خبرگزاری کار ایران

مخبر در دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد:

اگر حق وتو نبود ساکنان غزه قتل عام نمی‌شدند

اگر حق وتو نبود ساکنان غزه قتل عام نمی‌شدند
کد خبر : ۱۴۳۹۵۹۵

معاون اول رئیس‌جمهور، سازوکار ناعادلانه حق وتو را موجب تضعیف جایگاه سازمان ملل دانست و تاکید کرد: اگر چنین حق ناعادلانه‌ای وجود نداشت، امروز به‌واسطه وتو قطعنامه‌های شورای امنیت از سوی آمریکا، بسیاری از زنان و کودکان فلسطین به خاک و خون کشیده نمی‌شدند.

به گزارش ایلنا، محمد مخبر و آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با یکدیگر دیدار و درباره مسائل مهم منطقه‌ای از جمله وقایع اخیر غزه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور در این دیدار با بیان اینکه آنچه امروز در غزه علیه مردم مظلوم این منطقه می‌گذرد، موجب رنجش همه انسان‌های آزاده و وجدان‌های بیدار شده است، افزود: بمباران وحشیانه و بی‌امان مناطق مسکونی و غیرنظامی، به خاک و خون کشیدن هزاران زن و کودک بیگناه و پس از آن ممانعت از هرگونه امدادرسانی به این منطقه جنایتی است که تاکنون سابقه نداشته است.

مخبر در ادامه، ضمن تقدیر از مواضع دبیرکل سازمان ملل در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، به نگرانی جدی کشورهای منطقه از گسترش دامنه جنگ در صورت عدم توقف جنایتگری صهیونیست‌ها اشاره کرد و افزود: این وقایع تلخ و تأسف‌بار موجب جریحه‌دار شدن احساسات ملت‌های جهان شده و امروز انتظار از مجامع بین‌المللی نقش‌آفرینی مؤثر و مشارکت فعال‌تر برای توقف جنایات در غزه است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه رژیم غاصب صهیونیستی به گواه همه دبیران کل سازمان ملل به هیچ‌یک از قوانین و معاهدات بین‌المللی خصوصا توقف شهرک‌سازی‌ها پایبند نبوده، افزود: از همین منظر جمهوری اسلامی راهکار دو دولتی را راهکار حل مسأله فلسطین نمی‌داند، بلکه معتقد است بدون آنکه دیگران بخواهند برای این ملت تصمیم بگیرند، مراجعه به آرای عمومی همه مردم فلسطین برای تعیین حق سرنوشت‌شان، تنها راه‌حل دموکراتیک این مسأله است.

مخبر همچنین، ساز و کار ناعادلانه حق وتو را موجب تضعیف جایگاه سازمان ملل خواند و گفت: اگر چنین حق ناعادلانه‌ای وجود نداشت، امروز به‌واسطه وتو قطعنامه‌های شورای امنیت از سوی آمریکا، بسیاری از زنان و کودکان فلسطین به خاک و خون کشیده نمی‌شدند، بازنگری در این زمینه و اصلاح این رویه ضرورت اساسی دارد.

دبیرکل سازمان ملل نیز در این دیدار اوضاع کنونی در غزه را بسیار غم‌بار و دراماتیک توصیف کرد و با بیان اینکه وضعیت بحرانی این منطقه به لحاظ حجم تخریب و میزان کشتار غیرنظامیان نسبت به همه بحران‌های گذشته در دوران مسئولیتش در سازمان ملل بی‌سابقه بوده است، افزود: ما با همه آنچه در توان داریم در تلاش هستیم تا کمک‌های بشردوستانه را به دست مردم غزه برسانیم، اما متأسفانه بمباران بی‌وقفه مانع اصلی در روند کمک‌رسانی به این منطقه است.

«گوترش» همچنین با اشاره به تبعات گسترش دامنه بحران به دیگر نقاط منطقه از جمله تهدید امنیت آبراهه‌های بین‌المللی، گفت: ما متعهد به استفاده از همه ظرفیت‌های موجود برای توقف جنایات در غزه هستیم.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه ضمن محکومیت اقدام اسرائیل در توسعه شهرک‌سازی در کرانه باختری، گفت: بسیاری بر این باورند که اسرائیل به دنبال تسلط بر نوار غزه است، در حالیکه به عقیده ما آن‌ها به دنبال سلطه کامل بر کرانه باختری و تخلیه غیرقانونی ساکنان این منطقه از خانه و کاشانه‌شان هستند که تحقق چنین طرحی موجب بحران بی‌پایان و افزایش جنگ و درگیری دائمی در سرزمین‌های فلسطینی خواهد شد.

«گوترش» با اشاره به اینکه به زعم وی حملات حماس نیز غیرقابل قبول بوده و وی آن را نیز محکوم کرده، اما معتقد است تنبیه یا مجازات جمعی قابل قبول نیست و در این زمینه، سازمان ملل با از دست دادن ۵۲ نفر از کارکنان خود نیز سهیم است.

دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه احترام زیادی برای ایران و تاریخ این سرزمین قائل است، اظهار کرد: ایران باید یکی از ستون‌های اساسی خاورمیانه جدید باشد و نقش فعالی برای تحقق صلح در منطقه ایفا کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز