمد فاضلی در این نشست گفت: یکی از بحثهای فرهنگ سیاسی دمکراتیک این است که جامعه چقد حاضر است خشونت را از خود دور کند. آقای دکتر محمد رهبری درباره این کتاب موضوعات مختلف و اکانتهای مختلف در فضای توییتر را مورد بررسی قرار داده است.
وی ادامه داد: دکتر رهبری موضوعات مختلف و واکنشهای موجود در توییتر را بررسی میکند، مثل سقوط هواپیمای اوکراینی و جنبش مهسا را بررسی میکند. ایشان در این کتاب به این نتیجه میرسد که قبیلههایی را در توییتر کشف کرده است. هر کس حرفهای قبیله خودش را مطرح میکند و این قبیلهها با هم گفتوگو نمیکنند و تنها با هم میجنگند.
وی ادامه داد: در این کتاب بهاین نتیجه رسیده است که این فضای توییتر فحاشترین و تند ترین فضا ها است. در این کتاب فصلی وجود دارد که عنوانش این است که «وسط باز خفهشو». در توییتر در بحرانی ترین لحظات آنچه که در توییتر عنوان میشود این است که وسط باز خفه شو. این نهیب جالبی است که میگوید در توییتر تنها سه درصد از مردم فعال هستند.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: دکتر رهبری در کتاب خودش نشان داده است که آدمهایی که در فضای توییتر حضور دارند، ناامید میشوند و میروند آنچه توییتر نشان میدهد یک جامعه است. این نکته درست است که در توییتر هدف سیاه فروشی است و مشتری دارد. در توییتر آنهایی که از همه تندتر هستند و رنگ خرد ستیزی به خود میگیرند بیشتر لایک میخورند.
فاضلی عنوان کرد : توضیح اینکه توییتر در همه جوامع این بلا را سر توییتر میآورد یا نه در جامعهای که حزب قدرتمند نمیماند و حس رو در رو بودن محدود شده باعث میشود در توییتر به شکل دردناکی بیرون میریزد. آیا در آلمان هم این چنین است یا در جامعه ای که فعالیت تشکلی ندارد رخ میدهد؟ اگر جامعه اجازه دهد افراد در بیرون همزیستی داشته باشند دیگر نمیآیند آن را در توییتر بریزند. اگر آدمها آزاد باشند که فعالیت حزبی داشته باشند دیگر این بدکارکردیهای توییتر را نمیبینیم.
وی ادامه داد: باید دید این عملکرد خاصِ توییتر است یا در جامعه ای این اتفاق می افتد که امکان فعالیت حزبی و در فضای واقعی وجود ندارد.