خبرگزاری کار ایران

سخنگوی شورای نگهبان:

در هر شعبه ۳ تا ۴ ناظر شورای نگهبان، بر فرآیند انتخابات نظارت می‌کنند

در هر شعبه ۳ تا ۴ ناظر شورای نگهبان، بر فرآیند انتخابات نظارت می‌کنند
کد خبر : ۱۴۹۸۴۹۵

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در هر شعبه ۳ تا ۴ ناظر شورای نگهبان، بر فرآیند انتخابات نظارت خواهند داشت، گفت: سازوکارهای مردمی نظارت بر انتخابات در جمهوری اسلامی ایران به‌گونه‌ای طراحی شده که نمونه‌ای کم‌نظیر از جمع‌سپاری امر حکمرانی به مردم است، به نحوی که می‌توان گفت بار اصلی اجرا و نظارت بر انتخابات بر عهده عوامل مردمی است که از اقشار مختلف مردم هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری بین‌المللی با حضور ۲۰۰ خبرنگار، عکاس و فیلم‌بردار رسانه‌های داخلی و خارجی گفت: حدود ۴۰ روز پیش رئیس‌جمهور کشورمان آیت‌الله رئیسی در سانحه سقوط بالگرد به همراه وزیر امور خارجه، نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه تبریز، استاندار آذربایجان شرقی، مسئول تیم حفاظت ریاست‌جمهوری و کادر پرواز به شهادت رسیدند؛ این اتفاق ضایعه‌ای دردناک و ناراحت‌کننده بود. یاد و خاطره رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان را گرامی می‌داریم.

وی افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یک قانون مترقی است و در اصل ۱۳۱ آن برای شرایط فقدان رئیس جمهور، پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است که در چنین شرایطی اداره کشور و  قوه مجریه چگونه باشد و ظرف مدت حداکثر ۵۰ روز رئیس‌جمهور جدید انتخاب شود.  در عمل هم همین مسیر با رهنمودها و هدایت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه نباید در امور کشور هیچ اختلالی ایجاد شود، طی شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در این مدت افتتاح ششمین دروه مجلس خبرگان رهبری  و دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را داشتیم که  این موضوع نشان‌دهنده این است که نظام جمهوری اسلامی ایران از استحکام قوی برخوردار و مراجعه به آرای ملت یعنی خواست و اراده مردم در آن مهم و اثرگذار است.

وی یادآور شد: از همین رو از همان روزی که خبر شهادت رئیس‌جمهور اعلام شد، جلسات و هماهنگی‌ها برای برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری برگزار، زمان برگزاری انتخابات تعیین و جدول زمان‌بندی نیز تهیه شد. طبق قانون، هیات‌های اجرایی برای برگزاری انتخابات و هیات‌های نظارت بر آن شکل گرفت، از داوطلبان ثبت‌نام به عمل آمد، بررسی صلاحیت‌ها صورت گرفت و اکنون در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستیم.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: لازم است بر این نکته تاکید کنم که تمام این فرآیندها طبق جدول زمان‌بندی انجام شد. مجموعه این اقدامات که در دوره‌های گذشته در مدت زمان بیشتری انجام می‌شد، در این دوره بدون هیچگونه نقصی در یک بازه زمانی کمتر از چهل روز انجام شد که این امر در بین نظام‌های سیاسی کم‌نظیر است. در همین راستا از تلاش‌های شبانه‌روزی مدیران و کارکنان وزارت کشور و همکارانم در شورای نگهبان و سایر دست‌اندرکاران تشکر می‌کنم.

طحان نظیف خاطرنشان کرد: ۸۰ نفر داوطلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کردند. پرونده‌های تمامی این افراد طبق قانون و براساس اسناد و مدارک و استعلام‌هایی که از مراجع قانونی دریافت شده بود، بررسی شد. در نهایت ۶ نفر از آنها که از ویژگی‌های مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی برخوردار بودند، معرفی شدند. جا دارد از تمام آن ۸۰ نفری که ثبت‌نام کردند، تشکر کنیم. از ۶ نفری هم که احراز صلاحیت شدند و از روزهای گذشته تا ساعت ۸ صبح امروز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی به تبلیغات پرداختند و شور و نشاط و رقابت انتخاباتی در کشور ایجاد کردند، تشکر می‌کنیم. 

وی با بیان اینکه ان‌شاءلله انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری فردا در حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور و در بیش از ۹۵ کشور برگزار خواهد شد، گفت: وزارت کشور، شورای نگهبان و سایر دست اندرکاران انتخابات، آماده برگزاری این رویداد مهم و بزرگ سیاسی هستند. در راستای وظایف نظارتی شورای نگهبان، ناظران، آموزش‌های لازم را در دوره‌های مختلف فراگرفته‌اند و در تمامی شعب اخذ رای حضور خواهند داشت و بر فرآیند اخذ رای نظارت خواهند کرد. 

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در هر شعبه ۳ تا ۴ ناظر شورای نگهبان، بر فرآیند انتخابات نظارت خواهند داشت، گفت: سازوکارهای مردمی نظارت بر انتخابات در جمهوری اسلامی ایران به‌گونه‌ای طراحی شده که نمونه‌ای کم‌نظیر از جمع‌سپاری امر حکمرانی به مردم است، به نحوی که می‌توان گفت بار اصلی اجرا و نظارت بر انتخابات بر عهده عوامل مردمی است که از اقشار مختلف مردم هستند.

وی افزود: علاوه بر این، نمایندگان نامزدها نیز برای نظارت بر فرآیند انتخابات در شعب اخذ رای حضور خواهند داشت. همچنین نمایندگان نامزدها نیز در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات حضور خواهند داشت. علاوه بر این تمامی مردم نیز می‌توانند از طریق سامانه «مردم ناظر» در صورت مشاهده هرگونه تخلفی، گزارش خود را ارسال کنند. شورای نگهبان آرای مردم را حق‌الناس و خود را پاسدار آرای مردم می‌داند.

طحان نظیف عنوان کرد: نکته دیگر اینکه در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری همچون سایر دوره‌ها و انتخابات‌های دیگر، جریان‌های سیاسی مختلف حضور دارند و افرادی که نامزد هستند طیف وسیعی از سلایق جامعه و جریان‌های سیاسی را نمایندگی می‌کنند که در روزهای اخیر نیز شاهد رقابت جدی میان آنها بودیم. امیدواریم فردا هم شاهد حضور پررنگ مردم پای صندوق‌های رای باشیم.

وی در پاسخ به سئوالی درباره رای گیری از ایرانیان در خارج از کشور و جزئیات فرآیند گفت: ناظران انتخابات در خارج کشور هم حضور خواهند داشتد و بر فرایند اخذ رای نظارت می‌کنند. انتخابات در داخل و خارج کشور در یک روز انجام می‌شود و مدت زمان آن ۱۰ ساعت و قابل تمدید است. سازوکارهای قانونی اعمال می‌شود و هیئت اجرایی و نظارت در خارج کشور هم مانند داخل کشور است و تعرفه ها هم ارسال شده است.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون. به طور میانگین هرسال یک انتخابات داشتیم. اینکه در این زمان اندک و کمتر از ۴۰ روز انتخابات درحال برگزاری است، نشان می‌دهد که اراده و خواست مردم در نظام جمهوری اسلامی جایگاه بالایی دارد، لذا مردم حضور پیدا کرده و از حق سرنوشت خودشان استفاده می‌کنند. از شواهد و قرائن پیداست رقابت‌ها جدی است و ان‌شاءالله روز شنبه شما خبر مشارکت خوب مردم را مخابره خواهید کرد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی مبنی‌بر این‌که انتقال دولت بعد از برگزاری انتخابات تا چه زمانی انجام خواهد شد، گفت: قانون اساسی در اصل ۱۳۱ جزئیات را در این خصوص پیش‌بینی کرده و کل فرآیند انتخابات باید ۵۰ روز به طول بینجامد و طبیعتاً بعد از اعلام صحت انتخابات و بحث تنفیذ و تحلیف، ان‌شاءالله این کار انجام خواهد شد.

\طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی‌بر این‌که برای اخذ رأی حجاج ایرانی در عربستان چه تدابیری اندیشیده شده‌است، گفت: در بیش‌از ۹۵ کشور هماهنگی‌های لازم انجام‌شده و ان‌شاءالله انتخابات در این کشورها برگزار خواهد شد و آرای ایرانیان خارج از کشور را خواهیم داشت. معدودی از کشورها مثل کانادا مخالفت خود را اعلام کردند و ما متأسفیم که برخی از هموطنان ما که علاقه‌مند به سرنوشت کشور خودشان هستند به‌دلیل سیاست‌هایی که برخی از کشورها دارند از مشارکت در انتخابات و استفاده از حق رأی محروم شدند.

وی افزود: مسئولان اجرایی و انتخابات و وزارت خارجه در حال رایزنی و هماهنگی با مقامات دولت عربستان سعودی برای رأی‌گیری از حجاج هستند و پیگیر موضوع هستند و این موضوع برای ما اهمیت دارد امید است که دولت این کشور هم با توجه به رویکردهای جدیدی که در پیش گرفته شده همکاری‌های لازم را ان‌شاءالله داشته باشند.

طحان نظیف گفت: مدل نظارت بر انتخابات کشور ما یک مدل مردمی است و آرای مردم برای تک‌تک ناظران مهم است و امانت و حق الناس محسوب می‌شود. تعداد فراوان عوامل اجرایی و نظارتی صیانت از آراء مردم را در دستور کار خود دارند و این موضوع برایشان خیلی اهمیت دارد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ما تجارب بسیار خوبی در این خصوص داریم و حاضریم که تجارب خودمان را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهیم، گفت: مدل اجرا و نظارت بر انتخابات در کشور ما یک مدل جمع سپاری و مدل مردمی سازی در امور حاکمیتی است و غیر از آن‌هم نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی حضور دارند و از نزدیک بر فرایند برگزاری انتخابات نظارت دارند. ما به‌محض اتمام فرآیند رأی‌گیری آغاز شمارش آراء را خواهیم داشت و هر زمان که تمام شود درنهایت تجمیع و اعلام خواهد شد.

خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز