در یازدهمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی مطرح شد؛
استقبال معاون وزیر امور خارجه از ایده تهاتر پایاپای وجه
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با استقبال از ایده تهاتر پایاپای وجه تاکید کرد: با بسیاری از کشورهای دنیا روابط بسیار خوبی وجود دارد که میتوان با فراهم ساختن زیرساختهای مورد نیاز و طرح برنامه روشن و مدون برای اجرایی شدن این مکانیسم اقدام کرد.
به گزارش ایلنا، یازدهمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی امروز به ریاست مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، معاونان و مدیران اجرایی عضو ستاد با دستور کاربررسی سازوکار تجارت تهاتری با کشورهای هدف و انجام هماهنگیهای لازم برای مشارکت در نمایشگاه تخصصی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران پروژه» در ترکمنستان در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.
در ابتدای جلسه، نماینده سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در حال حاضر در کنار مدل تهاتر کالا به کالا نوع دیگری از مکانیسم تهاتر با کشورهای هدف، تعریف شده است که تهاتر پایاپای وجه از طریق بانکهای عامل در دو کشور است، گفت: برای تسهیل روند تهاتر و افزایش بهره وری نیاز به تدوین سازوکارهای مشخص، دقیق و اجرایی وجود دارد با این حال این مکانیسم با برخی کشورها در آستانه عملیاتی شدن است.
وی ابراز امیدواری کرد با تشویق شرکتها و سازمانهای تجاری جهت استفاده از این روش در آیندهای نزدیک شاهد نتایج مثبت آن باشیم.
در ادامه، مهدی صفری با استقبال از ایده تهاتر پایاپای وجه اظهار داشت: در حال حاضر با بسیاری از کشورهای دنیا روابط بسیار خوبی وجود دارد که میتوان با فراهم ساختن زیر ساختهای مورد نیاز و طرح برنامه روشن و مدون برای اجرایی شدن این مکانیسم اقدام کرد.
بخش دوم نشست که به موضوع برگزاری نمایشگاه تخصصی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان اختصاص داشت، با ارائه گزارشی از سوی نماینده سازمان توسعه و تجارت آغاز شد. در گزارش این سازمان علاوه بر اشاره به سابقه برگزاری این نمایشگاه، دستاوردهای اقتصادی آن برای کشور در گذشته نیز برشمرده شد.
این نمایشگاه که در چهار محور نفت و گاز، راه و ساختمان، آب و برق و صدور خدمات فنی و مهندسی برگزار میشود، قرار است پس از هشت سال وقفه در آبان ماه سال جاری در عشق آباد برگزار شود.
در پایان، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه استفاده از فرصت حضور در نمایشگاهها و ارائه محصولات تولید داخل جهت ارزآوری برای کشور را مهمترین نیاز و ماموریت اصلی متولیان اقتصادی کشور خواند و تصریح کرد: در این برهه از زمان هیچ فرصتی نباید از دست برود و نتایج تصمیمات و اقدامات اقتصادی باید به صورت ملموس در دسترس عموم قرار گیرد.
وی از آمادگی کامل وزارت امور خارجه برای هرگونه حمایت، کمک و تسهیل امور جهت اجرایی شدن اهداف اقتصادی خبر داد.