خبرگزاری کار ایران

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه:

بهره‌گیری از رسانه و هنر برای آگاهی‌بخشی افکار عمومی و مقابله فرهنگی با جرایم ضرورت دارد

بهره‌گیری از رسانه و هنر برای آگاهی‌بخشی افکار عمومی و مقابله فرهنگی با جرایم ضرورت دارد
کد خبر : ۱۳۹۳۹۳۰

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در یادداشتی به ضرورت بهره‌گیری از رسانه و هنر برای آگاهی‌بخشی افکار عمومی و مقابله فرهنگی با جرایم پرداخت.

به گزارش ایلنا،‌ اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در یادداشتی به موضوع «پیشگیری هنرمندانه از جرم و ضرورت بهره‌گیری از رسانه و هنر برای آگاهی‌بخشی افکار عمومی و مقابله فرهنگی و اساسی با شکل‌گیری جرایم» پرداخته است که متن کامل آن در ذیل آمده است.

مقوله امنیت اجتماعی و مقابله با جرایم از راهبرد‌های اساسی در جوامع پیشرفته و پیشرو است. هرچقدر میزان جرم و تخلف در جامعه‌ای افزایش یابد در واقع حریم اجتماعی مردم نقض شده و احساس امنیت، ضربه می‌خورد بنابراین اگر ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی در جامعه‌ای رو به فزونی نهد آن چیزی که بیش از همه به چشم می‌آید نبود یه نقشه راه (Road map) است.

ناگفته پیداست که مسئولیت خطیر و حساس عدلیه و ضابطان قضایی در چرخه «امنیت اجتماعی» بر کسی پوشیده نیست، اما باید توجه داشت که هر سه قوه و تمام نهاد‌های مرتبط در این زمینه مسئول هستند و باید نقش خود را در پیدایش هرچه پررنگ‌تر احساس امنیت برای آحاد مردم ایفا کنند.

همه عقلا و صاحبنظران گواهی می‌دهند که بهترین راه برای مقابله با جرایم و به تبع آن تضمین امنیت اجتماعی، موضوع راهبردی «پیشگیری از جرم» است که در اینجا نیز باید گفت مساله پیشگیری از وقوع جرم یک عزم ملی می‌طلبد و یک امر فراقوه‌ای است.

نکته‌ای که در این نوشته قابل اعتناست و در واقع رکن اصلی این وجیزه به حساب می‌آید این است که به موازات تحولات پرشتاب در حوزه مسائل اجتماعی و شکل‌گیری جرائم نوظهور باید در مسیر مقابله با جرایم و بهره‌گیری از قاعده عقلانی «پیشگیری بهتر از درمان است» از روش‌ها و رویکرد‌هایی در امر پیشگیری از وقوع جرم بهره برد که اثری ماندگار و پایدار داشته باشد و به مثابه پادزهری است که ریشه جرم را می‌خشکاند.

تجربه طولانی و مستمر در امر پیشگیری از وقوع جرم در جامعه ایرانی – اسلامی ما نشان می‌دهد علاوه بر «پیشگیری کیفری» باید از مقوله «پیشگیری فرهنگی» هم استفاده کرد و اینجاست که باید از «هنر» و «رسانه» در پیشگیری از جرم بهره برد.

باید به مدد «هنر» و اثر معجزه آسای «رسانه» به قلب جرایم و آسیب‌های اجتماعی زد و چراغ پر فروغ روشنگری و آگاهی را برای افکار عمومی روشن ساخت تا فرصت‌ها عیان و نمایان شود و بذر امید و اعتماد در جامعه بروید.

همانطور که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ماه‌های اخیر و خطاب به قوای مختلف بر مساله «اطلاع‌رسانی هنرمندانه» در جهت تبیین خدمات و دستاورد‌ها برای مردم تاکید فرمودند؛ می‌توان با بهره‌گیری از فرمایش دقیق و نگاه عمیق، بر پیشگیری هنرمندانه از جرم متمرکز شد و با کمک اصحاب رسانه و هنر، آثاری ماندگار برای امنیت اجتماعی برجای گذاشت.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تکیه بر سند تحول قضایی و پیگیری و رهگیری اقداماتی که منجر به پیشگیری از وقوع جرایم شود؛ در برنامه خود بیش از پیش بر رویکرد فرهنگی و استفاده از هنر در پیشگیری از جرم متمرکز خواهد بود.

انتظار می‎رود همه صاحبنظران و اندیشمندان در حوزه مسائل رسانه، ارتباطات، اجتماعی و قضایی و عدلیه، معاونت پیشگیری از وقوع جرم را در این میدان حساس و سرنوشت‌ساز یاری نمایند و نقطه نظرات خودشان را از ما دریغ نکنند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز