کنعانی در نشست خبری:
جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قابل شمارش نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتفاقات اسفناکی به واسطه جنایات جنگی رژیم صهیونیستی شاهد هستیم، فهرست، تنوع و تعداد جنایات جنگی صهیونیست ها در یک ماه اخیر از قابلیت شمارش می گذرد و قابل شمارش نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی طی سخنانی با اشاره به تحولات فلسطین گفت: اتفاقات اسفناکی به واسطه جنایات جنگی رژیم صهیونیستی شاهد هستیم، فهرست، تنوع و تعداد جنایات جنگی صهیونیست ها در یک ماه اخیر از قابلیت شمارش می گذرد و قابل شمارش نیست. متاسفانه این نسل کشی در مقابل دیدگان همه جهانیان و با حمایت چند کشور غربی از جمله رژیم آمریکا در حال انجام است.
وی ادامه داد: فهرست بلندبالای جنایات جنگی صهیونیستها اساسا در اینجا قابل طرح نیست اما در آخرین آماری که وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده تا دیروز شمار شهدای غزه از ۷ اکتبر تا دیروز ۹۹۷۰ شهید بود که بیش از ۴۷۰۰ شهید از کودکان و بیش از ۲۵۰۰ تن از زنان بودهاند یعنی ۷۰ درصد از شهدا از کودکان و زنان هستند. شمار مجروحان در غزه تا این لحظه ۲۴۸۰۸ نفره است که واقعا یک عدد و رقم غیر قابل تصوری است که طی یک ماه این رژیم جنایتکار جنایاتی را در غزه مرتکب شده است.
سخنگوی دستگاه دیپماسی کشورمان افزود: ۵۱ درمانگاه از بیش از ۷۰ درمانگاه موجود در غزه به دلیل نبود سوخت قادر به ارائه خدمات نیستند. آمار بالای شهدای خبرنگاران که به ۴۶ نفر رسیده نشان دهنده نقش اثرگذار خبرنگاران رشید و شجاع در خبررسانی و روایتگری صحیح از حقایق جاری در غزه است. نکته دردناک و تکاندهنده دیگری که گزارش شده میزان مواد انفجاری استفاده شده در غزه طی یک ماه گذشته ۱/۵ برابر بمب اتمی در هیروشیما بود در حالیکه وسعت غزه حدود یک سوم هروشیما است.
وی خاطرنشان کرد: این جنایات در سایه حمایت آمریکا رقم خورده و رژیم آمریکا در این مدت با اعمال نفود مانع از نقش آفرینی و انجام اقدام لازم توسط شورای امنیت شده است.
کنعانی در پاسخ به سوالی درخصوص سفر السودانی و احتمال انتقال پیام از سوی آمریکاییها، ابراز داشت: من هنوز از جزئیات این سفر اطلاعی ندارم، این سفر جاریست و ایشان امروز وارد تهران شده است. مذاکره درخصوص تحولات غزه و مسائل منطقه یکی از موضوعات رایزنیها میان مقامات دو کشور خواهد بود اما هنوز بنده از جزئیات مذاکرات صورت گرفته اطلاعی ندارم.
وی ادامه داد: در ارتباط با امکان گسترش دامنه جنگ در منطقه این احتمال کاملا وارد است، با حجم و نوع جنایاتی که رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب است و با سابقهای که از جنایات این رژیم نسبت به سایر ملتهای منطقه داشته که در طول سابقه منحوس تاسیس جعلی خود بیش از ۲۰ جنگ را علیه کشورهای مختلف به راه انداخته و همچنان خاک سوریه و لبنان را تحت اشغال دارد و از آنجا که در صورت موفقیت در جنگ با غزه و کسب نتیجه مطلوب که البته بعید است چنین امری رقم بخورد به خاک دیگر کشورها چشم طمع خواهد داشت، همگی نشان می دهد که همه کشورها و ملت ها این رژیم را برای خود یک تهدید جدی تلقی میکنند. در نتیجه کاملا این احتمال وجود دارد که در صورت تداوم جنایات رژیم صهیونیستی و اگر جامعه بین المللی اقدام جدی و اثرگذار انجام ندهد هر احتمالی وجود دارد.
وی تصریح کرد: دولت آمریکا بداند که اینکه بگوید به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم کفایت نمیکند، این امر بدون کنترل جنایات رژیم صهیونیستی بلااثر است. بنابراین ارسال پیام به دیگران اثری نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن به تهران گفت: حفظ آتش بس و پایان بخشیدن به جنگ در یمن یک موضوع کاملا مورد توجه و اهتمام برای طرفهای منطقهای و بینالمللی است. سفری که انجام شد در استمرار مشورتها و رایزنیها بین ایران و سازمان ملل و طرفهای منطقهای و بینالمللی برای کمک به تکمیل روند سیاسی و حفظ و تحکیم آتش بس و پایان محاصره یمن و حمایت از روند سیاسی و گفتوگوهای یمنی - یمنی برای پایان کامل جنگ در یمن و شکل گیری روند سیاسی و تشکیل دولت مردمی یمنی در این کشور است. این مشورتها در این چارچوب انجام شد.
وی ادامه داد: اینکه در ارتباط با تحولات غزه، یمن و انصارالله در یمن و جریان مقاومت مردمی در یمن به دلیل نوع رویکرد اصولی که در حمایت از مسأله فلسطین دارند در کنار مردم غزه و فلسطین قرار دارند امری واضح است و انصارالله دیدگاه خود را به صورت واضح و صریح بیان کرد که در کنار مردم فلسطین و غزه و مقاومت ضد صهیونیستی ملت فلسطین است.
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی گفت: آخرین نشستی که در این زمینه برگزار شده است کمتر از دو ماه پیش بود که در وزارت امور خارجه برگزار شد و تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شد و آخرین اطلاعات بین دستگاه دیپلماسی و دیگر وزارتخانههای ذیربط تبادل شد. این موضوع در دستورکار بوده و در دستورکار مستمر وزارت خارجه بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره تصمیم دولت پاکستان برای اخراج مهاجران افغانستانی از این کشور نیز بیان کرد: موضوعی است که در چارچوب مناسبات پاکستان و افغانستان باید دیده شود و اینکه مقامات دولت پاکستان در این خصوص باید اظهارنظر کنند. آنچه برای ایران حائز اهمیت است این است که موضوع آوارگان افغانستانی موضوعی است که نتیجه سالها اقدامات متجاوزانه و اشغالگرانه خارجی و ۲۰ سال اشغالگری رژیم آمریکا در افغانستان است و با وضعیت بغرنج اقتصادی و معیشتی و تخریب زیرساختهای افغانستان مردم این کشور مجبور شدند تحت شرایط سخت برای پیدا کردن شرایط بهتر برای زندگی ولو موقت سرزمین و وطن خود را ترک کنند. ایران به این موضوع به عنوان موضوعی انسانی نگاه کرده و در این چارچوب با این مسأله تعامل کرده است.
وی افزود: مهاجران افغانستان یک مسؤولیت بینالمللی است. بیش از هر طرفی در ارتباط با جبران این خسارت و اینکه شرایط افغانستان باید به گونهای رقم بخورد که مردم افغانستان و مهاجران به خانه و کاشانه خود برگردند دولت آمریکاست که باید غرامات وارده به مردم افغانستان را بپردازد. این موضوع محل گفتوگوی ما با مقامات افغانستان بوده است و دیروز در نشستی که در وزارت خارجه انجام شد این موضوع مطرح شد که لازم است موضوع مهاجران مدیریت و تدبیر شود. هم شرایط در افغانستان به گونهای رقم بخورد که مهاجران به وطن خود بازگردند و در حوزه داخلی ما به دلیل جمعیت زیاد آوارگان در ایران باید با تبادل نظر مشترک اقداماتی انجام شود که مشکلات ناشی از آن کاهش یابد و موانع بازگشت آنها به وطنشان در افغانستان برطرف شود.
کنعانی همچنین درباره سفر علی باقری به ژنو و دیدارش با انریکه مورا معاون بورل نیز گفت: این سفر در چارچوب گفتوگوهای ایران با اتحادیه اروپایی و مسؤولان سیاسی اتحادیه اروپا با تمرکز بر تحولات فلسطین و تحولات غزه و نقش و مسؤولیتی که متوجه اتحادیه اروپاست که با توجه به دیدگاههایی که در خصوص صلح و امنیت بینالمللی و موضوعات حقوق بشری دارند باید در مورد غزه به مسؤولیت خود عمل کنند.
وی ادامه داد:اتحادیه اروپا در این رابطه مسؤولیت دارد که تلاش لازم را برای توقف حملات جنایتکارانه صهیونیستها علیه مردم غزه انجام دهد و از ظرفیتهای خود استفاده کنند. به صورت جدی و تفصیلی گفتوگو شد و ایران دیدگاههای خود را بیان کرد و دیدگاههای طرف اروپایی هم اخذ شد. در مورد موضوعات مربوط به مذاکرات رفع تحریمها این تبادل نظرها برقرار است و از این فرصتها برای اینگونه تبادل نظرها استفاده خواهد شد. چنانچه تحول قابل ذکری درباره مذاکرات رفع تحریمها باشد اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره برنامه هفتم توسعه و مستقل عمل کردن دستگاهها از همکاری با وزارت خارجه بیان کرد: دستگاه دیپلماسی مسؤول اجرای سیاست خارجی و تنظیم کننده روابط خارجی است و در این خصوص هیچ تردیدی نیست و هیچ گونه نگاه و دیدگاه و قصدی برای محدود کردن وظایف و اختیارات مصرح این دستگاه وجود ندارد. دیدگاه وزارت خارجه روشن است و در چارچوب مصوبات و قوانین بالادستی هیچگونه قصدی برای محدود کردن شرح وظایف و اختیارات دستگاه دیپلماسی وجود ندارد.
وی درباره سفر هیأت افغانستان و دیدار با وزیر خارجه گفت: موضوع عمده این دیدار مباحث اقتصادی بود. روابط اقتصادی و تجاری ایران دیرپاست. رفت و آمد مقامات اقتصادی در سطوح مختلف در راستای تقویت و تحکیم این روابط قدیمی بوده است. موضوعات مرزی، حقآبه و کنسولی هم در گفتوگوهای دوجانبه مدنظر بوده و خواهد بود. در گفتوگوهای دیروز موضوع حقآبه و مشکلات مرزی مطرح شد. درگیریهای مرزی در سایه تبادل نظرها و اتفاق نظر بین طرفین مدت قابل توجهی است که شاهد کمترین رخدادهای ناگوار در طول مرزهای مشترک هستیم. در مورد فعال سازی مرزها و گذرگاههای تجاری دو کشور نیز گفتوگوهای خوبی صورت گرفت و اتفاق نظر وجود دارد که زمینه فعال سازی گذرگاههای تجاری با هدف گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری انجام شود. درباره استفاده از کریدورهای ترانزیتی ایران و بنادر ایران گفتوگوهای خوبی انجام شد.
کنعانی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: ایران مقاومت ملت فلسطین علیه رژیم اشغالگر حق مسلم این ملت میداند. از منظر حقوق بینالملل مبارزه ملتها علیه اشغال و اشغالگری به رسمیت شناخته شده است. به عنوان ایران همواره از این حق مشروع ملت فلسطین با تمام قوت قدرت و شجاعت حمایت کردیم و این حمایت را تا زمان تحقق آرمان ملت فلسطین ادامه خواهیم داد. این موضع صریح و واضح ماست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: دولت آمریکا در موضوع بحران مزمن و ریشه دار فلسطین یک دولت بی طرف نیست و در طول سالیان متمادی نشان داد یک طرف بحران و بخش استمرار دهنده این بحران است. این دولت نشان داده با تمام قوا در همه حوزههای سیاسی،امنیتی و نظامی در کنار این رژیم ایستاده است و دولت آمریکا بخشی از این جنگ است و نه بخشی از راهحل.
وی ادامه داد: اگر دولت آمریکا به دنبال حل بحران است باید رفتار عملی خود را عوض کند. دولت آمریکا تا این لحظه بخشی از جنگ است و مانع استفاده از ظرفیت شورای امنیت برای پایان بخشیدن به جنایات صهیونیستی شده است. دولت آمریکا باید تکلیف خود را روشن کند. دولت آمریکا یک طرف مسؤول است و باید به افکار عمومی پاسخ دهد و به عنوان مسؤولیت خود به عنوان عضو دائم شورای امنیت عمل کرده و پاسخ دهد. دولت آمریکا در قبال جنایات در فلسطین مسؤولیت دارد و باید پاسخگو باشد. همچنین در ارتباط با پیامهایی که آمریکا برای ایران فرستاده پاسخ را از همان طریق اعلام کردهایم.
کنعانی درباره پایبندی طالبان به تعهداتش از جمله حقآبه هیرمند نیز بیان کرد: آنچه برای ما حائز اهمیت است تحکیم ثبات و آرامش برای افغانستان و کمک به رفاه مردم این کشور است. تعامل و همکاری ما با افغانستان در این چارچوب در حوزههای سیاسی و اقتصادی و امنیت مرزها و موضوع حقآبه در جریان است. در این خصوص در حال حرکت هستیم و همکاریهای متقابل در همین چارچوب شکل گرفته است و معتقدیم همه کشورها باید به تثبیت شرایط در افغانستان کمک کنند و اینکه ملت افغانستان شرایط بهتری را در حوزه سیاسی، اقتصادی و امنیتی تجربه کنند. ما دو کشور همسایه هستیم و سرنوشت دو ملت از همدیگر قابل تفکیک نیست و نمیتوانیم بین مرزهای دو کشور دیوار بکشیم و متناسب با مصالح دو ملت تلاش و کار کنیم. دولت ایران و دستگاه دیپلماسی تلاش های خود را انجام میدهد. هدف ما کمک به شکل گیری شرایط بهتر سیاسی و اقتصادی و امنیتی در داخل افغانستان و کمک به مردم افغانستان است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر بلینکن به بغداد و اظهاراتش در باره ایران گفت: ایران امر و نهی به دوستان و متحدان خود در منطقه نمیکند و هیچگاه چنین رابطهای با دوستان خود و مقاومت در منطقه ندارد. در عملیات طوفان الاقصی هم تصمیمی کاملا مرتبط با مقاومت فلسطین هم در اجرا و هم در طراحی و تصمیم بوده است. دولت آمریکا از این اتهام زنیها طرفی بر نخواهد بست و ذره ای از مسؤولیت دولت آمریکا در ارتباط با تحولات جاری و بحرانهای منطقهای کم نخواهد شد. دولت آمریکا نباید اقدامات ملتها و جریانهای مقاومت در منطقه علیه خود را ریشهای را احیانا در ارتباط با دولتهای دیگر جستجو کند. دولت آمریکا ریشه این واکنشها از سوی ملتها و جریانهای مقاومت را در نوع رفتار خود و تعامل با ملتهای منطقه جستجو کند.
وی اضافه کرد: جنایات صهیونیستها که با حمایت آمریکا در حال انجام است جلوی دیدگان ملتها و آزادیخواهان دنیاست. اگر دولت آمریکا رفتار درستی با ملتهای منطقه داشت وزیر خارجه این کشور مجبور نیست که بر کت خود جلیقه ضد گلوله ببندد و وارد بغداد و از آنجا خارج شود. رئیس جمهور آمریکا مجبور نیست شب هنگام و با چراغهای خاموش هواپیما وارد فرودگاه نظامی در منطقه و شبانه خارج شود. دولت آمریکا رفتار خود را بازبینی کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بهتر است به رفتار خود با ملتهای دنیا توجه کنند و به اقداماتی که در منطقه انجام داده و در حال انجام و ارتکاب آن هستند.
وی افزود: حتما باید کمیته تخصصی حقیقت یابی برای مستندسازی جنایات صهیونیست ها تشکیل شود و مقامات نظامی این رژیم به دیوان کیفری بینالمللی ارجاع داده و مورد محاکمه و پیگرد قرار بگیرند.