طحان نظیف در نشست خبری مطرح کرد؛
ابهامات مجدد شورای نگهبان به مصوبه توقف بیمه کارگران ساختمانی/ تا این لحظه مصوبه حجاب و عفاف را دریافت نکردیم
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بررسی طرح توقف ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی اعلام کرد: مصوبه تقریباً مجدد بازنویسی شد که ما با یک مصوبه جدید مواجه بودیم لذا بار دیگر جزییات آن را با دقت بررسی کردیم و ابهاماتی نسبت به آن وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز در نشست خبری خود در سخنانی درخصوص نظرات و بررسیهای اخیر این شورا گفت: طرح تأسیس سازمان پدافند غیرعامل بعد از یک دور بررسی و وارد آمدن ایراد که در پی آن رفع ایراد از سوی مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و در بررسیهای مجدد مغایر با قانون اساسی و شرع دانسته نشد، میتواند عنوان قانون به خود بگیرد.
وی افزود: موضوع دیگر، طرح توقف ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی بود که بعد از طرح ایراد و ابهام شورای نگهبان به ویژه بار مالی از سوی مجلس شورای اسلامی رفع شد. اما مصوبه تقریباً مجدد بازنویسی شد که ما با یک مصوبه جدید مواجه بودیم لذا بار دیگر جزییات آن را با دقت بررسی کردیم و ابهاماتی نسبت به آن وجود دارد که این ابهامات اگر چه اساسی و مبنایی نیست اما مجدداً به مجلس شورای اسلامی اعلام شده است و انشاءالله اگر رفع آن از سوی مجلس محترم صورت گیرد ما در شورا بار دیگر آن را بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: مصوبه بررسی شده دیگر لایحه تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان است که نسبت به این لایحه ما دو اشکال و ایراد اساسی داشتیم. از این جهت که اگر عدم انجام تکالیف را ما شاهد بودیم آیا سازمان ملزم به بخشودگی جرائم هست یا خیر؟ از این جهت ما نسبت به این لایحه ابهام داشتیم. همچنین در ماده ۸ این مصوبه عدم تعیین ضابطه برای مودیانی که موضوع این قانون هستند بود به این معنا که مجلس باید ضابطه گذاری کند و نباید ضابطه گذاری به مجری واگذار شود.
وی در رابطه بررسی «مصوبه حمایت از گزارشگران فساد» ابراز داشت: ما در مرحله قبل ابهامات و اشکالاتی داشتیم که خیلی از آنها برطرف شده و تنها یک مورد باقی مانده که انشاءالله مجلس شورای اسلامی این مورد را برطرف کند آمادگی بررسی مجدد آن را داریم.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی در مورد رویه این شورای برای انتخابات آینده گفت: در انتخابات پیشرو برای همه دست اندرکاران انتخابات اعم از ناظران و مجریان، قانون انتخابات مجلس براساس آخرین مصوبه اصلاح قانون انتخابات مدنظر خواهد بود.
وی اظهار داشت: شورای نگهبان اخیرا به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات متصل شده است.
سخنگوی شورای نگهبان درخصوص مصوبه لایحه حجاب و عفاف گفت: ما تا این لحظه این مصوبه را دریافت نکردیم، براساس کسب اطلاعی که کردم کار بررسی این لایحه در کمیسیون حقوقی و قضایی هنوز ادامه دارد و بعد از پایان بررسی و تصویب مدت زمان آزمایشی بودن در صحن علنی به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.
طحان نظیف در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه «ظاهراً در قانون جدید معیارهای جدیدی ازجمله ارتباط یا عدم ارتباط با جریان فتنه مطرح شده است؛ تعریف شورای نگهبان از فتنه چیست و چه کسانی را مشمول این تعبیر میداند؟» گفت: چنین عبارتی در قانون انتخابات مجلس وجود ندارد و همانطور که عرض کردم شرایط همان شرایط قبل است تنها شرط سابقه ۵ سال سابقه مطرح است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که «علیرغم اظهار نظر مستمر شورا مبنی بر عدم رفتار جناحی و سیاسی در انتخابات، یک جریان سیاسی با عناوین و برچسبهای سیاسی حذف میشوند اما فردی که فرزند عضو منافقین دارد تایید صلاحیت شده است»، ابراز داشت: شورای نگهبان همواره تلاش میکند براساس مستندات تصمیمگیری میکند.
طحان نظیف گفت: اگر دخالت نمایندگان در انتصابات و امور اجرایی محرز باشد در بررسی صلاحیت ها مدنظر قرار خواهیم داد. شورای نگهبان در این موضوع بر اساس قانون عمل خواهد کرد چراکه برخی از اقدامات مداخله نیست و مشاوره است. صلاحیت های نمایندگی در قانون آمده و نباید از برخی صلاحیت ها کاست و از برخی صلاحیت ها فراتر رفت.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: لایحه عفاف و حجاب هنوز به شورای نگهبان ارسال نشده و گویا هنوز در کمیسیون تخصصی مجلس نیز نهایی نشده و هنوز برای زمان بندی اجرای آزمایشی در صحن علنی مجلس تصمیم گیری نشده است.
وی ادامه داد: طراحی سامانه در مورد اجرای قانون شفافیت منابع مالی نامزدها برعهده وزارت کشور است. در جلساتی که با وزارت کشور داشتیم تاکید کردیم که این قانون باید در انتخابات پیش رو اجرا شود. به نظر می رسد که تعداد نامزدهای انتخاباتی نیز نقشی در اجرای این قانون ندارد. این قانون، قانون جاری کشور است و باید در انتخابات پیش رو باید مبنای عمل قرار گیرد.
طحان نظیف یادآور شد: شورای نگهبان در فرآیند پاسخ به استعلامات افرادی که در مرحله پیش ثبت نام اقدام به نام نویسی کردند نقشی ندارد. افرادی که پاسخ استعلام هایشان مثبت شود از تاریخ 27 مهر تا 3 آبان می توانند در مرحله اصلی به ثبت نام نهایی بپردازند.
وی گفت: درب های شورای نگهبان برای گفتگو با احزاب و شخصیت های سیاسی باز است. آن ها اگر نکته و مطلبی داشته باشند آمادگی شنیدن آن مطالب را داریم. این موضوع در دوره های گذشته وجود داشته و در این دوره نیز استقبال می کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره بررسی صلاحیت متقاضیان داوطلبی نمایندگی مجلس گفت: در بررسی صلاحیت ها ابتدا هیات های اجرایی، سپس هیات های نظارت و در نهایت شورای نگهبان اعلام نظر خواهند کرد.
وی افزود: در مقطع کنونی، زمان بررسی صلاحیت ها نیست. اکنون دستگاه ها باید مدارک بارگذاری شده را بررسی و به استعلامات افراد پاسخ دهند.
طحان نظیف افزود: ممکن است افرادی که در گذشته تایید شده اند به دلیل اعمال و رفتاری که داشته اند رد صلاحیت شوند. همچنین ممکن است کسانی که در گذشته تایید نشده باشند، اکنون با به دست آمدن اسناد و مدارکی تایید صلاحیت شوند؛ همچون اینکه فردی در گذشته حکم قضایی داشته و اکنون حکم برائت دریافت کرده باشد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از افراد معتقدند علت تغییر عنوان رد صلاحیت در قانون انتخابات مجلس به عدم احراز صلاحیت آن است که برخی از افراد به ویژه در انتخابات ریاست جمهوری از عنوان رد صلاحیت ناراحت شدند، گفت: شرایط داوطلبان در هر انتخاباتی متفاوت است و شرایط انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی با یکدیگر فرق دارد.
وی درباره سوال دیگری گفت: ممکن است افرادی که در گذشته تایید شدهاند به دلیل اعمال و رفتاری که داشتهاند، رد صلاحیت شوند. همچنین ممکن است کسانی که در گذشته تایید نشده باشند، اکنون با به دست آمدن اسناد و مدارکی تایید صلاحیت شوند؛ مانند اینکه فردی در گذشته حکم قضایی داشته و اکنون حکم برائت دریافت کرده باشد.
وی درباره قرآن سوزی در برخی از کشورهای غربی، گفت: اقدام شرم آوری که در برخی از کشورهای غربی صورت گرفت، در جهت اسلام ستیزی است و برخلاف حقوق بینالملل است و بر اساس حقوق و قوانین بینالمللی باید به همه ادیان احترام گذاشته شود، قرآن در شریعت و فقه جایگاه غیرقابل خدشهای دارد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت طرح الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول، گفت: مهلت اظهار نظر شورای نگهبان نسبت به این موضوع به اتمام رسیده و به هشت ماه قبل بازمیگردد و این موضوع الان در دستورکار کمیسیون قضایی و حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است و سپس در مجمع رسیدگی میشود و مجمع باید درباره این موضوع تصمیمگیری نهایی کند.