سخنگوی دولت در نشست خبری:
موضوع ساعات اضافهکاری پرستاران بهزودی حل خواهد شد/ موضع دولت در خصوص ساماندهی کارکنان دولت
سخنگوی دولت گفت: خبر خوشی را از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پرستاران اعلام میکنم که انشاءالله موضوع ساعات اضافهکاری این عزیزان که از کادر درمان ما هستند، بهزودی حل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری خود عنوان کرد: رژیم صهیونیستی بهطور کاملاً مغایر با قوانین و هنجارهای بینالمللی به آسمان کشور ما تعرض کرد. همه ما شاهد شهادت تعدادی از هموطنان عزیزمان بودهایم. در اینجا جا دارد به خانوادههایشان تسلیت عرض کنیم و برای شهدا آرزوی آرامش روح و برای بازماندگان صبر و شکیبایی طلب کنیم.
وی افزود: همچنین، شاهد بودیم که یک گروهک تروریستی در شرق کشور با اقدامی که بهطور همزمان و شاید برنامهریزیشده با تعرض رژیم صهیونیستی، ۱۰ نفر از مرزبانان و ۱۰ نفر از نیروهای امنیتیمان را به شهادت رساند. لازم است که شهادت این عزیزان را نیز تسلیت عرض کنیم و برای آنها آرامش روح بخواهیم. در اینجا همچنین جا دارد از قرارگاه پدافند تشکر کنیم که غیورانه جنگیدند و با همت و جانفشانی، به دفاع از کشور پرداختند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که رژیم صهیونیستی با این اقدامات، تصور میکند میتواند انسجام ملی ما را مختل کند، در حالی که این تصور نادرست است. دیپلماسی فعال وزارت امور خارجه نیز همچنان ادامه دارد و موجب کاهش اراده دشمن برای ضربه زدن به کشور شده است. در نتیجه، شاهد همراهی بسیاری از کشورها در محکومیت این تعرض آشکار بودیم. کشورهای اروپایی و کشورهای منطقه همگی بهطور جسورانه اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
وی گفت: در اینجا خبر خوشی را از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پرستاران اعلام میکنم که انشاءالله موضوع ساعات اضافهکاری این عزیزان که از کادر درمان ما هستند، بهزودی حل خواهد شد.
مهاجرانی گفت: همچنین، انتصاب اولین استاندار عرب برای خوزستان که برای نخستین بار صورت گرفته، نشاندهنده توجه به تنوع قومی و زبانی کشور است و ما همگی زیر پرچم سهرنگ جمهوری اسلامی ایران گرد آمدهایم. انتصاب یک فرماندار زن در کردستان نیز بسیار مایه خوشحالی است و امید داریم که سهم زنان در عرصههای مختلف افزایش یابد. این انتصابهای صورت گرفته برای اولینبار از جمله اقدامات اخیر دولت است که نشانهای از وفاق در ایرانی است که ترکیب قومیتهای مختلف است.
وی یادآور شد: امروز، هشتم آبان، روز نوجوانان است. نوجوانان، به واقع، آیندهسازان کشور هستند؛ کسانی که از دوران کودکی عبور کرده و در آستانه جوانی قرار دارند و باید به اندازه کافی با موضوعات جاری در کشور آشنا شوند و با فناوریهای نوین آشنا گردند. در این راستا، المپیاد فناوری که قریب به ۷۰۰۰ نفر از نوجوانان و جوانان را درگیر کرد، اتفاقی خوب بود و اختتامیه آن دیروز در پارک علم و فناوری پردیس با حضور معاون اول ریاست جمهوری برگزار شد. برخی از این عزیزان به مرحله پایانی راه پیدا کردند و در رشتههای علمی پیشرفته مانند هوش مصنوعی شرکت کردند.
سخنگوی دولت گفت: نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که برای نخستین بار، تیم کشتی جوانان زیر ۲۳ سال با کسب ۷ مدال قهرمان جهان شده است که بسیار مایه تبریک است. هر یک از این افتخارات ملی، موجب افزایش غرور ملی ما خواهد شد و باید توجه کنیم که جامعه بدون توجه به سرمایههای انسانی خود نمیتواند توسعه و رشد یابد. لذا توجه به سرمایههای انسانی در اقصی نقاط کشور، راهبردی است که به توسعه کشور کمک میکند. انشاءالله که آنچه در سند چشمانداز محقق شده، به واقعیت بپیوندد.
وی در رابطه با پیشرفت برنامه هفتم در حوزه آموزش و پرورش در این دولت گفت: همانطور که مستحضرید، ما در سال اول برنامه هفتم توسعه هستیم. به همین دلیل، پیشبینی نمیشود که تمام اهداف برنامه در یک سال محقق شود. برنامه باید به صورت سالانه به بخشهای مختلف تقسیم شود تا بتوانیم به اهداف خود دست یابیم. در مرحله اول، کلیات بودجه مورد بحث و تصویب قرار میگیرد و در مرحله دوم، تلاش بر این است که حداکثر آنچه در توان بودجه کشور است، به آموزش و پرورش اختصاص یابد. همچنین لازم به ذکر است که ما شاهد حضور تقریباً هفتگی رئیسجمهور در جلسات مربوط به آموزش و پرورش هستیم تا مسائل این حوزه را مورد بررسی قرار دهند. به ویژه در زمینه ساخت مدارس، برنامههای جدیتری دنبال میشود تا مشکل فضای فیزیکی حل شود. مسئله آموزش و پرورش بخشی از بودجه را شامل میشود و بخش دیگر آن به اجرای برنامههایی که باید محقق شوند، مربوط است. تمام تلاش دولت و وزیر محترم بر این است که حق آموزش و پرورش به خوبی تأمین شود و به سمت عدالت آموزشی گام برداریم.
مهاجرانی در رابطه با اخراج اتباع غیرمجاز و همچنین کنترل جمعیت اتباع مجاز، گفت: این موضوع به عنوان یک مسئله پذیرفتهشده مورد توجه قرار میگیرد. جابجایی انسانها در سطح جهان موضوعی مهم است و در این زمینه، افرادی وجود دارند که به عنوان قاچاقچی انسان عمل میکنند و به جابجایی غیرمجاز افراد کمک میکنند.
وی گفت: سازمان متولی امور اتباع باید برنامههایی را برای مدیریت امور اتباع کشور تدوین کند. در این راستا، شناسایی اتباع مجاز و قانونی که افراد شریفی مانند شاعران، محققان، مهندسان و سرمایهگذاران را شامل میشوند، از اهمیت بالایی برخوردار است. نسبتِ اتباع غیرمجاز در حال حاضر بیشتر از اتباع مجاز است و به همین دلیل، وزیر کشور در حال ساماندهی اتباع و به عبارتی خارج کردن اتباع غیرمجاز و ایجاد دیوارکشی در مرزها هستند. این موضوعات ابعاد دیگری نیز دارد، اما یکی از کاربردهای آن مدیریت جمعیت اتباع است.
وی در خصوص شفافسازی بودجه امسال، گفت: باید اشاره کنم که در رابطه با ۴۲۰ همتی که مطرح شد، برخی از دستگاهها درآمد اختصاصی دارند. به طور کلی، بودجه دستگاهها معمولاً از دو قسمت تشکیل میشود؛ درآمد عمومی و درآمد اختصاصی. درآمد اختصاصی در واقع درآمدی است که دستگاهها کسب میکنند و باید آن را به دولت بازگردانند و سپس خودشان هزینه کنند. بنابراین، این ۴۲۰ هم در داخل درآمد اختصاصی، مثلاً در دانشگاه علوم پزشکی، دیده شده و به این ترتیب تکلیف آن روشن خواهد شد.
سخنگوی دولت در رابطه با مزایایی که بریکس در دلارزدایی میتواند داشته باشد و تأثیر بر تجارت و همچنین کاهش تأثیر تحریمهای غرب بر ایران، تصریح کرد: پیمان بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و همچنین ایران به عنوان یکی از کشورهایی است که به آن پیوسته است. برخی از کشورها نیز همچنان در صف پیوستن قرار دارند. این پیمان میتواند به مانند سایر پیمانها، اتحادی را به وجود آورد که هم توان مبادلات را افزایش میدهد و هم در نهایت منجر به افزایش قدرت اقتصادی، سیاسی و طبیعی مناطق خواهد شد. با توجه به اینکه ایران در سالهای تحریم، تجربه کافی را در مقابله با این تحریمها کسب کرده است، تلاش بر این است که این تجربه منتقل شود. سکوی ارتباطی یا پلتفرم طراحی شده نیز رونمایی شده است، اما باید به سازوکارهای اجرایی آن توجه شود. نکته دیگر اینکه راهکار راهبردی که کشور دنبال میکند، به شدت بر تنشزدایی متمرکز است. یکی از راهها نیز، همانطور که قبلاً اشاره کردم، پیوستن به پیمانهای مشابه است که میتواند برای تنشزدایی در منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
مهاجرانی در رابطه با محل مصارف بودجه، گفت: گاهی اوقات تصور میشود که باید تمام بودجه را صرف مردم کنیم و اینگونه القا میشود که هرچه بیشتر به مردم پول داده شود، وضعیت بهتری خواهیم داشت. اما واقعیت این است که توجه به زیرساختها و صنایع میتواند اثرات بهتری به همراه داشته باشد. به همین دلیل، در ظرف بودجهای که باید تمامی مصارف کشور را پوشش دهد، تلاش شده است که نیازمندیهای دفاعی کشور نیز برطرف شود و به این موضوع توجه ویژهای شده است.
وی افزود: در این راستا، افزایش قابل توجهی بالغ بر ۲۰۰ درصدی در بودجه نظامی کشور مشاهده میشود. امیدواریم که نیروهای نظامی ما که مسئول تأمین امنیت مردم هستند، با این مبلغ بتوانند نیازهای خود را تأمین کنند.
مهاجرانی در پاسخ به اینکه اگر دلارزدایی بریکس محقق شود، چه تأثیری بر تجارت بینالمللی ایران خواهد داشت، این موضوع شامل کشورهایی است که ۴۰ درصد از جمعیت جهان را در خود دارند و لذا بازار قابل توجهی با ناخالص داخلی بالایی در این حوزه وجود دارد. این حجم اقتصاد موجب میشود که اگر بتوانیم فرایند دلار زدایی را به درستی و با همکاری کشورهای مذکور دنبال کنیم، نسبت به گسترش سرمایهگذاریها و رشد اقتصادی، اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. طبیعتاً، ایجاد تنوعی از سازوکارهای پولی و مالی حاکمیت پیدا میکند و توان چانهزنی افزایش مییابد. در نتیجه، قدرت اقتصادی افزایش پیدا کرده و توانایی مدیریت موضوعات مختلف به راحتی میسر میشود. قدرت دلار امروز تنها به عنوان یک سلاح اقتصادی نیست، بلکه به عنوان یک سلاح سیاسی و نظامی نیز به کار گرفته میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که ایران میخواهد کدام یک از کاندیداهای ایالات متحده انتخاب شوند، گفت: این موضوعی است که به خود مردم آمریکا مربوط میشود و برای ما تفاوتی ندارد که کدام یک از این دو کاندیدا رأی بیاورند. طبیعی است که رویکرد ما احترام به حاکمیت ملی است که باید وجود داشته باشد. امیدوار هستیم هر کدام از این دو نفر که رأی آوردند، سیاستهای قبلی را اصلاح کرده و به حاکمیت ملی سایر کشورها احترام بگذارند و از اقدامات تنشآفرینی که در طول این سالها شاهد بودهایم پرهیز کنند، چرا که این موضوع به نفع مردم خود آنهاست. همانطور که تاریخ نشان میدهد، هر زمانی که ایالات متحده تنشها را در مناطق مختلف افزایش داده، ضرر آن را خودش متحمل شده است.
مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که دولت از چه طریقی قصد تنشزدایی در منطقه را دارد، گفت: سیاست ایران تنشزدایی و کاهش تهدیدات است. ملت ایران هیچگاه جنگطلب نبوده و صلحخواه است. مردم ایران هنوز زخمهای دزفول، خرمشهر و سردشت را بر تن دارند و این را هیچ کس فراموش نمیکند. ایران کشوری بود که مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت و هرگز به دنبال تنشزایی نیست. ایران به شدت دنبال صلح است و لذا وزیر خارجه پرکار نیز در تلاش است تا مواضع ایران را به درستی تبیین کرده و تهدیدات را به حداقل برساند و انشاءالله تنشها را نیز کاهش دهد.
سخنگوی دولت در رابطه با موضوع لایحهی حجاب گفت: حجاب موضوعی نیست که با فشار و زور بتوان آن را جا انداخت. حجاب یک موضوع فرهنگی و هنجاری است و ترویج آن نیازمند یک رویکرد جامع است که قطعاً با فشار و ضرب نمیتوان آن را محقق کرد. تجربه چهل و چند ساله نیز همین را نشان داده است. رئیسجمهور بر عهدی که بستهاند، پایبند هستند و پیگیر موضوعات و مطالبات مردم هستند. هر امری که موجب نارضایتی مردم شود، حتماً خلاف مصلحت امنیتی خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که در آستانه ۱۰۰ روزگی فعالیت دولت چهاردهم قرار داریم. در حوزه معیشتی، چه اقداماتی ملموس در زندگی مردم رخ داده است؟ گفت: واقعیت این است که دوستان دولت در این ۱۰۰ روز درگیر موضوعاتی بودهاند که شاید در طول ۴۵ ساله جمهوری اسلامی کمنظیر بوده است. این موضوعات از روز تحلیف آغاز شده و شامل شهادت هنیه و سپس وقایع متعدد دیگری از جمله شهادت شهید نیلفروشان و اتفاقاتی که در سیستان و بلوچستان پیش آمد، تا تعرض به آسمان ایران بوده است. اینها اتفاقات کمنظیری هستند.
مهاجرانی گفت: از طرف دیگر، موضوعات تورمی مسائلی نیستند که بتوانیم بهطور ناگهانی برای آنها اقداماتی انجام دهیم. این مسائل اصولاً حاصل عملکرد سیستمها هستند و نیاز به اصلاح رویکرد سیستم دارد. آنچه که ما در طول این مدت شاهد بودهایم، کاهش شیب تورم است، نه اینکه بگوییم تورم بهطور کامل مهار شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگار ایلنا، در رابطه با طرح ساماندهی کارکنان دولت وهمچنین مخالفتهای تشخیص مصلحت نظام در رابطه با جذب کارکنان دولت، تصریح کرد: موضوع منابع انسانی هر کشور به این شکل است که نیاز به تصمیمات و برنامهریزی راهبردی دارد. نیروهایی که از طریق خاصی در یک سازمانی جذب شدهاند برای امور خاصی جذب میشوند، به طور مثال یک کار کاملاً تخصصی وجود دارد که این وظیفه را خود سازمان نمیتواند انجام دهد، اقدام به تامین منابع انسانی میکند که در کل دنیا هم در حال انجام است.
وی ادامه داد: در کشور ما این موضوع از مسیر خود منحرف شده است و ما نیروهایی را جذب کردهایم در زمینههای خاص ولی آرام آرام همه آمدند در فضاهای سازمانها و یواش یواش این موضوع از مسیر خود دور شد که این موضوع به چند دهه قبل بازمیگردد یعنی سالهاست که کشور درگیر این موضوع است و دولت به نتیجه رسیده است که باید بدنه دولت را کم کند و در عین حال دارایی نیروی انسانی را بالا ببرد اما با توجه به اینکه تعدادی از عزیزان هستند که سالهاست با این روند کار میکنند، نمایندگان مجلس هم به دنبال حل مسئله این افراد هستند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: به هر صورت این جزو موضوعاتی است که نیاز به کارشناسی دارد و نمیتوانیم بگوییم که همه جذب شوند و یا بگوییم همه جذب نشوند، باید کاری کنیم که با نگاه صفر و صدی و سیاه و سفید به این موضوع نگاه نکنیم. موضوعات را کارشناسی و برنامهریزی کنیم و بعد به نتیجه برسیم و طبیعتاً نکاتی هم که مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتند در خصوص بار مالی است که به دولت تحمیل خواهد شد و دولت باید بتواند عایدی خودش را به اندازه کافی تامین کند.
مهاجرانی در رابطه با رفع فیلترینگ و نیز برگزاری تجمعی در این زمینه برای مخالفان رفع فیلتر و امکان برگزاری تجمع برای موافقان رفع فیلتر گفت: این صدا شنیده است. مراحل انجام آن در حال اقدام است. دولت به اندازه همه کسانی که میخواهند برای رفع فیلترینگ راهپیمایی کنند، پیگیر موضوع است و نیازی به راهپیمایی و به نوعی لشکرکشیهای خیابانی نیست و ما پیگیر مطالبات مردم هستیم.