برگزاری مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی رهبر انقلاب
مراسم تنفیذ حکم مسعود پزشکیان رئیسجمهور منتخب از سوی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی، امروز یکشنبه در حسینیه امام خمینی(ره) به طور رسمی برگزار شد.
به گزارش ایلنا، این مراسم در محضر رهبر انقلاب اسلامی و با حضور رؤسای قوا، رییس مجلس خبرگان رهبری، مقامات کشوری و لشکری، علما و دانشگاهیان، جمعی از سفرا و نمایندگان بلندپایه کشورهای خارجی برگزاری شد.
با توجه به حضور رؤسای جمهور مستقر در مراسم تنفیذ رؤسای جمهور منتخب در مراسم امروز روی صندلی آیت الله رئیسی رئیسجمهور شهید به جای وی عکس این شهید قرار داده شده است و در ابتدای مراسم نیز یاد و خاطره شهدای خدمت گرامی داشته شد.
با وجود حضور جمع کثیری از مسئولان کشوری و لشکری و رؤسای قوا در این مراسم سیدمحمد خاتمی و محمود احمدی نژاد، روسای جمهوری اسبق، میرحسین موسوی و مهدی کروبی در مراسم تنفیذ حضور نداشتند.
توضیحات وزیر کشور درباره جزئیات برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
در ابتدای این مراسم که به طور زنده از سوی شبکههای مختلف رادیویی- تلویزیونی و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی پخش میشود، وزیر کشور گزارشی را از روند برگزاری انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری ارائه کرد.
وزارت کشور تلاش کرد با رعایت اصل بیطرفی و امانتداری فرآیند انتخابات را به پایان برساند
احمد وحیدی وزیر کشور در مراسم تنفیذ مسعود پزشکیان گفت: پرودگار را شکرگزارم که امکان توفیق به ملت ایران را داشتم و انتخاباتی مطلوب برگزار شد.
وزیر کشور بیان کرد: از نشانههای مردم سالاری دینی، آزادی سیاسی و حضور مردم در تعیین سرنوشت خود است که از آغاز انقلاب تاکنون در ۴۴ انتخابات به ثمر رسیده است. دوره ۳۵ روزه برگزاری انتخابات متاثر از شهادت رئیسجمهور شهید بود.
وی با اشاره به اینکه شهید رئیسی در گفتار و رفتار، تراز و نصاب جدیدی را در جمهوری اسلامی رقم زده است، عنوان کرد: بدرقه رئیس جمهور شهید از سوی ملت یک مهر تایید بر رفتار ایشان بود.
وحیدی تاکید کرد: وزارت کشور تمام تلاش خود را انجام داد تا با توجه به فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت و با اصل بیطرفی و امانتداری فرآیند انتخابات را به پایان برساند.
وزیر کشور در مراسم تنفیذ چهاردهم: شهید رئیسی تراز و نصاب جدیدی برای تصدی مسئولیت در جمهوری اسلامی رقم زد.
وی با بیان اینکه چهاردهمین دوره انتخابات با امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت برگزار شد، گفت: در گام نخست جلسات سران قوا پس از شهادت رئیس جمهور برگزار شد و ستادهای انتخابات در گام بعد تشکیل شد، هیئت اجرایی در وزارت کشور تشکیل شدند.
وحیدی با اشاره به اینکه تعداد ۱۳۰۰ هیئت اجرایی در همه حوزههای انتخاباتی تشکیل شد، گفت: ۸۰ نفر در انتخابات ثبت نام کردند که از این تعداد ۶ نفر تایید صلاحیت شدند و ۳۶ ساعت برنامه برای هر نامزد در صداوسیما در نظر گرفته شد.
وی تاکید کرد: ۵۲۰ میلیون پیامک برای نامزدها در نظر گرفته شد، انتخابات در ۹۸ کشور جهان و ۳۳۶ حوزه رای گیری برگزار شد.
وزیر کشور با بیان اینکه حضور ۴۰ هزار نفر از فراجا و بسیج برای امنیت انتخابات ستودنی است، گفت: ۲۰۰ هزار نفر از ناظران شورای نگهبان در پای صندوقها حضور داشتند و نماینگان نامزدها پای صندوقها و فرآیند تجمیع در فرمانداریها و وزارت کشور حضور داشتند.
وی با بیان اینکه در گام نخست، جلسات سران قوا در راستای تدبیر امور کلان فرآیند انتخابات، پس از شهادت رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: ستاد انتخابات کشور، کمیتههای مختلف کشور به همراه هیأت بازرسی و ستاد امنیت انتخابات و نیز ستادهای. انتخابات در ۳۱ استان تشکیل شد. در گام بعد، براساس قانون انتخابات ریاست جمهوری، هیات اجرایی مرکزی در وزارت کشور تشکیل شد و با برگزاری جلسات متعدد، تصمیمات لازم را در راستای تسهیل روند برگزاری انتخابات، اتخاذ کرد. علاوه براین، ۱۳۰۰ هیات اجرایی در شهرستانها و بخشها و همچنین حوزههای انتخابیه خارج از کشور، برای اجرای انتخابات ریاست جمهوری، تشکیل شد.
وزیر کشور عنوان کرد: وزارت کشور با توجه به مصوبه شورای نگهبان، درتعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی مذهبی و مدیر و تدبیر بودن نامزدهای ریاست جمهوری، از ۲۸۷ نفر مراجعهکننده، ۸۰ نفر را واجد شرایط ثبت نام شناخت که پس از اخذ و تایید مدارک به شورای نگهبان معرفی شدند و این شورا نهایتا ۶ نفر را واجد صلاحیتهای لازم تشخیص داد.در راستای بسترسازی رقابتها و به منظور تضمین برخورداری یکسان نامزدهای ریاست جمهوری از امکانات دولتی و نیز بررسی و نظارت بر برنامههای تبلیغاتی در صداوسیما و سایر فضاها طبق قانون، کمیسیون بررسی تبلیغات تشکیل و ۲۶ جلسه برگزار کرد.
وی با اشاره به این که فرصت حضور برای هر نامزد به میزان ۳۵ ساعت٫ هزاران برنامه خبری، تبیینی و تبلیغی از رسانهی ملی بود، اظهار داشت: پخش از شبکههای سراسری و استانی از جمله اقدامات شایسته تقدیر صداوسیما بود. شایان ذکر است به طور میانگین ۵۲۰ میلیون پیامک تبلیغاتی برای هر نامزد ارسال شد و از ظرفیتهای پیام رسانهای داخلی به طور مناسبی استفاده شد؛ بهگونهای که برای هر نامزد در پیامرسانهای داخلی، ۱۰ خدمت بدون هزینه اختصاص یافت. انتخابات ریاست جمهوری در روزهای هشتم و پانزدهم تیرماه در ۵۸۶۴۰ شعبه اخذ رای در سراسر کشور برگزار شد، ۶۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در این شعب مستقر شدند. توسط وزارت امور خارجه بسترهای لازم برای حضور هممیهنان عزیز مقیم خارج از کشور مهیا شد به طوری در ۹۸ کشور جهان و در قالب ۳۳۶ شعبه اخذ رای برگزار شد.
وحیدی تاکید کرد: ستاد امنیت انتخابات با مجموعه بزرگ نهادهای نظامی و انتظامی و اطلاعاتی- امنیتی فعالیت کردند تا مردم در امنیت کامل در روز انتخابات در شعب انتخابات حاضر شوند. نقش بیبدیل این عزیزان در طول انتخابات و به ویژه حضور ۲۴۰ هزار نفر از فراجا و بسیج با فرماندهی فراجا در تامین امنیت شعب اخذ رای و همچنین آمادگی همه یگانهای نظامی و انتظامی از مرزها تا عمق کشور، ستودنی است. از طریق تشکیل هیات مرکزی بازرسی انتخابات و ساماندهی بیش از ۶۰۰۰ بازرس، برگزاری سالم و قانونمند انتخابات، مورد مراقبت و نظارت کامل قرار گرفت. ۲۰۰ هزار نفر ناظر شورای نگهبان نیز در پای صندوقهای رای حضور داشتند. همچنین در مرحله اول، ۳۷ هزار و در مرحله دوم، بیش از ۶۶ هزار نماینده نامزدها رایگیری تا شمارش در شعیب و سپس در مراکز تجمیع آرا، در فرمانداریهای و بخشداریها حضور داشتند.
وی ادامه داد: نمایندگان ستاد مرکزی نامزدها نیز در ستاد انتخابات کشور، با دسترسی کامل به سامانه جامع انتخابات، به طور مستمر کل فرایند انتخابات را رویت میکردند. ورود پیشگیرانه قوه قضاییه و دادستانیها، به منظور جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی و ایجاد فضای سالم رقابتی، بسیار اثربخش بود؛ به گونهای مه کمترین تعداد پرونده قضایی در این دوره تشکیل شد. انتخابات در تمامی کشور، در هر دو مرحله راس ساعت ۸ صبح آغاز و احراز هویت الکترونیکی در سراسر کشور به صورت برخط، تا پایان رایگیری انجام گرفت. از طریق سامانه جامع انتخابات، همه فرایندهای اجرایی بهخوبی مدیریت شد و مشکلی درخصوص تعرفه، اختلال ارتباطی و تخلفات انتخاباتی بهوجود نیامد.
وحیدی یادآور شد: در این دوره، تعداد ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر از هموطنان، واحد شرایط رای دادن بودند. در دور اول انتخابات ۲۴ میلیون ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ رای و در مرحله دوم، ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ رای اخذ شد. این حضور هموطنان عزیز، مشارکت ۴۹/۸ درصدی را در مرحله دوم رقم زد و در پایان این مشارکت مجموعه ۵۵ میلیون نفری، «مسعود پزشکیان» با کسب ۱۶ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۹۲۵ رای، معادل ۱۳/۶ درصد از کل آرای مأخوذه، بهعنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
وزیر کشور ویژگیهای انتخابات چهاردهم را برشمرد و عنوان کرد: برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در دو مرحله در مدت ۳۵ روز و در حجم بزرگی از اقدامات. ثبت نام نامزدهای انتخابات در چارچوبی معقول و به دور ازانتشار تصاویر مخدوش که در شأن نظام انتخاباتی کشور نبوده و بعضا در ادوار گذشته وجود داشت. آرامش سیاسی از آغاز تا پایان انتخابات همراه با سلامت کامل درعین رقابت فشرده میان نامزدها. تامین امنیت انتخابات با وجود برآورد تهدیدات خرابکارانه تروریستی و سایبری. زمینهسازی و تسهیلگیری برای حضور همه سلایق سیاسی و در عین حال عدم پذیرش کوچکترین دخالت جانبدارانه از سوی مجریان و ناظران به سمت هر جناح و نامزد. اجرای تبلیعات انتخاباتی توسط نامزدها، ستادها و هواداران در فضای قانونمند بدون تبلیغات پهزینه و بارعایت اخلاق سیاسی با توجه به رویکرد کمیسیون بررسی تبلیغات و فرصتسازی مناسب رسانه ملی برای تبلیغات. دقت و صحت کامل فرآیند اجرایی انتخابات در طول روز اخذ رأی و اطلاع رسانی عمومی مستمر سرعت در شمارش، تجمیع و اعلام نتیجه انتخابات. افزایش ۲۵ درصدی رای دهندگان در مرحله دوم نسبت به مرحله اول.
وی گفت: تشکر خاص خود را خطاب به رهبری معظم انقلاب اعلام کنم. وقتی همه در اندوه شهادت رئیس جمهور بودند، فرمایش و رهنمودها و صلابت شما و حضور حماسی مردم، بار دیگر شکوه مردم سالاری دینی و صلابت نظام را نشان داد.
قرائت متن حکم رهبر انقلاب از سوی رییس دفتر مقام معظم رهبری
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری در ادامه این مراسم، متن حکم رهبر انقلاب در تنفیذ رأی مردم و نصب پزشکیان به مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.
متن حکم رهبر انقلاب به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
والحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین سیما بقیةالله فی العالمین
سپاس پروردگار دانا و توانا را که بار دیگر ایران اسلامی را سرافراز و چهرهی ملت عظیمالشأن را درخشان ساخت؛ آزمون سرنوشتساز انتخابات ریاست جمهوری به همّت مردم و مسئولان، در شرائطی دشوار، با آرامش و متانت به سرانجام رسید و شخصیت برگزیدهی ملت برای ادای مسئولیتی بزرگ آماده گشت.
چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، پس از دورهی ناتمامْماندهی رئیسجمهور فقید شهید، یکی از افتخارات ملت ایران، و نشانهی استقرار نظام پایدار اسلامی، و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور است. نگاه به برخی پدیدههای ناپسند در برخی از آزمونهای مشابه در برخی از مناطق جهان، نشاندهندهی برجستگی ایران و ایرانی است.
اکنون اینجانب با تشکر از همهی کسانی که در خلق این افتخار نقش آفریدهاند، به پیروی از ملت بزرگ، رأی آنان به شخصیت فرزانه، و صادق، و مردمی، و دانشمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم. و با دعا و آرزوی صمیمانه برای موفقیت ایشان، یادآوری میکنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هر زمان که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب برقرار باشد، ادامه خواهد داشت.
والسلام علی عبادالله الصالحین
سید علی خامنهای
۷/مرداد/۱۴۰۳
پس از قرائت متن حکم، رهبر انقلاب اسلامی لوح متن حکم را به رییسجمهور منتخب مردم اعطا کردند.
خاک پای ملت ایران هستم/ قول میدهم جز برای انصاف و عدالت برای مردم راهی نپویم
مسعود پزشکیان در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری ضمن درود و صلوات به ارواح پاک شهدا گفت: یاد معمار فقید انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی و شهیدان سرافزار ایران عزیز به ویژه سرباز وطن سپهبد قاسم سلیمانی را گرامی میداریم و به روان پاک شهدای دولت شهیدان رجایی باهنر و شهید خدمت آیت الله رئیسی درود میفرستم.
رئیس دولت چهاردهم ادامه داد: سپاسگزار لطف و تدبیر رهبر انقلاب هستم که عرصه را بر مشارکت موثر ملت و رقابت سیاستهای متفاوت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گشودند و همچنان خاک پای ملت ایران هستم که پای در عرصه گذاشتند و با رأی خود به تدبیر مسئولیت بر دوش این حقیر نهادند.
وی ادامه داد: آنان که به من و یا نامزدهای رقیب رأی دادند و حتی از دغدغهمندی و نقد و اعتراض وارد انتخاب نشدند انتظار تحول پیش روی من و نظام و دولت آینده نهادند که زمان پاسخگویی به آن از امروز آغاز میشود.
پزشکیان گفت: اکنون مقام معظم رهبری با تنفیذ رأی ملت و امضای حکم ریاست جمهوری این بنده کوچک خدا را رسما مکلف به انجام خدمتی بزرگ به ملت ایران فرموند. به موجب اصل 113 قانون اساسی از امروز رئیسجمهور میشوم و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را بر عهده دارم.
وی افزود: آنچه که قانون اساسی بر عهده ما گذاشته است در حقیقت مسیر روشنی است که مقام معظم توشیع فرمودند چشم انداز جمهوری اسلامی و سیاست کلی ابلاغی و برنامه است که باید به سوی آن حرکت کنیم. آنچه که چشم انداز نظام جمهوری ایرانی را تصویر می کند ایران کشوری توسعه یافته در منطقه با هویتی اسلامی است و الهام بخش در جهان است و با تعامل سازنده در روابط بین الملل است.
رییسجمهور در ادامه ابراز داشت: کشور ما امروز کشوری است توسعه یافته متناسب با مقتضیات فرهنگی و متکی بر اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی، کشوری براساس آزادیهای مشروع، عدالت اجتماعی مبتنی بر حفظ کرامت و حقوق انسان ها و بهرهمند از امنیت و عدالت قضایی، کشوری توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر سرمایه انسانی، امن، مستقل و مقتدر با سامانه دفاعی همه جانبه متکی بر توانایی داخلی، رفاه، امنیت غذایی، فرصتهای برابر، مستقل در درآمد به دور از فقر، تبعیض، فعال مسئولیتپذیر، برخوردار از وجدان کاری، متعهد به شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن.
وی افزود: دستیابی به جایگاه اول اقتصادی و صنعتی در منطقه، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه با تاکید بر الگوی مردمسالاری درینی، جامعه اخلاقی و نواندیش براساس مبانی دینی؛ آنچه که چشم انداز نظام را بر ما مسئولین مشخص میکند که باید براساس قانون و چارچوب قانونی به ویژه حقوق اصول اول، دوم و سوم قانون اساسی براساس همین چارچوبهایی است که مقام معظم رهبری اعلام فرمودند بتوانیم در مسیر تحقق اهداف گام برداریم. ما تنها با همگرایی و قانوگرایی در جامعه ایرانی که یک جامعه که همگرا و قانونمدار است می تواند، نقش تعاملی این دو را برای پیشسرفت و توسعه کشور رقم بزند.
پزشکیان خاطرنشان کرد: من و دولت آینده رسالت و مسئولیتمان برای رسیدن به این چشم انداز تعهد به چشماندازی است که مقام معظم رهبری تبیین فرمودند، سیاستهای کلی ابلاغی و عمل به برنامه هفتم توسعه است؛ اگر ما این موارد را بپذیریم و به آن پایبند باشیم خواهیم توانست به نتیجه مطلوب برسیم.
وی ادامه داد: تمام اختلافاتی که الان وجود دارد به خاطر هوای نفس است و اگر ما درچارچوب سیاستهای رهبری عمل میکردیم باید الان در جایی میبودیم که شایسته و لایق هستیم.
رییس دولت چهاردهم تصریح کرد: مساله دوم پشتوانه مردمی است، اینکه مردم از ما راضی باشند یا نه نشانه آن است که ما خدمتگذار صادق و درستی هستیم یا نه؛ امیرالمومنین در این زمینه طی نامهای که به مالک اشتر مینویسد و در آن فرمانهای حکومتی صادر میکند به او تاکید دارد که در مقابل مردم ابستادگی نکنید و در مسیر خدمت به مردم گام بردارید.
وی تاکید کرد: خدمت به مردم باید سرلوحه زندگی ما باشد، و من قول میدهم که خدمت به مردم سرلوحه زندگی ما و همه مدیران و وزرایی که انتخاب میکنیم باشد. اهمیت درخدمت مردم بودن به قدری است که حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر مردم را در کنار خدا قرار میدهد و خدا و مردم را یکطرف میگذارد و مالک و اطرافیانش را یک طرف دیگر و به او توصیه و تاکید می کند که میان این دو باید انصاف را رعایت کنی و اگر انصاف را رعایت نکنی خدا را با خود دشمن کردهای.
رییس جمهور عنوان کرد: مراعات انصاف در شغل، در تقسیم منابع، در توزیع امکانات و در همه امور باید اصل اساسی خدمت گذاری باشد که اگر چنین نباشد مدیریت و خدمت ما زیرسوال خواهد بود.
پزشکیان با بیان اینکه به مردم قول میدهم و در خدمت رهبری تعهد میدهم که جز برای انصاف و عدالت برای مردم راهی نپویم، گفت: قول و تعهد میدهم تا به مردم خدمت کنیم. قول میدهیم راه شهدایمان را که زندگی خود را کف دستانشان گذاشتند تا پای جان بایستیم و دست به دست هم دهیم تا بتوانیم عزت و افتخار را به کشور برگردانیم. این موضوع جز با قانون گرایی و وحدت امکان پذیر نیست. به مردم این قول را میدهیم در خدمت مقام معظم رهبری پایبند این گفتهها باشم.
وی تاکید کرد: در آخر میخواهم تشکر کنم. امیدواریم با حمایتهای رهبر معظم انقلاب، با همگرایی این دولت به یاری ایشان دولت وفاق ملی به وجود بیاوریم و همچنان حمایت خودشان را از ما دریغ نفرمایند. موفقیت دولت در پاسخ به انتظارات مردم برای تحول توفیق نظام و رهبری انقلاب است. از نظام حکمرانی کشور، نخبگان، نهادهای مدنی، جریانهای سیاسی و یکایک ملت شریف میخواهم دست به دست دهیم تا اعتبار امروز برای آینده مردم ایران پایدار باشد. امیدوارم با خدمت رسانی خود فرزند خلفی برای ملت فهیم ایران باشم.
پزشکیان عنوان کرد: از رهبری انقلاب که همچنان خالق فرصت نو هستند میخواهم تا مرا یاری دهند تا بخشی از نگرانی و رنجهای ایران را کم کنم. شریک دردهای مردم و پوینده راه پیشرفت خواهم بود. از سرپرست ریاست جمهوری و وزیر کشور که نقش عمدهای در انتخابات ایفا کردند تشکر میکنم. سپاسگذار زنان، جوانان و مردان عزیز در سرتاسر کشور هستم که با حضور خود بر میزان مشارکت و جمهوریت افزودند. خدایا چنان کن سرانجام کار تو خوشنود باشی و ما رستگار.
نتیجه شیرین انتخابات را انشاالله ملت عزیزمان خواهند چشید
رهبر انقلاب پس از اعطای حکم تنفیذ رئیسجمهور منتخب سخنانی را ایراد کردند.
گزیده فرمایشات رهبر انقلاب در این مراسم به این شرح است:
** مراسم تنفیذ آخرین برگ از کتاب قطور و پرمضمونی است که ملت عزیز ایران به وسیله این انتخابات تدوین کردند و در قفسه افتخارات کشور ایران آن را ماندگار کردند.
** خدا را شاکریم که انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با وجود فضای اندوه عمومی ناشی از فقدان رئیسجمهور فقید شهید مرحوم آقای رئیسی به بهترین وجهی انجام گرفت. با آرامش با سلامت با رقابت و با برخورد اخلاقی رقبا با رئیس جمهور منتخب و محترم که بسیار تحسین برانگیز بود این آزمون مهمی برای کشور بود که بحمدالله با موفقیت انجام گرفت و نتیجه شیرین آن را ان شالله ملت عزیزمان خواهند چشید.
**از سرپرست ریاست جمهوری و هیئت دولت در مدیریت کشور در این دوماه تشکر میکنم.
**مردم سالاری نتیجه قیام مردم در قبال وضع نابسامان گذشته است.
امام بزرگوار ما از روز اول پیروزی انقلاب یک امر بی سابقه را در کشور تثبیت کردند و آنهم تاثیر مردم در اداره کشور است.
**محمدرضا پهلوی برای سرنگونی یک دولت ملّی متوسل به آمریکا و انگلیس شد.
شاخص مهم حکومت پهلوی اول دیکتاتوری خشن و فشار به ملت و ذلت و انفعال در مقابل عوامل خارجی بود.
** انقلاب اسلامی دخالت در امور کشور را به مردم هدیه کرد.
**بیانات رئیس جمهور متقن و عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردم سالاری اسلامی است.
**دولت محترم برای مردم با مردم در میان مردم از ظرفیت مردمی استفاده کند
**از ثروتهای طبیعی کشور باید استفاده کرد.
**شهید رئیسی اهل کار جهادی بود واقعاً شب و روز نمیشناخت.
** با روحیه جهادی میشود کوههای مشکل را از جا کند.
** ارکان کشور باید تعامل کنند، جلسات سران قوا فرصت خوبی است.
**اولویت ها باید رعایت شود، امروز اولویت با مسائل اقتصادی است.
**نباید به وسوسه های دوقطبیسازی اعتنا کرد؛ حالت دلخوری در مجادلات انتخاباتی نباید ادامه پیدا کند.
**هیچ مسئله داخلی را نباید متوقف به موضوع خارجی کرد.
**در مقابل مسائل جهانی برخورد کشور فعال و اثر گذار باشد - شهید خدمت مرحوم امیر عبداللهیان تلاش خوبی داشت.
**یکی از اولویتها، ارتباط مستحکم با کشورهایی است که در شرایط دشوار به ما کمک کردند.
**انگیزه مخالفت با برخی کشورهای اروپایی نداریم؛ آنها با ما خوب برخورد نکردند.
**رژیم صهیونیستی دولت نیست باند جنایتکار، قاتل و تروریستی است.
** ننگ بزرگ کنگره آمریکا نشستن پای صحبتهای [این نتانیاهوی] جنایتکار بود.
**خداوند رئیس جمهور عزیز جدیدمان را توفیق بدهد که اهداف عالی را محقق کند.
مسعود پزشکیان در پی برگزاری انتخابات زودهنگام و بعد از برگزاری یک دوره انتخابات در ۸ تیرماه توانست در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۵ تیر ۱۴۰۳ با تعداد آرای ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ به ریاست دولت چهاردهم برسد.
تاکنون ۱۳ بار مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری برگزار شده و رؤسای جمهوری که همگی احکام خود را از رهبر انقلاب دریافت کردهاند دوران پر فراز و نشیبی را در این ۱۳ دوره پشت سر گذاشتند.