خبرگزاری کار ایران

دستغیب:

فلسفه وجودی شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری های خارجی ایران، یاری رسانی به نظام در شرایط سخت است

فلسفه وجودی شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری های خارجی ایران، یاری رسانی به نظام در شرایط سخت است
کد خبر : ۱۵۱۸۶۱۲

نشست بررسی عملکرد شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری‌های خارجی ایران با حضور حسین کیایی زاده (مدیرعامل)، حسین قربان زاده (رئیس هیات مدیره) و جمعی از مدیران و معاونان این شرکت در دیوان محاسبات کشور برگزار شد.

به گزارش ایلنا، از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، در این جلسه که دادستان، معاونین فنی و حسابرسی و حقوقی و جمعی از مشاورین و حسابرسان این نهاد نظارتی نیز حاضر بودند، سید احمد رضا دستغیب، رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه باید ماموریتی ویژه به منظور کمک به حاکمیت در عرصه فرامرزی برای این شرکت تعیین شود، افزود: فلسفه وجودی شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری های خارجی ایران، یاری رسانی به نظام در شرایط سخت است اما حضور شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران در عرصه بین الملل نباید مزاحم فعالیت اثرگذار بخش خصوصی در خارج از کشور باشد و تجربه نشان داده است که واگذاری اختیارات دولت به بخش خصوصی، برکات و آثار مثبت بسیاری را به دنبال خود دارد.

رئیس کل دیوان محاسبات با اشاره به اینکه باید برآورد و درک صحیحی از میزان تاثیرگذاری تحریم ها بر عملکرد شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران وجود داشته باشد، تاکید کرد: با توجه به شناسایی بسیاری از شرکت های دولتی فعال در عرصه بین الملل از سوی تحریم گران غربی، بهتر است تا با تغییر رویکرد در این حوزه، منافع کشور را در خارج از مرزها تامین کرد؛ چه آنکه وضع موجود نمایانگر این واقعیت است که بیش از اینکه از فرصت های ایجاد شده ناشی از تحریم ها استفاده ببریم، از تهدیدهای منبعث از آن متضرر شده ایم.

دستغیب در انتها اظهار داشت: باید مراقبت کرد تا شرکت های اینچنینی، حیاط خلوت سیاسیون برای اشغال مناصب و پُست ها نگردد و به همین منظور می توان با بازنگری در اساسنامه اینگونه شرکت ها، عرصه را برای ارتقای عملکردی آنها فراهم کرد.

در ادامه این نشست، داوود محمدی دادستان دیوان محاسبات کشور نیز با بیان اینکه برای چابک سازی دولت، ضروری است تا حتی المقدور، امورات کشور را به بخش خصوصی واگذار کرد، بیان داشت: صرفه وجودی چنین شرکت هایی زمانی عیان می شود که در مواردی که امکان فعالیت بخش خصوصی وجود ندارد، دولت پیشبرد امور را بر عهده بگیرد.

دادستان دیوان محاسبات همچنین تصریح کرد: پیشینه موجود از فعالیت شرکت های دولتی در دادسرای دیوان محاسبات نشان می دهد که تا پیش از این، در فعالیت ها به صورت شایسته ای صرفه و صلاح بیت المال در پیشبرد امور، لحاظ نگردیده است؛ از این رو باید جهت گیری شرکت ها به نحوی باشد تا مانع از فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد کشور نشوند.

حسین قربان زاده، رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری های خارجی ایران نیز در این نشست با قدردانی از پیگیری های دیوان محاسبات، اظهار داشت: تمامی شرکت های دولتی باید با شناسایی مزیت های نسبی خود، نقش شان در ارتقای تراز تجاری کشور را ایفا نموده و آورده ای قابل اعتنا در شرایط تحریمی برای نظام داشته باشند.

همچنین حسین کیایی زاده مدیرعامل شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری های خارجی ایران، با اذعان به اینکه شرکت های زیرمجموعه دولت آنگونه که باید و شاید نتوانسته اند در عرصه دیپلماسی اقتصادی موفق ظاهر شوند، گفت: مدیران شرکت در حال آماده سازی سندی استراتژیک بر مبنای توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه هستند که در صورت تحقق آن، شاهد ارتقای صادرات کشور و بهبود شرایط شرکت خواهیم بود.

بر اساس این گزارش، براساس یافته های دیوان محاسبات کشور، این شرکت دارای ۵۳ پست سازمانی، ۲ شرکت بورسی و ۶ شرکت غیربورسی خارجی است که در مجموع در ۱۳ شرکت سرمایه‌گذاری نموده است. همچنین در این جلسه، مواردی مثل واگذاری سهام به بخش خصوصی و تغییر در نگرش به سرمایه گذاری شرکت، تجدیدنظر در ارتباط با انتخاب افراد مبتنی بر شایسته سالاری؛ تغییر در نگاه حکمرانی و ایجاد مزیت نسبی شرکت نیز مورد تاکید قرار گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز