بسیاری از شهروندان در تهران و سایر شهرها به زندگی در کانکس روی آوردهاند
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در طول سالیان اخیر حوزه مسکن و اجارهخانه شاهد افزایش شدید قیمتها و گرانی سرسامآور بوده است به طوری که باعث شده بسیاری از شهروندان در تهران و سایر شهرها به حاشیه رانده شوند و حتی به زندگی در کانکس روی بیاورند و افراد فرصتطلب و سوداگر با افزایش قیمت کانکس حتی تهیه آن را هم برای برخی خانوارها با مشکل مواجه کردهاند. نزدیک به ۵۰ درصد تهرانیها مستأجر هستند و این در کل کشور حدود ۴۰ درصد میباشد این موضوعی است که در طول سالیان سال اتفاق افتاده است.
به مناسبت هفته دولت صبح امروز مقام معظم رهبری دیداری با رئیسجمهور و اعضای دولت سیزدهم داشتند تأکید رهبر انقلاب روی معیشت مردم بود و ایشان فرمودند مسأله معیشت مردم خیلی مهم است. همچنین فرمودند دولت اقدامات مثبتی انجام داده و زحماتی میکشد حیف است تحت شعاع مسأله نظیر گرانی مسکن و اجاره بها قرار گیرد.
هر چند ما در این روزها شاهد کاهش نسبی تورم بودهایم ولی مقدار آن همچنان بالاست و اثرات آن در حوزههای مختلف از جمله مسکن، مواد غذایی، دارو، خودرو و غیره احساس میشود و هنوز با تورم تک رقمی که یکی از شعارهای دولت بود، فاصله زیادی دارد. در ابتدای دولت سیزدهم نقدینگی نزدیک به ۳۹۰۰ همت بود الان به بالای ۶۳۰۰ همت رسیده است و اثرات آن را با افزایش تورم در جامعه میبینیم و بهتر بود فضا طوری مدیریت شود که آن را به سمت تولید هدایت کند.
در مورد بورس هم با وجود بهبود فضای نسبی میشد با آموزش صحیح و آگاهی بخشی به مردم و استفاده از افراد توانمند آن را بهبود بخشید.
در طول سالیان اخیر حوزه مسکن و اجارهخانه شاهد افزایش شدید قیمتها و گرانی سرسامآور بوده است به طوری که باعث شده بسیاری از شهروندان در تهران و سایر شهرها به حاشیه رانده شوند و حتی به زندگی در کانکس روی بیاورند و افراد فرصتطلب و سوداگر با افزایش قیمت کانکس حتی تهیه آن را هم برای برخی خانوارها با مشکل مواجه کردهاند. نزدیک به ۵۰ درصد تهرانیها مستأجر هستند و این در کل کشور حدود ۴۰ درصد میباشد این موضوعی است که در طول سالیان سال اتفاق افتاده است.
بخش مسکن اعم از اجاره و خرید خانه باید به شدت کنترل و روی آن نظارت جدی صورت گیرد و با قیمت دستوری و سقف گذاشتن، موضوع حل نمیشود و این موضوعی بود که از دوران کرونا اجرایی شد و اصلاً طرح موفقی نبود.
بسیاری از جوانان به خاطر عدم تهیه مسکن و نبود شغل مناسب قادر به ازدواج نیستند در حوزه مسکن دولت، شهرداریها، بخش خصوصی باید شبانهروزی کار کنند تا بلکه کمبودها تا حدودی جبران شود و بین عرضه و تقاضا در بازار تعادل برقرار شود.
حمایت از بخش خصوصی، ارائه تسهیلات در کوتاهترین زمان ممکن به آنها از طریق بانکها، همکاری شهرداریها در صدور پروانه و نهادهای حکومتی و دولتی در ارائه زمین به سرمایهگذار و وزارت راه و شهرسازی، حذف بروکراسی اداری، انجام فوری الحاقات زمین، وجود مدیریت کارآمد، متخصص و عملگرا از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود تا معضل مسکن حل شود. تدوین برنامه مدون برای حمایت از تولیدکنندگان، کشاورزان، دامداران و سرمایهگذاران باعث رشد و شکوفایی اقتصاد و بهبود معیشت مردم خواهد شد.
همچنین حمایت و پشتیبانی از استارت آپها، کارآفرینان جوان، بهبود اینترنت و فضای مجازی و استفاده حداکثری از ظرفیت همه رسانههای کشور از جمله نکات مهمی است که نیاز به حمایت مسئولین دولت سیزدهم دارد. امید است با پیگیریهای ویژه و نظارت مستمر دولت شاهد کاهش ملموس تورم در جامعه باشیم و به تبع آن شاهد افزایش تولید، بهتر شدن فضای کسب و کار با بها دادن به نخبگان و متخصصان جوان و زنان و شکوفایی اقتصاد ایران عزیز باشیم.
خشایار نادی
کارشناس اقتصادی