خبرگزاری کار ایران

طحان نظیف در نشست خبری:

انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی همزمان سال آینده برگزار می‌شود

انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی همزمان سال آینده برگزار می‌شود
کد خبر : ۱۵۴۴۵۶۲

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در سال آینده همزمان با برگزای انتخابات شورای شهر انتخابات میاندوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هم برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

طحان نظیف در ابتدای این نشست گفت: در ابتدای امر، شهادت فرماندهان مقاومت به ویژه یحیی سنوار را تسلیت می‌گویم. این فرمانده اجر عمری مجاهدت خود را دریافت کرد. راه این فرماندهان ادامه دارد و حماس زنده است و زنده خواهد بود. قطعا پیروزی جبهه مقاومت دیر نیست. این روزها شاهد حملات ددمنشانه علیه مردم بی‌دفاع غزه هستیم. در این میان حضور و پشتیبانی پرشور مردم در مراسم تشییع شهادت سردار نیلفروشان نشان داد که باور مردم به این راه پابرجاست.

سخنگوی شورای نگهبان درباره انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان توسط شورای نگهبان گفت: بر اساس آیین نامه، انتخابات میاندوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی با اولین انتخابات سراسری برگزار خواهد شد. بنابراین در سال آینده همزمان با برگزای انتخابات شورای شهر انتخابات میاندوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هم برگزار خواهد شد.

طحان نظیف درباره لایحه تجارت گفت: این لایحه مفصلی است و بیش از ۱۰۰۰ ماده دارد و نیاز به بررسی مفصل دارد. از متخصصان و کارشناسان درخواست داریم که درباره این لایحه نظرات خودشان را اعلام کنند و شورای نگهبان درباره موارد شرعی آن اعلام نظر خواهد کرد.

نظیف درباره لایحه عضویت ایران در آژانس بین‌المللی سرطان گفت که این لایحه هنوز توسط مجلس تصویب نشده و به شورای نگهبان ارسال نشده است.

وی افزود: در خصوص لایحه همکاری ایران و کرواسی این موضوع در سال گذشته در تیرماه ۱۴۰۲ به تصویب شورای نگهبان رسیده و به دولت ابلاغ شده است.

سخنگوی شورای نگهبان در مورد تغییر موضع شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص پذیرفته‌شدگان کنکور گفت که این مساله نیاز به تصویب مجلس دارد که باید دید در این موضوع مجلس چه متنی را تصویب می‌کند.

نظیف درباره نظر نمایندگان مجلس مبنی بر تایید لایحه حجاب و عفاف توسط شورای نگهبان گفت: این لایحه در مجلس است که مراحل قانونی خود را طی کند.

وی درباره ابلاغ قانون حجاب و عفاف از سوی مجلس و دولت گفت: این مصوبه هم اکنون در اختیار مجلس است و باید روند خود را طی کند. طبق مقررات ابلاغ قوانین توسط مجلس و دولت صورت می‌گیرد و در این خصوص شما را به ماده یک قانون مدنی ارجاع می‌دهم که ابهامی در آن وجود ندارد.

نظیف درباره اینکه آقای پزشکیان در رسانه‌ها بارها به موضوع رد صلاحیت خود اشاره کرده است موضع شورای نگهبان در این خصوص چیست، گفت: آقای پزشکیان تاکنون ۵ بار نماینده مجلس بودند و از سال ۸۷ به صورت مستمر نماینده ادوار مجلس از دوره هشتم تا دوره دوازدهم بودند و بعد هم در انتخابات ریاست جمهوری صلاحیت ایشان احراز شد. در انتخابات ریاست جمهوری هم ایشان به عنوان رئیس‌جمهور همه ما انتخاب شدند. همه چیز گویا است طرح این گفته‌ها موضوعیت ندارد.

وی درباره فیلترینگ گفت: این موضوع در حیطه وظایف شورای نگهبان نیست و مربوط به دستگاه‌های دیگر است.

نظیف درباره بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان نسبت به این طرح ایرادی نداشته است اما با توجه به ایراد هیئت عالی نظارت، این طرح با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

سخنگوی درباره اصل ۱۴۱ قانون اساسی و استناد برخی به تفسیر ارائه شده از سوی شورای نگهبان در سال ۶۰ مبنی بر عدم نیاز به طرح استعفای نمایندگان مجلس در صورت انتصاب از سوی رئیس جمهور و اصرار مجلس بر لزوم بررسی این استعفا در صحن مجلس گفت: تاکنون به صورت رسمی استعلامی از شورای نگهبان انجام نشده است اما اگر این استعلام به صورت رسمی انجام شود و در حیطه مسئولیت‌های شورای نگهبان باشد ما اظهارنظر رسمی می‌کنیم. آنچه که گفته می‌شود شورای نگهبان در سال ۶۰ تفسیری در این خصوص دارد باید بگویم که خیر؛ این تفسیر، تفسیر شورای نگهبان نبوده بلکه پاسخ به استعلام یک شخص بوده است و این موضوع از جهت حقوقی خیلی متفاوت است. چراکه استعلام به سه چهارم رای اعضای شورای نگهبان نیاز دارد.

