قالیباف در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین:
در استفاده از ظرفیت بانوان لکنت زبان داریم
رئیس مجلس تاکید کرد: یکی از چالشهای امروز جامعه نتیجه کوتاهی در آمادهسازی بانوان برای حضور در عرصه اجتماع و اثرگذاری است، این کوتاهی در حالی است که انقلاب اسلامی باب این موضوع را باز کرد، اما در اجرای مراحل و روند آن لکنت زبان داریم.
به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین که امشب برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز وفات شهادتگونه حضرت زینب(س) و تبریک اعیاد ماه رجب، جمع حاضر را بخشی از اردوگاه انقلاب دانست و گفت: مجموعههای مهندسی میتوانند به شکل فزآینده در پیشرفت و توسعه کشور مؤثر باشند.
قالیباف با تأکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات، گفت: جوهره انقلاب ما در حوزه سیاست داخلی و خارجی متکی به مردم است و اساس پیروزی انقلاب نیز در گرو مردم بود و شکلگیری، پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی بر دو رُکن ایمان به سنتهای الهی و مردم بنا نهاده شده است.
وی با بیان اینکه حاج قاسم نیز با تکیه بر سنتهای الهی توانست پیروزیهای بزرگی را در سطح منطقه رقم بزند، اظهار کرد: در بیش از ۴ دهه گذشته همواره در مقاطعی موفق بودهایم که سنتهای الهی را که نه تبدیل و نه تحویل میشوند، مدنظر و به آن ایمان داشتهایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در همین زمینه به اهمیت ورود مردم به عرصههای مختلف تأکید و بیان کرد: در دوران دفاع مقدس نیز همانند دوران مبارزات انقلاب اسلامی، تکیه به مردم مردم بود که باعث شد ما به پیروزیهای بزرگی در عرصه جنگ تحمیلی دست پیدا کنیم، چنانچه رزمندگان از اقشار مختلفی همچون دانشجویان، مهندسان، روحانیون، کارگران، کشاورزان، کارمندان، معلمان و...بودند.
وی با بیان اینکه قدرت جمهوری اسلامی در سیاست داخلی و خارجی، قلب مردم است، گفت: به سهم خود تأکید دارم که هرکدام از ما باید از هر طریقی تلاش کنیم بخش مردمی بودن عرصههای مختلف و حضور مردم در صحنه را دنبال کنیم.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی برای ایران و جهان اسلام، تولید قدرت کرد، اظهار کرد: البته نمیگوییم مشکل وجود ندارد، حتماً مشکلاتی وجود دارد، اما باید بایستیم و در کنار هم مشکلات را برطرف کنیم و هرکس بخواهد بهانهگیری و از این مسیر قهر کند، خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن ریخته است.
قالیباف با اشاره به حوزه سیاست خارجی کشور، عنوان کرد: زمانی دشمن به دنبال تجزیه کشور از طریق خاک آن بود، اما امروز این تجزیه به شکل دیگری است و دشمن تلاش دارد اذهان عمومی مردم را از ما جدا کند که در این مسیر اگر ذهن هر نفر ایرانی از ما جدا شود، گویی یک میلیون نفر از ما جدا شده است.
رئیس قوهمقننه در ادامه با بیان اینکه جنگ امروز جنگ نرم بوده و جنگ سخت نیست، تأکید کرد: در این بُرهه است که مشارکت مردم اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بیش از رُبع قرن است که تأکید دارم با هر سلیقه و گرایشی اگر ایران، انقلاب، امام (ره) و رهبر معظم انقلاب را دوست داریم، باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم، گفت: اگر غیر از این باشد، کار ما غلط است و چنین منطقی باید بر سیاست ما نیز حاکم باشد.
قالیباف با ارائه توضیحاتی درباره برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: نمیگوییم این برنامه ایراد ندارد، اما معتقدیم کماشکالترین برنامه توسعه بوده و بیشترین مشورت را در جریان رسیدگی به احکام آن دریافت کردهایم و به جرأت میگویم از نظرات کارشناسی بهصورت همهجانبه و در همه ابعاد استفاده شده است تا برنامهای دقیق داشته باشیم.
رئیس مجلس اضافه کرد: برنامه هفتم باید متفاوت از ۶ برنامه قبل اجرا شود، چنانچه اگر برنامههای قبلی نبود هم میتوانستیم به این شکل کشور را اداره کنیم، اما همه باید تلاش کنیم، اجرای برنامه هفتم بهگونهای باشد که باعث پیشرفت کشور شود.
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد مجلس یازدهم، گفت: مجلس یازدهم در موضوع قانونگذاری در حوزه قوانین راهبردی و کلان و در قوانین مقطعی و کوتاهمدت یکی از مؤثرترین مجالس و یک گام از بقیه جلوتر بود تا جایی که رهبر انقلاب نیز آن را انقلابی و دارای نقشه راه دانستهاند.
رئیس قوهمقننه در ادامه با تأکید بر اینکه مجلس یازدهم هیچگاه مسائل را لاپوشانی نکرد، بلکه فعالانه به مسائل کشور ورود کرد و با شناخت دقیق مشکلات برای حل آن قانونگذاری کرده است، گفت: ما قانونهایی تصویب کردیم که کشور برای تحول به آن نیاز دارد.
قالیباف با اشاره به نخستین گفتوگوی تلویزیونی خود در تابستان نخستین سال کاری مجلس یازدهم، یادآور شد: در آن روز به مردم قولها و وعدههایی در حوزه قانوگذاری و نظارت دادم و امروز با وجود متفاوت بودن ساختار مجلس با سایر نهادها، با تلاش همه نمایندگان، به بیش از ۸۰ درصد آن وعدهها عمل کردهایم.
رئیس مجلس همچنین درباره چگونگی استفاده از ظرفیت بانوان در جامعه، عنوان کرد: یکی از چالشهای امروز جامعه نتیجه کوتاهی در آمادهسازی بانوان برای حضور در عرصه اجتماع و اثرگذاری است، این کوتاهی در حالی است که انقلاب اسلامی باب این موضوع را باز کرد، اما در اجرای مراحل و روند آن لکنت زبان داریم.
رئیس نهاد قانوگذاری در پایان سخنان خود به پرسشهای حاضران پاسخ داد. همچنین در ابتدای این نشست محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین نیز به ارائه دیدگاههای خود پرداخت.