به گزارش ایلنا، احمد وحیدی وزیر کشور روز پنجشنبه ۲۱ تیرماه در نشست مشترک با وزیر کشور عراق اظهار داشت: تفاهمنامهای با ۴۰ بند از جمله تفاهم در خصوص حمل و نقل و تردد زوار از مرز، حضور نیروهای هلالاحمر در آنسوی مرز در کشور عراق، مبارزه با مواد مخدر، حمل و نقل مواکب بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق منعقد شده است.
وی افزود: بحث و موضوع اصلی ما در اربعین امسال گرمای زیاد و مشکلات این گرما برای تردد زوار عتبات عالیات است که در این راستا سایبانهای زیادی در پایانه مرزی شهید سلیمانی مهران نصب شده است تا زوار بتوانند در مقطعی کوتاه استراحت کنند.
وزیر کشور ادامه داد: همچنین برای رفاه حال زوار دستگاههای مهپاشهای جدیدی نصب شده است و روند آمادهسازی پایانه برای تردد و خدمترسانی به زوار استمرار خواهد داشت.
دکتر وحیدی یادآورشد: باید تدابیری اتخاذ شود که از طرف عراق، زوار ایرانی کمترین مدت زمان معطلی را داشته باشند و در این راستا جمهوری اسلامی ایران در حد توان برای این مهم در راستای رفاه زوار تلاش خواهد کرد.
وی عنوان کرد: تسهیل در تردد از مرزها و خدماترسانی به آنها مهمترین موضوع برای اربعین سال ۱۴۰۳ است.
وزیر کشور با اشاره به حوادث جادهای، از نصب دوربینهای کنترل سرعت برای کاهش تصادفات و تلفات جادهای در کشور عراق برای اربعین سال ۱۴۰۳، قدردانی کرد و گفت: کشور عراق میتواند از تجربیات پلیس راهور جمهوری اسلامی ایران نیز بهره گیرد.
وحیدی اضافه کرد: برای راهنمایی زوار ایرانی در ایام اربعین، در پایانههای کشور عراق افرادی مستقر و زوار را راهنمایی خواهند کرد.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه مردم ایران بسیار علاقمند به زیارت عتبات عالیات هستند چنانچه بعضاً برخی زوار ایرانی بهصورت غیرقانونی از جمله نداشتن کارت پایان خدمت وارد کشور عراق شوند از دولت عراق میخواهیم که این افراد را به مرزبانی و پلیس ایران تحویل دهند.
وزیر کشور بیان داشت: در صورت وقوع تصادف خودروهای حامل زوار ایرانی، خواستاریم دولت عراق مجوزات لازم را برای ورود آمبولانسهای زمینی و هوایی اورژانس و هلال احمر برای تسریع در امدادرسانی به حادثهدیدگان صادر کند.
وزیر کشور عراق نیز گفت: اعلام میکنم که ما تمام تلاش خود را برای برگزاری اربعین به کار خواهیم گرفت و بدانید که ما بهعنوان دولت و ملت عراق اگر توانایی خدمتی داشته باشیم آن را دریغ نمیکنیم.
الشمری عنوان کرد: در خصوص تردد زوار اعم از ورود به خاک عراق و در خصوص مهر گذرنامه، مانند سال گذشته سرعت عمل خواهیم داشت و تنها موضوعی که تردد زوار را کند میکند موضوع بازرسی وسایل زائران است.
وی اضافه کرد: در خصوص ترمینال زرباطیه عراق بخشی از آن آسفالت شده و هر گونه مجوزی لازم باشد از دولت جهت تردد آسان و سریع اخذ خواهیم کرد.
وزیر کشور عراق تاکید کرد: در مورد اتوبوسها تقاضا داریم از تاریخ ۱۵ صفر وارد عراق بشوند و برای موج بازگشت زوار نیز نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتر هستیم که در مورد هماهنگی برای موضوعات آنی، تعامل و ارتباط بین روسای ستادهای اربعین دو کشور لازم و ضروریاست.
وی اضافه کرد: ورود زائران به خاک عراق در ساعتهای مختلف سازماندهی شود و به گونهای نباشد که تردد در برخی ساعات کم و در برخی ساعات زیاد باشد، خواستاریم که تردد در ساعات مختلف سازماندهی شود تا طی فرایندی منظم ما بتوانیم آنها را ساماندهی کنیم.
الشمری عنوان کرد: طبق توافق بین دو کشور ایران و عراق، باید زائرانی که داروهای ممنوعه به همراه دارند به پلیس ایران تحویل داده شوند و از ورودشان به عراق جلوگیری شود.
وی گفت: برای حمل برخی داروها که در ایران مواد مخدر تلقی نمیشوند، لازم است آگاهسازی شود تا زائران بدانند این داروها در عراق مخدر محسوب میشود و از حمل آنها به عراق خودداری کنند.
وزیر کشور عراق عنوان کرد: اکنون در حال ساخت استراحتگاهی برای زائران در نقطه صفر مرزی عراق هستیم تا زائران بتوانند در شرایط گرما و یا ازدحام در شدت گرمای ظهر، استراحت کنند.
الشمری ادامه داد: برای هرگونه راهنمایی و کمک به زائران ایرانی در خاک عراق، سامانهای با شماره اضطراری ۱۳۰ راهاندازی شده و افراد آشنا به زبان فارسی را بهعنوان اپراتور این سامانه قرار میدهیم که زائران بتوانند در هر اتفاق و یا حادثهای با آن سامانه تماس گرفته و راهنمایی شوند.
انتهای پیام/