دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل خبرسازی رسانههای آمریکایی است
وزیر امور خارجه گفت: دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل خبرسازی رسانههای آمریکایی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید عباس عراقچی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به سفرش به لبنان و تجدید روحیه مقاومت گفت: با عملیات وعده صادق ۲ پاسخ بسیار محکمی دادیم و تعداد موشکهایی که شلیک شد آمار بسیار خوبی هم در برخورد به هدف داشت علیرغم همه لایه های پدافندی رژیم بیش از ۹۰ درصد این موشکها به هدف اصابت کردند.
وی افزود: در آن مقطع یک شرایط بسیار خاص و بحرانی در منطقه بوجود آمد و حملات مستمری را رژیم به بیروت انجام داد در آن شرایط مقاومت در وضعیت سختی بود؛ در غزه یکسال بود که این شرایط ادامه داشت و در لبنان تازه شروع شده بود و قابل انکار نیست که حزب الله هم ضرباتی را متحمل شده بود مخصوصا بعد از ماجرای پیجرها و بیسیم ها و ترو شهید نصرالله و فرماندهان دیگر.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: طبیعی و لازم بود در آن شرایط نمایشی از حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت را داشته باشیم لازم بود در صحنه حضور پیدا کنیم و به دوستانمان در جبهه مقاومت و حزب الله این اطمینان را بدهیم که کماکان پشتیبان مقاومت هستیم تا اعتماد به نفس آنها که شاید بر اثر این ضربات کمی کمرنگ شده بود، دوباره احیا شود و در عین حال نمایشی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران باشد که نشان دهد در هیچ شرایطی از اهداف و ارمان های خود ایران عقب نشینی نمیکند.
عراقچی خاطرنشان کرد: آن سفر انجام شد من از آقای رییس جمهور که سوال کردم ایشان بلافاصله گفتند که حتما باید بروی و در آن روز جمعه که نماز جمعه نصر توسط رهبری با آن شکوه برگزار شد ما هم در بیروت حضور پیدا کردیم و ملاقاتهای مهمی با آقای میقاتی و نبیه بری انجام شد.
وی ادامه داد: شرایط بسیار سختی بود آن روزها الان خیلی بهتر شده است مقاومت دوباره کمر راست کرده و تلفات زیادی از رژیم میگیرد ولی آن روزها بسیار سخت بود. دوستان ما در عرصه سیاسی و میدانی دچار وضعیت سختی بودند آن سفر و آن نماز جمعه معروف این روحیه را احیا کرد.
عراقچی در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده در مورد دیدار ایلان ماسک با «امیر سعید ایروانی» سفیر ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: به طور طبیعی ما منتظر هستیم تا در دولت جدید آمریکا سیاست هایش را اعلام کند و افرادش را بچیند و سیاستهای خود را مشخص کند و بعد ما براساس سیاست هایی که اعلام می شود و حرکت هایی که در صحنه عمل انجام می دهند در سطوح بالای کشور تصمیم خواهند گرفت که چگونه باید برخورد کنیم.
وی ادامه داد: الان نه وقت همچین ملاقاتهایی است و نه مصلحت بر این است و نه همچین اراده ای وجود دارد. قاطعانه این موضوع را تکذیب می کنم. این خبر یکباره مورد توجه قرار گرفت و ما اول نمی خواستیم واکنش نشان دهیم اما بعد دیدیم که باید تکذیب کنیم. دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل خبرسازی رسانههای آمریکایی است.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی قصد دارد کل منطقه را آتش بکشد، گفت: به نظر من این حرکت دیپلماتیک منطقهای (سفر به کشورهای منطقه) به اضافهی آمادگی نیروهای مسلح ما برای هر پاسخی به هر حرکتی به علاوه امادگی که دولت در خودش ایجاد کرده بود برای فراهم کردن شرایط مناسب برای مقاومت و از همه مهم تر آمادگی رزمی و میدانی خود مقاومت باعث شد که با یک شرایط کنترل شده ای مواجه باشیم.
عراقچی گفت: بعد از اینکه رژیم صهیونیستی تهاجم جدیدیبه ایران صورت داد شاهد بودیم که بلا استثنا کل منطقه ان را محکوم کرد صدای واحدی که میگویم هم قبل از حمله رژیم برای فشار به آن شکل گرفت برای جلوگیری از یک جنگ گسترده و هم بعد از حمله صورت گرفت و برخی کشورهای منطقه برای اولین بار این حملات را محکوم کردند.
وزیر خارجه کشورمان یاداور شد: در اجلاس سران کشورهای اسلامی و عربی در ریاض قبل از همه در سخنرانی افتتاحیه آقای بن سلمان حمله رژیم را با صدای بلند محکوم کرد نه فقط به غزه و لبنان بلکه حمله به ایران را هم محکوم کرد نطق ایشان کوتاه بود ولی صریح و روشن بود به دنبال آن هم کشورهای دیگری در سخنرانی خود این محکومیت را اعلام کردند.
وزیر امور خارجه با اشاره به سفر رافائل گروسی به ایران گفت: آژانس یک نهاد فنی هست و باید به وظایف خودش در حوزه فنی عمل کند و حق ندارد وارد حوزههای سیاسی شود. من به آقای گروسی گفتم سفر شما یک سفر فنی است یا سفر سیاسی؟ و ایشان هم گفت سوال خوبی است؛ یعنی خودش هم قبول داشت که این یک سوال مرتبط است و باید پاسخ بدهد که آیا میخواهد فنی برخورد کند یا سیاسی؟
وی ادامه داد: ما در این سفر با آقای گروسی قرار همکاریهای بیشتر را گذاشتیم و گفتیم ما مشکلی برای همکاری با آژانس نداریم ولی به شرطی که مسیر آژانس و شورای حکام مسیر همکاری باشد نه مسیر تقابل. اگر میخواهند که مسیر تقابل را انتخاب بکنند و به سمت صدور قطعنامه در شورای حکام بروند ما هم همین مسیر تقابل را اتخاذ میکنیم ولی اگر مسیر بر همکاری باشد ما هم مسیر همکاری رو پیش میریم.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: به آقای گروسی صراحتا گفته شده که اگر قطعنامهای علیه ما صادر شود با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد و ما در برنامه هستهای خودمان اقدامات جدیدی را خواهیم کرد که حتما آنها دوست نخواهند داشت.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که رفتار ایران در برابر دولت جدید آمریکا چگونه خواهد بود؟ گفت: سیاستمان را با توجه به منافع خودمان طراحی میکنیم، ما رفتار خودمان در برابر دولت جدید آمریکا را با توجه به سیاستهای آنها تنظیم میکنیم؛ اینکه آنها چه سیاستی را پیش میگیرند و چه اهدافی را اعلام میکنند و چه افرادی رو به کار میگیرند و چه چیزی را در صحنه عمل انجام میدهند مهم است.
وی ادامه داد: منتظر میمانیم که ببینیم آنها چگونه حرکت خواهند کرد و ما با توجه به حرکت آنها در صحنه عمل خودمان را تنظیم خواهیم کرد. الان زود است که ما بتوانیم قضاوت بکنیم. منتظر میمانیم که آنها سیاست های خودشون را تنظیم و اعلام کنند.
وزیر امور خارجه درباره سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره دولت ترامپ، گفت: ما سیاستهای خودمان را با توجه به آرمانها و منافع خودمان تنظیم میکنیم. اینکه آنها چه سیاستی دارند و چه افرادی به کار میگیرند، زود است قضاوت کنیم. افرادی که بکار گرفته شدند حمایتهای رادیکالی از رژیم صهیونیستی دارند. اهداف و سیاست ما روشن است و منتظر حرکت آنها هستیم. دور اول آقای ترامپ نیز تغییر و تحولات زیادی و جابجاییهای زیادی در دولت داشت.
وزیر امور خارجه درباره سیاست ایران در قبال آژانس، اظهار کرد: رفتار ما با آژانس حرفهای است. آژانس نهاد فنی است و حق ندارد وارد حوزه سیاسی شود. تا زمانیکه آزانس مسائل فنی را دنبال کند ما با آنها همکاری میکنیم. سوال من هم از آقای گروسی در سفر این بود که این سفر فنی است یا سیاسی. ما عضو متحد انپیتی هستیم. اما در چارچوب برجام تعهدات ما متوقف شده است. ما کمال حسن نیت را نشان دادیم و پله پله تعهدات را کاهش دادیم. بنابراین در چارچوب برجام تعهدی به آژانس نداریم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در موضوع FATF گفت : موضوع FATF بحث دامنهداری است و این موضوع در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است. موافقان و مخالفان پیوستن به FATF دلایل خود را دارند و و مجموعه این دلایل باعث شده که هنوز تصمیمی در این ارتباط گرفته نشود.
عراقچی افزود: وزارت اقتصاد در حال پیگیری این موضوع است و جلسات جدیدی در حال برگزاری است و همانطور که اشاره کردم، ادله هایی در مخالفت و موافقت در ارتباط با این موضوع وجود دارد. امیدوارم که این موضوع مسیر طبیعی خود را طی کند و کشور در این زمینه به یک تصمیم درست برسد.
عراقچی درباره احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران گفت: ما به صراحت گفته ایم که هر اقدامی که رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام بدهد، ما مشابه آن و اقدام متناسب با آن را عیناً انجام خواهیم داد و آنها میدانند که اگر به تاسیسات هستهای ما حمله کنند چه اتفاقی خواهد افتاد، این بزرگترین ضامنی است که جلوی تهدیدات هستهای را میتواند بگیرد.