وی افزود: آیین‌نامه داخلی مجلس هم حکمی متفاوت در این خصوص داشته است و شورای نگهبان هم ایرادی در این خصوص نداشته است؛ رویه‌ای هم که در سال‌های بعد شکل گرفته بر اساس همین آیین‌نامه است لذا در خصوص این موضوع چنین نکاتی وجود دارد اما درباره کلیات باید بگویم که ما نظری نداریم و اگر این موضوع از شورای نگهبان مورد استعلام قرار بگیرد و در حیطه مسئولیت‌های شورای نگهبان باشد، اظهارنظر خواهد کرد.

نظیف گفت: گزارشی از نتیجه بررسی ۱۱ طرح و لایحه، ۶ اساسنامه و ۲۲ استعلام صورت گرفته از دیوان عدالت اداری خدمت شما ارائه می‌شود. طرح اصلاح تبصره‌های ۶ و ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، طرح اصلاح قانون نظام صنفی به تایید رسیدند. در این مدت چندین طرح تنقیحی را بررسی کردیم که بر این اساس طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه بیمه و طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه کار به‌تأیید شورای نگهبان رسید. همچنین لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی و طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه حمل و نقل نیز خلاف موازین شرعی و قانون اساسی شناخته نشد. در خصوص طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تامین اجتماعی ابهاماتی وجود دارد که مصوبه را برای اصلاح در اختیار مجلس قرار دادیم. درباره لایحه موافقتنامه خدمات و سرویس‌های هوایی دوجانبه بین دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و عراق هم‌چنان یکی از ایرادات شورای نگهبان مطرح است. در خصوص لایحه مقاوله نامه بازرسی کار نیز ایرادات شورا همچنان به قوت خود باقیست. درباره طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات نیز همچنان دو مورد از ایرادات وارده از سوی شورای نگهبان وجود دارد.

وی افزود: در این مدت ۶ اساسنامه از سوی دولت به شورای نگهبان ارسال شد که بر اساس بررسی‌های انجام شده اساسنامه سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح، اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی مازندران و اساس‌نامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی دوغارون و اصلاح ماده ۷ اساسنامه شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه‌های کیش به تأیید شورای نگهبان رسیدند. درباره اساسنامه صندوق بازنشستگی شرکت‌ ملی صنایع مس ایران و اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس نیز ایراداتی از سوی شورای نگهبان مطرح شده است. در این مدت همچنین ۲۲ پاسخ به استعلامات ارسالی از دیوان عدالت اداری داشتیم که مربوط به شکایاتی از دستگاه‌های اجرایی و عمومی داشتند که این موارد در جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفتند.

طحان نظیف درباره طرح موضوع بازگشت لوایح پالرمو و CFT به مجلس و موضع شورای نگهبان در این خصوص گفت: شورای نگهبان نسبت به این موارد در سال‌های گذشته اظهارنظر کرده است و الان نسبت به این موارد فارغ است. نسبت به پالرمو شورای نگهبان ایرادی نداشت و هیئت عالی نظارت مجمع ایراداتی در این خصوص مطرح کرده بود. نسبت به CFT شورای نگهبان ایراداتی داشت که آن هم با اصرار مجلس در آن مقطع به مجمع ارجاع شد بنابراین هر دو لایحه در اختیار مجمع قرار دارد و اگر پرسشی در این خصوص وجود دارد عزیزان مجمع باید پاسخ دهند.

وی درباره اعلام وزارت اقتصاد مبنی بر افزایش دو برابری سقف معافیت مالیاتی کارکنان دولت گفت: اگر این موضوع در مجلس به تصویب برسد ما در شورای نگهبان نسبت به آن اظهارنظر خواهیم کرد. اصل موضوع معافیت مالیاتی در سال‌های گذشته تاکنون با ایرادی از سوی شورای نگهبان مواجه نشده است.

سخنگوی شورای نگهبان درباره میزان بهره‌گیری شورای نگهبان از فناوری‌های روز دنیا به ویژه در برگزاری انتخابات‌ها گفت: استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌های هوش مصنوعی در سال‌های اخیر مورد اقبال همه مردم و دستگاه‌ها قرار گرفته است؛ اخیراً در پژوهشگری شورای نگهبان نشست‌های تخصصی در این خصوص داشته‌ایم.

طحان نظیف درباره شورای نگهبان چه نوع رابطه‌ای با وفاق برای خود تعریف کرده است گفت: وظایف شورای نگهبان مشخص است؛ هم در بررسی مصوبات و هم در نظارت بر انتخابات مسئولیت‌هایی دارد؛ ما در بررسی مصوبات حتماً تلاش می‌کنیم که نظرات متفاوت و مختلف به ویژه نظرات دولت را بشنویم. در بدو انتخاب آقای پزشکیان به عنوان رئیس جمهور نیز ما در شورای نگهبان میزبان ایشان بودیم و نکاتی در این نشست مطرح شد. درباره انتخابات نیز همانطور که ما بارها گفته‌ایم نتیجه انتخابات در ادوار مختلف دولت‌ها و مجالسی بودند که دیدگاه‌های سیاسی متفاوتی از هم داشتند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز