خبرگزاری کار ایران

جلیلی در آخرین مناظره انتخاباتی:

برنامه‌هایم را به دولت شهید رئیسی تقدیم کردم و ایشان اجرا کرد/ حضورم در شورای عالی امنیت ملی الحمدلله نتایج خیلی خوبی داشت

برنامه‌هایم را به دولت شهید رئیسی تقدیم کردم و ایشان اجرا کرد/ حضورم در شورای عالی امنیت ملی الحمدلله نتایج خیلی خوبی داشت
کد خبر : ۱۴۹۷۸۴۸

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه‌هایم را در ابتدای دولت شهید رئیسی به ایشان تقدیم کردم و ایشان هم اجرا کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید جلیلی در آخرین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که اگر شما به ریاست جمهوری برسید اولین اقدامتان چیست و در چه مدت به نتیجه خواهد رسید؟ گفت: سوال این است که اولویت چیست، من دو اولویت اصلی را تدوین کردم یکی ارزآوری و دومی اشتغال است. ما اگر نگران برخی موضوعات مانند گرانی، تورم، قیمت ارز و ... هستیم ریشه‌هایش بازمی‌گردد که شما باید بتوانید در این دو زمینه یک برنامه موفق را اجرا کنید. این برنامه ها را در ابتدای دولت شهید رئیسی به ایشان تقدیم کردم و ایشان هم اجرا کرد.

وی ادامه داد: من برای اینکه بحث عینی تر شود یکی از موضوعات که در این جلسات صحبت کردیم این بود که به روستاها نباید شما به عنوان جایی که فقیر و محروم است نگاه کنید. روستاهای ما عین فرصت هستند. روستاهای ما می توانند سلول جهش کشور باشند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: من خیلی از روستاها را در این ۱۰-۱۱ سال دیده‌ام که چگونه توانسته اند امروز موفقیتهای بزرگ ایجاد کنند؛ در تبریز روستای لیقوان شما ببینید چند هزار میلیارد تولیدات لبنی دارد، در همدان من روستایی رفتم که ۲۰۰ کارگاه در آن وجود دارد. یکی از همین کشورهایی که امروز قطب اقتصادی دنیا شده سال انقلاب ما کل صادراتش ۱۹ میلیارد دلار بوده و ۴۰ سال بعد این صادرات می شود بیش از ۲۳۰۰ میلیارد دلار پس این مساله یک امر ممکن است.

وی تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم که با خیلی از این کشورها مثلا با چین می شود در بحث لباس رقابت کرد اما تحقق این موضوع یک مجموعه برنامه‌هایی را می‌خواهد.

جلیلی در ادامه ابراز داشت: من برخی از این برنامه ها را عرض کنم که روی آن کار کرده ایم؛ اولا که ساختار روستاهای ما به ویژه دهیاران ما بتوانند امنیت شغلی شان تضمین شود تا به کارهایی که زمینه ساز پیشرفت روستاست را انجام دهند. یکی از اشکالاتی که وجود داشته درسطح کلان این است با وجود اینکه ۲۷ درصد اشتغال و تولید ناخالص ما از روستاها است اما ۶ درصد از تسهیلات را به این‌ها می‌دهیم و تنها ۴ درصد از بوجه کشور به این سمت است.

وی ادامه داد: ما ۹ برنامه اجرایی داریم در حوزه‌های مختلف کشاورزی از جمله به روز رسانی سیستم های نوین آبیاری، بکارگیری قنوات، یکپارچه سازی اراضی و ... داریم، اینکه ما می گوییم هر روستا یک سلول جهش باید به این مساله توجه داشته باشیم کشاورز ما نباید برای بازاریابی محصولات خود دغدغه داشته باشد، من ارومیه ۱ میلیون تن سیب دراین استان تولید می شود این یک فرصت است نباید بازهم کشاورز دغدغه بازار داشته باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: آن موقع یک سری موانع اداری وجود دارد، ما امروز باید این فرصت را برای روستاییان فراهم کنیم که با سند منزل روستایی، اراضی کشاورزی، کارگاه صنایع تبدیلی و حتی ادوات و ماشین های کشاورزی، پروانه دامداری و ... بتواند تسهیلات دریافت کند.

وی افزود: اگر ما این بحث اطمینان دولت به کشاورز را طوری که تیر ماه هر سال طبق قانون اعلام کند قیمت عادلانه چیست، آن زمان میتواند برای الگوی کشت تصمیم بگیرد و برنامه ریزی کند. همچنین کشاورز ما باید مطمئن باشد که اگر محصولی دارد مانند برنج و چای و ذرت و ... نباید همزمان شاهد واردات باشد، اولویت باید کشاورز داخلی باشد. ما اگر امروز یک یارانه ای را با واردات به دامدار خارجی می‌دهیم باید به دامدار خودمان بدهیم.

جلیلی اظهار داشت: یکی از بحث‌ها در بحث محرومیت زدایی این است که باید ان‌شاءالله جشن اتمام آبرسانی با تانکر را در این دولت شکل دهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر صحبت از یک جهان فرصت می کنیم این را نه براساس یک شعار مطرح کردیم بلکه این شعار را با تک تک سلول های خود حل کردیم و اطمینان داریم که قادر هستیم آن را محقق کنیم اما برخی قصدشان این است که با بحث های حداقلی مردم را ناامید کنند.

از حساب و کتاب شرکت های دولتی باید حساب کشی شود

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در دوم مناظره امروز عنوان کرد: یکی از مسائلی که در کشور وجود دارد این است که بخش‌های عمده جامعه ما توسط برخی جریان‌ها سانسور می‌شوند، به حجاب زنان پرداخته می شود اما زنان روستایی، زنان کارآفرین، زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و ... خیر. برخی از اوقات شعارهایی داده می‌شود که خیلی طرفدار زن هستند اما ریز که می‌شویم می‌بینید بخش‌های جامعه که نقش اصلی دارند دیده نمی‌شوند.

وی تصریح کرد: یعنی از موضوعاتی که مردم ما می خواهند این است که این‌ها دیده شوند، اگر به این‌ها توجه شود اتفاقا به رشد و فرهنگ و اقتصاد کشور کمک خواهد شد. یکی از مصادیق اینکه که دیده نمی شوند این است که کشاورزان و روستاییان ما ۲۷ درصد تولید را دارند اما سهم شایسته در بودجه درنظر گرفته نمی شود.

جلیلی ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد مدال آوران ما روستایی هستند، این یعنی اگر شما یک برنامه درست برای استعدادیابی داشته باشید آن وقت یک تحول در ورزش و هنر و دانش رقم می‌خورد.

وی افزود: امنیت شغلی برای مردم باید دیده شود، کارگر شما که زیربنای تولید شماست باید بتواند امنیت شغلی داشته باشد؛ او باید خودش را در سود و کارایی شرکت، سهیم بداند الان هزاران میلیارد تومان که باید به کارگر پرداخت شود توسط واسطه ها که شرکت ها هستند پرداخت می شود. می توان این واسطه‌ها را حذف کرد و آن حقوق را به خود کارمند رساند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: یکی از بحث هایی که من روی آن بسیار تکیه دارم این است که از حساب و کتاب شرکت های دولتی باید حساب کشی شود، ما در همین بودجه امسال مان سهم شرکت های دولتی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان است، این ها باید در انصباط مالی دولت مورد حساب‌کشی قرار گیرد.

حضورم در شورای عالی امنیت ملی الحمدلله نتایج خیلی خوبی داشت

جلیلی در ادامه سخنان خود در مناظره پنجم، اظهار داشت: یک نکته‌ای که مردم خیلی مطرح می‌کنند و بعضا شنیده می‌شود که خدا نکند سر و کارت به فلان اداره یا بهمان اداره بیفتد. ما یک ساختار اجرایی و اداری داریم، یک دستگاه بزرگ دولت داریم که ۸۰ درصد بودجه کشور هم در آنجا هزینه می شود تا پناهگاه مردم باشند. این‌طور نباشد که مردم از جلوی اداره‌ها رد می‌شوند بگویند چطور از این خان برای رفع مشکلاتشان بگذرند. بلکه بگویند اینجا همان جایی است که مشکل من را حل می‌کند.

وی ادامه داد: خاطرم هست وقتی در سال ۹۲ رقیب ما رای آوردند به عنوان هدیه‌ای که به او دادم این را به ایشان گفتم که اگر می‌خواهید برنامه‌های خود را اجرا کنید باید بدانید که اگر ماشین دولت راه نیفتد و هی برای آن هزینه کنیم ممکن است شما را تا سر کوچه هم نرساند. ماشین دولت بحث بسیار مهمی است بسیاری از این برنامه‌هایی که بیان می‌کنید زمانی اجرا می‌شود که ماشین دولت را راه بیندازید و فقط هزینه‌ها نیست که بگوییم ۸۰ درصد بودجه در اینجا مصرف می‌شود بلکه ۳۰ سال عمر کارمندان شریف در اینجا گذاشته می‌شود. حتماً آن کارمندان هم دوست دارند که وجودشان مفید باشد و حضورشان اثربخش باشد و مشکلات کشور را راه بیندازد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین عنوان کرد: از اولویت‌های جدی این است که موضوعاتی را که باعث کند شدن دستگاه دولت شده است حل شود. یادم هست بررسی سه سال ۹۷، ۹۸ و ۹۹ عملکرد دولت را انجام دادیم و دیدیم که چه مشکلاتی دارد. متوجه شدیم که در صادرات کالاها به عنوان مثال صادرات مرغ، گوجه فرنگی، فولاد، شیر خشک و … دیدیم که ماشین دولت نه تنها به این‌ها کمک نمی‌کند بلکه بخشنامه‌هایی صادر شده است که مرتب متفاوت بوده است و این باعث شده است که بازار ثبات پیدا نکند و مردم نتوانند اطمینان کنند.

وی افزود: به موضوع بورس اشاره شد و بورس هم همان بود و ما به آقای روحانی اعلام کردیم که وقتی اقتصاد شما پیش بینی پذیر نباشد و رفتارهای غلط اتفاق بیفتد مردم متضرر می‌شوند و ما بحث بیمه سهام و بورس را مطرح کرده بودیم.

جلیلی در ادامه تاکید کرد: رئیس جمهور باید نسبت به موضوع و دستوری که می‌دهد اشراف داشته باشد که در پایان چه اتفاقی می‌افتد ما برای ماه اول و در ابتدای کار دولت چهاردهم ۲۵ حکم را تهیه کرده‌ایم که اجرای آنها فقط نیازمند یک تصمیم است، عمده آنها اقتصادی است که این موارد را بررسی کرده‌ایم که در کجا اشکال وجود دارد حتی برای بافتن یک فرش گره به گره آن باید طبق نقشه پیش برود تا یک قالی خوب بشود. در اداره کشور هم باید گره‌ها را بشناسیم.

وی اضافه کرد: من از پایین‌ترین سطح وارد دستگاه دولتی شده‌ام و از طرفی دستگاه‌هایی را اداره کرده‌ایم که مانند شورای عالی امنیت ملی جلساتی تشکیل می‌دادیم که باید همه دستگاه‌ها را با هم هماهنگ می‌کردیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: جلسات متعددی در شورای عالی امنیت ملی داشتیم که از قوه قضاییه، دولت، مجلس همچنین از نیروهای مسلح می‌آمدند و این‌ها باعث می‌شد که به جمع‌بندی برسیم. بعضی اوقات اختلافاتی هم وجود داشت اما آنجا یک محفلی بود و مرکزی بود که همه با اجماع می‌توانستند به جمع‌بندی برسند و الحمدلله نتایج خیلی خوبی را داشت.

با نمایش و تعارف کار مملکت راه نمی‌افتد

جلیلی در زمان پنج دقیقه‌ای در مناظرات انتخاباتی در سخنانی گفت: سوال‌های مردم و مسائلی که در جلسه مطرح شد ضروری است و یکی از اولویت‌های کشور رفع مشکلات معیشتی مردم است. ما طرح‌های مختلفی را ارائه کرده‌ایم از طرح‌هایی نظیر وام، سفر و سبد غذای و مشکل گرانی و تورم موضوعاتی است که دولت باید برای آنها برنامه داشته باشد و روی آنها کار کند و انشاالله در برنامه زمانبندی شده، مشکلات مربوطه را حل کند.

وی ادامه داد: آقای پزشکیان گفتند که برنامه هفتم وجود دارد اما من هم عرض کردم که برنامه هفتم ۴۵ تکلیف را از دولت خواسته است که برای آن برنامه بنویسد و برای اجرای هر کدام از آنها در برنامه هفتم توسعه زمان مشخصی مقرر شده است و باید برنامه این موارد آماده باشد. حتی آن برنامه‌هایی که باید ظرف ۶ تا ۱۲ ماه اجرایی شود باید برنامه‌شان آماده باشد و نباید ما زمان را از دست بدهیم و باید سریع‌تر برنامه آن نوشته و اجرا شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: انشاالله با اجرای برنامه‌ها مشکلات معیشت مردم حل می‌شود اما نکته‌ای که مد نظر من است، این موضوع است که با این موارد کشور پیشرفت نمی‌کند و آن جهش لازم را انجام نمی‌دهد و ما باید توجه داشته باشیم که اگر در برنامه هفتم گفته است رشد ۸ درصدی، تحقق این مهم کار جدید و برنامه‌ریزی در شاخص‌های مختلفی نظیر ارزآوری و اشتغال همچنین جذب سرمایه،‌ نیاز دارد.

