خبرگزاری کار ایران

جهانگیری:

مهم‌ترین کار رییس‌جمهور، انتخاب مدیرانی کاردان است

مهم‌ترین کار رییس‌جمهور، انتخاب مدیرانی کاردان است
کد خبر : ۱۴۹۲۱۵۸

معاون اول پیشین رئیس جمهور در دولت حسن روحانی گفت: معاون اول اسبق ریاست جمهوری با بیان اینکه مهمترین رسالت رئیس جمهور انتخاب مدیران ارشد کار بلد و کابینه اصلح است، استقلال و حرمت دانشگاه با انتصاب یک وزیر و رئیس دانشگاه که در مقابل فشارهای نهادهای خارج از دانشگاه ایستادگی و از دانشجویان و دانشگاهیان حمایت کند، لازمه کار است و با این حرکت فضای علمی به دانشگاه‌ها برمی‌گردد تا بخشی از مشکلات جوانان و فرزندان ما حل شود.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در دیدار تعدادی از استادان برجسته دانشگاه‌های کشور و برخی وزرای پیشین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با  تسلیت درگذشت دکتر میلی‌منفرد سرپرست اسبق وزارت علوم با اشاره به شرایط نگران کننده دانشگاه‌ها در کشور گفت: جلسه‌ تکان‌دهنده‌ای با دانشجویان در روز قبل داشتیم. فشار‌های امنیتی آن‌ها را از دغدغه‌های اصلی جامعه دور کرده است و گلایه‌مند رفتار امنیتی - حراستی و حتی تجسس در زندگی شخصی خودشان بودند.

معاون اول اسبق ریاست جمهوری با بیان اینکه مهمترین رسالت رئیس جمهور انتخاب مدیران ارشد کار بلد و کابینه اصلح است، ادامه داد: استقلال و حرمت دانشگاه با انتصاب یک وزیر و رئیس دانشگاه که در مقابل فشارهای نهادهای خارج از دانشگاه ایستادگی و از دانشجویان و دانشگاهیان حمایت کند، لازمه کار است و با این حرکت فضای علمی به دانشگاه‌ها برمی‌گردد تا بخشی از مشکلات جوانان و فرزندان ما حل شود.

جهانگیری با اشاره به اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم دانشگاه‌ها نقش اساسی در کشور داشتند، اضافه کرد: در آن زمان چندین موضوع مهم کشور را با دانشگاه‌ها مطرح کردیم تا باهم به راه‌حل برسیم و این خود یک گام عظیمی در جهت اثرگذاری دانشگاه‌ها بود؛ در واقع تعادل و گفت و گو مدیریت کشور با جامعه مدنی و جامعه علمی کشور خیلی راحت‌تر امکان‌پذیر است و منجر به توافقات مهمی در جهت حل مشکلات می شود.

او با بیان اینکه تمایل به ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری نداشتم، ادامه داد: من به مشکلات کشور که نگاه می‌کنم یک میدان پرخطر می‌بینم. بغضاً کسانی که ثبت‌نام کردند به درستی نمی‌دانند چه چیزهایی در مقابل‌شان است. مردم استخوان‌شان در حال خرد شدن زیر بار مسائل و مشکلات کشور است و حل این همه مشکل بسیار سخت و دشوار است اما برخی از شخصیت های دلسوز مردم و ایران و نیز مجموعه ای از دوستان اصلاحات و اقشار مختلف مردم خواستند و فشار آوردند و بنده هم احساس وظیفه کردم باید به میدان آمد.

اسحاق جهانگیری در رابطه با حل مشکلات اقتصادی کشور نیز گفت: مشکلات اقتصادی ایران راهکار سیاسی دارد و در کنار آن باید به ظرفیت های داخلی هم توجه کرد. برای مشکلات داخلی نیز اجماع‌سازی و برقراری تعامل ضروری است؛ ‌یعنی کسی که می‌خواهد قدرت را دست بگیرد برای حل هر موضوعی باید یک تیم کاردان بچیند و از طریق گفت و گو و تعامل با مردم و نخبگان و دیگر ازکان تصمیم گیری چالش ها را سامان دهد. بنابراین مهم‌ترین کار رئیس جمهور انتخاب بهترین و کاردان ترین مدیران ارشد کشور است.

در این جلسه هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: تحقیقی اواخر مرداد‌ماه سال گذشته به دعوت آقای خاتمی توسط  مدیران عالی وزارت‌خانه و دانشگاه‌ها، انجمن‌ها، کانون‌های صنفی و دانشجویان فعال انجام شد. این گزارش حدود ۷۰ صفحه دارد و ۳۰ ویرایش بر روی این گزارش انجام شده است.

او ادامه داد: نتیجه این شد که امروز دانشگاه هم از پیشینیه درخشان ایرانی اسلامی و هم از فضای جهانی علم و دانشگاه فاصله گرفته است. ۵ معیار فاصله؛ استقلال؛ آزادی علمی ؛ جهانی بودن علم و  التزام اجتماعی و در نهایت توسعه علمی است که در همه این موارد افول داشتیم. مسئله دانشگاه مسئله امروز ایران است.

در ادامه یکی دیگر از استادان دانشگاه با اشاره به نقش پراهمیت افکار عمومی گفت: باید گفتمان به گونه‌ای باشد که با مسائل ملموس آمیخته شود. گفتمان سیاست خارجی مهم است. یعنی که با جهان حرف بزنیم خصوصا در بحث اقتصاد و روزمره زندگی مردم که بسیار اهمیت دارد چرا که جامعه دچار خفگی شده است. در نهایت اگر نتوانستیم پیروز بشویم، سرمایه اجتماعی را با کمک هم حفظ کنیم.

یک استاد اقتصاد نیز خطاب به جهانگیری گفت: شما نگران جمهوریت و اسلامیت هستید اما بنده به این نتیجه رسیده‌ام که در حال حاضر تعارض بین عقل و جهل است و راست و چپ هم ندارد. مشکلات اقتصادی ما راه حل اقتصادی ندارد، تمام حکومت‌ها دنبال کاهش تورم و ایجاد اشتغال هستند اما ما یک گرفتاری عظیم‌تر داریم؛ ما دوست استراتژیک در جهان نداریم و همه منتظر هستند تا نظام حکمرانی کشور با مانع جدی مواجه شود.

او افزود: شما نمی‌توانید به توسعه دست پیدا کنید اما با کشورها درحال نزاع باشید. شما باید مشکل سیاست خارجی را حل کنید؛ البته مشکلات اقتصادی کاملا حل نمی‌شود اما کاهش می‌یابد. کشور به فقر شدید مبتلا شده و تا وقتی نتوانیم ارتباط با کشورهای دیگر را حل کنیم،‌ قدرت فکر کردن برای مسائل داخلی وجود ندارد کما اینکه اعتماد مردم به حکومت سلب و درست‌کردن آن سخت شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز