بیگلریان در نطق میان دستور:
مقامات نظام نسبت به رفتار سبعانه باکو در قره باغ بیتفاوت نمانند
نماینده مسیحیان ارمنی جنوب ایران در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: از مقامات نظام به جد میطلبم که نسبت به رفتار سبعانه رژیم باکو در قره باغ بیتفاوت نمانند و بداند در این کشاکش جهانی حتی در محافل بین المللی هم، هم اکنون سخن از این است که علی اف، ملیشویچ صدام حسین آینده است.
به گزارش ایلنا، روبرت بیگلریان در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی گفت: تحولات سه سال گذشته در منطقه قفقاز جنوبی به ویژه ارمنستان و قره باغ و حملات لجام گسیخته ددمنشانه ای که از دیروز از سوی رژیم باکو علیه مردم ارمنی قره باغ همراه با نظارهگری منفعلانه به اصطلاح صلاحبانان روس شروع شده، انگیزه این سخنانی است که معذور می دارم.
وی ادامه داد: در ابتدا بگویم که شکی نیست که مبانی سیاست خارجی و رویکردهای کلیدی نظام را مقامات عالی آن و به ویژه طبق قانون اساسی مقام معظم رهبری تعیین میکند، نهادهای مرتبط با سیاست خارجی به خصوص وزارت خارجه تنها مجریان هستند. اینجانب به عنوان یک ایرانی و نماینده مجلس شورای اسلامی طبیعی است که در راستای این سیاستهای کلان مشخص شده تلاش کنم. لیکن موارد چند قابل تبیین است؛
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عنوان کسی که با توجه به حساسیتهای پیش آمده در دوران جنگ دوم قره باغ و یا جنگ ۴۴ روزه که ۶ مهر سال ۹۹ آغاز شد و تا به حال از نزدیک تحولات پیشین و سه سال گذشته را دنبال کرده ام و با دهها نفر گفتگو و بررسی نمودم، مشخص شد که اساساً جمهوری اسلامی در سه دهه گذشته رویکرد مشخصی نسبت به قفقاز نداشته است و به احتمال زیاد از جهات برقراری نظم منطقهای کلاً کار را حسب شرایط و اعتماد و یا محاسبه منافع به روسیه واگذار کرده بود، نگاه ما به خلیج فارس و خاورمیانه بود، حال آنجا به کجا رسیدهایم، بماند.
بیگلریان تاکید کرد: هرگز این امر به مردم ایران اطلاع رسانی نشد که فارغ از منافع و مصالح و ادعاهای طرفین قبل از شروع منازعه اصلی در ابتدای دوره فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ۳۰ سال پیش، مردم ارمنی ساکن منطقه خودمختار قره باغ طبق قانون اساسی خود اتحادیه جماهیر شوروی با روشی قانونی رای بر جدایی از جمهوری آذربایجان را داده بودند و در چهارچوب حق تعیین سرنوشت، روند قانونی را طی کرده بودند. این جمهوری آذربایجان بود که روش قهر آمیز، درگیری و جنگ را به جای حل مسالمت آمیز در پیش گرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به هر حال در آن مقطع، تعادلی شکننده و ژئوپلیتیک شکل گرفت و پیچیدگی معادلات به نحوی بود که آرایش ذینفعان آن را به طوری سوق داد که بدون حضور ایران رقم خورد، لذا حال داریم، آنچه داریم.
وی بیان کرد: ایران در سه سال گذشته بر رعایت اصل تمامیت ارضی کشورها تاکید و قره باغ را جزو جمهوری آذربایجان دانسته و به طور موکد تاکید کرده است که هیچ تغییرات مرزی ژئوپلیتیکی را در منطقه به ویژه که بر منافع و امنیت ایران اثر بگذارد را بر نخواهد تافت.
بیگلریان تصریح کرد: نظام به خوبی میداند که وقتی از خط قرمز بودن این تغییرات به ویژه تغییرات مرزی سخن میگوید، نمیتواند تنها به مرز و یا خط مرزی ایران و ارمنستان نظر داشته باشد. اساساً جغرافیای منطقه به خصوص نقشه و توپوگرافی ارمنستان به گونهای است که خط مرزی و یا مرز بدون استان سیونک و عمق خاک ارمنستان بدون ارزش خواهد بود. بدین صورت ایران خود را از تحولات و فجایعی که در قره باغ هم اکنون صورت میگیرد به کنار دانسته و با توجه به مسائل تشخیصی و تمامیت ارضی توجه خود را مبزول به امنیت خود در چارچوب سرزمینی و مرتبط با سرزمین ارمنستان میداند. اما بدانید که همچنان که دیروز اردوغان علناً در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل گفت، حملات فعلی به قره باغ و تصرف نهایی آن که با موافقت ضمنی سوریه صورت میگیرد، مقدمهای بر گشودن دالان طولانی ناتو و به اصطلاح زنگ زور است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حال که نظم جهانی به هم ریخته و تا شکلگیری نظم جدید همه تحولات به سرعت در جریان است، نسل کشی در قره باغ آغاز شده است. ترکیه و پان ترکیسم در اجرای اهداف الحاق گرایانه خود بعد از پاکسازی قومی و نسل کشی ۱۹۱۵ ،حالا دارند گام مهمی را در منطقه برمیدارند. در جنگ ۳ سال پیش رژیم باکو که خوب میدانست کارهای نیست، با بهرهگیری از کمک همه جانبه ترکیه ، چراغ سبز روسیه و استفاده از مزدوران تکفیری و همکاری اطلاعاتی و جنگ افزاری رژیم صهیونیستی توانست به پیروزی دست یابد. در این مسیر هم بمب فسفری استفاده کرد و هم جنایت جنگی مرتکب شد و هم سربازان اسیر مرد و زن را مصلح کرد و فیلم آن را در معرض دید جهانیان قرار داد.
وی بیان کرد: همچنین غیر نظامیان را کشتار کرد و آثار فرهنگی را از بین برد. مقام رهبری در همان ایام آبان ۹۹ فرمودند که باید مردم ارمنی منطقه حفظ شود. حال وزارت خارجه باید بگوید در این راستا چه کرده و چه کار میتواند بکند، نظامچه کرده است ؟ از مقامات نظام به جد میطلبم که نسبت به رفتار سبعانه رژیم باکو در قره باغ بیتفاوت نماند و بداند در این کشاکش جهانی حتی در محافل بین المللی هم، هم اکنون سخن از این است که علی اف، ملیشویچ و صدام حسین آینده است؛ یعنی در بیخ گوش ما جلسومهای از فساد، توطئه و تعدی گری شکل گرفته و این دمل چرکین در حال دهن باز کردن است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با این حال به طور شگفت آوری وزیر محترم اطلاعات میگوید مسائل ما با آذربایجان جدی نیست، به هر حال بدانید که در جمیع جهات اولاً جنگ منطقهای روی داد و به شما دروغ گفته بودند، ثانیاً در مورد مطامع روسیه، ترکیه و دالان طولانی، وضعیت را خوب میدانید و حتی پس از جنگ هم به شما گفته بودند، گرچه امیدواریم دولت ارمنستان هم درایت به خرج دهد.
وی بیان کرد: همچنین تحولات در حال شکل گیری است و امنیت و منافع ملی ایران به نوعی است که باید درایت جدی از خود به خرج دهد. متمدن بودن ایران بزرگ فقط به افتخارات گذشته و آثار تاریخی نیست بلکه باید به عدالت و هنجارها و استوارسازی کرامت انسانی نیز پایمردی داشت. هم اکنون این انسانیت و کرامت است که دارد سبعانه در قره باغ پایمال میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همان گونه که میگفتیم در عمق سوریه و عراق با داعش نجنگیم باید با آن در تهران بجنگیم پس بدانیم تکفیریان و جانیان رژیم باکو چشم به تبریز و استانهای شمال غربی تهران و قزوین دارند.علاقهای ندارم که در این شرایط بحرانی جهانی منطقه ، امور داخلی ایران عزیز را درگیر جنگی ببینم اما آنگاه که بحث امنیت ملی همه جانبه مطرح است امنیت ما فقط در نقشههای جغرافیایی چاپ شده در کتب جغرافیا معنا نمی یابد.
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذولنوری که ریاست بخشی از جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت در پایان نطق بیگلریان گفت: اشاره فرمودید که برخی ها به استانهای ایران چشم دارند. باید بگویم که در طول تاریخ و در ۸ سال دفاع مقدس، هر چشمی که به گوشهای از خاک ایران با طمع نگاه کرده آن چشم توسط فرزندان ملت کور شده و یقیناً کور هم خواهد شد.