وی افزود: همچنین در استفاده از فرصت فناوری که امروز یک فرصت بسیار مهم کشور ما استفاده از ظرفیت دانشمندان و جوانان متخصصی است که در این عرصه می‌توانند نقش آفرینی مهمی داشته باشند. مدیریت این سرمایه و ظرفیت‌ها در کشور بسیار مهم است چرا که بهره‌وری فقط با سرمایه به دست نمی‌آید. در موضوع مدیریت در حال حاضر برخی اشکالات وجود دارد. یک سری از مسائل را در سیستم اداری باید اصلاح کنیم و متاسفانه برخی از مناسبات سیاسی ما به شکل غلطی ایجاد شده است و باید در عمل این آسیب‌ها را برطرف کنیم، با نمایش و تعارف کار مملکت راه نمی‌افتد و کشور اداره نمی‌شود اگر مدیری ضعیف باشد نمی‌توانید با ضعف مدیریت این کارها، سرمایه‌ها و این فرصت‌ها را به بهترین نقطه برسانید.

جلیلی خاطرنشان کرد: بسیاری از استان‌های کشور ما در حال حاضر متاسفانه در شاخص‌های خوبی نیستند در حالی که ظرفیت‌های بالایی دارند ین‌ها فرصت‌های بزرگی به حساب می‌آیند باید در این بخش‌ها قوی‌ترین مدیران را به کار بگذاریم تا کارهایی که در سال‌های گذشته انجام نشده است را انجام دهند. در دولت شهید رئیسی در بسیاری از استان‌ها حضور یافتند و دیدم مدیران جوان دارند کارها را پیش می‌برند به فرصت‌ها را ز بالقوه به نتیجه و فعل می‌رسانند. ما در شرایطی هستیم که باید بدانیم اگر یک جهان فرصت قرار است یک ایران جهش بشود، فرایندی را که تعریف می‌کنیم لازم دارد که موانع سر راهش را برطرف بکنیم. در یک جلسه شهید حاج قاسم سلیمانی عزیز نکته‌ای را مطرح کرد و گفت که شما می‌توانید اراده بکنید و یک بخشنامه بدهید، مهم این است که آن در نتیجه چه خواهد شد.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی در همان جلسه گفت ما روستایی هستیم و وقتی آب را در زمین ها باز می‌کنیم اینطور نیست که خود به خود به پای همان درختی برود که مورد نظر ما بوده بلکه باید فرایند این آبرسانی را به طور کامل دنبال کنیم چرا که ممکن است در راه مسیر آن به انحراف رود. یکی از مشکلاتی که در کشور داریم همین است و می‌بینیم برخی از منابع مالی کشور ور جای درست هزینه نمی‌شود و هرز می‌رود. مثالی وجود دارد که می‌گوید تو دفع موش نکنید هر چقدر هم گندم جمع کنید فایده ندارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اشراف به‌ ساختار اجرایی و اداری کشور مهم است، اینکه بدانیم چه می‌خواهیم و از چه مسیری باید طی شود این با چه برنامه‌ای اجرا می‌شود و با کدام هدف بلند؟ ما امروز یک جهان از فرصت‌ها را در اختیار داریم و باید این موفقیت را شکل دهیم.

قومیت ها برای ما فرصت هستند

جلیلی در بخش پایانی و جمع بندی آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در سخنانی گفت: حضرت علی فلسفه حکومت را این می فرمایند؛ وقتی مردمی اینگونه پای کار می آیند و اعلام آمادگی می‌کنند برای اینکه دین خدا برپا شود این وظیفه همه است که قیام کنند. امروز یک وظیفه بزرگ داریم، مردم آمدند پای کار و این مردم هستند که در این ۴۵ سال برای ما قدرت و عظمت تعریف کردند.

وی ادامه داد: این با شناخت از یک جهان فرصتی که این مردم هم در اختیارشان است و هم آن را اما به شرطی که همه مردم را ببینیم، استعدادی را کنار نگذاریم کسی را از این دایره اخراج نکنیم و فضایی فراهم کنیم که هرکسی در حد توانایی و وسع خود این احساس رضایت را داشته باشد که می تواند امروز استعداد خود را درخدمت پیشرفت کشور وقف کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: در ۱۱ سال گذشته سعی کردیم در روستاها و شهرها و کارگاه و در شمال و جنوب حضور یابیم؛ بدترین چیز این است که کسانی بخواهند با حقوق مردم که حق آن هاست در ایامی مانند انتخابات با آن ها معامله کنند، وطیفه دولت تعامل است نه معامله.  کسانی که معامله می‌کنند به مردم بی‌احترامی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: چه اقوام و قومیت های ما که همه این ها برای ما یک فرصت هستند در آن نگاه همبستگی که برای آحاد ما وجود دارد، یکی همین تنوع قومیت های ماست این نگاه همزیستی است که امروز همه این ها باهم دارند؛ وظیفه ماست که در این کار بزرگ به حداقل ها اکتفا نکنیم و به قله ها نگاه کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز