توضیحات وزیر نفت درباره اختلال اخیر در شبکه سوخترسانی کشور
وزیر نفت درباره اختلال روز دوشنبه در شبکه سوخترسانی کشور توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد اوجی در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره اختلال در شبکه سوخترسانی کشور گفت: صبح دوشنبه نزدیک ساعت ۹ تا ۱۰ یک بخشی از جایگاههای سوخت دچار مشکل شد. در خود شرکت پالایش و پخش ستاد بحران را تشکیل دادیم و با یک کار جهادی و با بسیج کردن ۲۲ هزار نفر و صبوری مردم در همان ساعات اولیه توطئه را خنثی کردیم و عملیات سوخت رسانی را به صورت دستی یا آفلاین فعال کردیم و بعد از ظهر با بالاآوردن سامانه کارت سوخت، عملیات سوخترسانی را در ۷۸ درصد جایگاهها فعال کردیم.
وی افزود: آنها میخواستند مردم را عصبانی کنند ولی با کار جهادی که کردیم خیلیها متوجه این موضوع نشدند. اسم عملیاتشان را گنجشک گذاشتهاند اما خبر ندارند اینجا ایران است و در سال ۵۷ پر عقاب ریخت چه برسد به گنجشک.
اوجی در ارتباط با تامین سوخت گفت: با تدابیری که در این ۷-۸ ماهه وزارت نفت و شرکتهای تابع انجام دادیم شاید امسال سابقه هم نداشته نزدیک ۹۳ درصد سبد سوختی ما در نیروگاهها گاز بوده است و بیش ۳۶ میلیون مترگاز بیشتر به نیروگاهها دادیم و روزانه ۶ میلیون بیشتر به صنایع، گازرسانی شده است.
وی خاطرنشان کرد: بحث مازوتسوزی یا کیفیسازی محصولات پالایشگاهها در این دولت آغاز شده است.ما ۱۰ پالایشگاه نفت داریم و کیفیسازی محصولات پالایشگاهی را به جد آغاز کردهایم. چند ماه قبل اولین پالایشگاه، پالایشگاه اصفهان بود که کیفیسازی نفت و گاز آن به یورو۵ یورو با حضور آیتالله رئیسی به بهرهبرداری رسید. در پالایشگاه شازند یا ستاره خلیجفارس و روی مابقی پالایشگاهها همه تلاش خودمان را انجام میدهیم.
وزیر نفت عنوان کرد: هم در زنجیره نفت کوره و هم کاهش سولفور نفت کوره و هم کیفیسازی سایر محصولات پالایشگاهی ورود کردهایم.
اوجی یادآور شد: من بیش از ۳۰ سال در این صنعت کار میکنم سابقه نداشته طرحهای کیفیسازی پالایشگاهی، فرمتی که در این دولت رقم خورده اتفاق افتاد باشد. ظرف دو سه سال آتی همه محصولات پالایشگاهی گرچه امروز همه استاندارد هستند اما استاندارد آنها را در حد یورو۵ بالا خواهیم برد. بحث کیفیسازی محصولات پالایشگاهی در همه پالایشگاههای کشور دستاورد بزرگی بود.
وی درباره جمعآوری گازهای مشعل گفت: در این دولت در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است تا امروز نزدیک ۱۱ میلیون متر مکعب و تا پایان سال ۱۸ میلیون مترمکعب و شاید بیش از ۶۸ پروژه جمعآوری گازهای مشعل را که جلوگیری از آلایندگی و استفاده از گازهای غنی اما سمی در تامین خوراک پتروشیمیها و ایجاد ارزش افزوده بالایی از این گازهای مشعل را در دستور کار داریم.
وزیر نفت تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون تعداد زیادی از این مشعلها جمعآوری شده است. اینها گازهای همراه میادین نفتی هستند هر میدان نفتی که به تولید میرسد جدا از بحث تولید نفت، گاز به همراه دارد که گاز مشعل است، پروژه تعریف کردهایم و بنا داریم با یک برنامهریزی خوب و دقیق همه این گازهای مشعل جمعآوری شود که جدا از بحث جلوگیری از آلودگی هوا بحث ارزشافزوده بالایی را دارد.
اوج خاطرنشان کرد: لذا هم کیفیسازی محصولات و فرآوردههای نفتی در پالایشگاه و بحث جمعآوری گازهای مشعل بهطور جد جزو دستور کار وزارت نفت قرار دارد.
وزیر نفت بیان کرد: این نکته را تاکید میکنم بیش از ۹۳ درصد سبد سوخت در نیروگاههای ما گاز بوده است که یک انرژی پاک است و به مرور زمان این را بالاتر خواهیم برد و از طرف دیگر فرآوردههای نفتی را بالاتری از حد استاندارد کیفیسازی خواهیم کرد.
اوجی در پاسخ به این سوال که آیا تدابیر لازم برای جلوگیری از حمله سایبری دیده نشده بود، گفت: خوشبختانه سامانه سوخت ما مشکلی پیدا نکرده و دیتاسنتر ما در شرکت پخش و پالایش است. کارشناسان در حوزه شورای انفورماتیک و همکاران خودمان و تیمی که آیتالله رئیسی مشخص کردهاند در حال بررسی هستند.
وی تصریح کرد: بحث حملات سایبری معمولا در همه جهان وجود دارد اما اینکه بالفور و در یک واکنش سریع برگردیم و خنثی کنیم و اجازه ندهیم که مردم دچار چالش شوند بحث مهمتری است.
وزیر نفت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عرضه سوخت همراه با کارت سوخت یارانهای گفت: اینگونه بحثهای متفرقه وجود دارد و کارشناسان مطرح میکنند و بررسی و مطالعه در زمینه انتقال کار سوخت به کارت ملی یا با کارت بانکی در دست بررسی کارشناسان قرار دارد.
اوجی در پاسخ به این سوال که ماجرای گرانفروشی یک شرکت سیار بنزین و جبران خسارات مردم عنوان کرد: من اطلاعی از این قضیه ندارم سوخت ما از جایگاهها صورت میگیرد در سراسر کشور ۴۲۰۰ جایگاه سوخت داریم که از طریق این جایگاهها با همان نرخهایی که قانون مصوب کرده عرضه سوخت به مردم را انجام میدهیم.