با رأی نمایندگان مجلس؛
با رد درخواست دوفوریتی دولت؛ لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ به صورت عادی بررسی میشود
نمایندگان مجلس با تقاضا دولت برای دوفوریت و یک فوریت بررسی لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ مخالفت کردند، از این رو لایحه مذکور به صورت عادی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای فوریت لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ با دوفوریت این لایحه با ۶۳ رأی موافق، ۱۴۶ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند. همچنین نمایندگان با یک فوریت لایحه مذکور با ۹۰ رأی موافق، ۱۲۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند. از این رو لایحه مذکور به صورت عادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
محمدحسین فرهنگی در مخالفت با تقاضای دوفوریتی لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ تأکید کرد: تغییرات بسیار گسترده است و برای رسیدگی آن نیازمند صرف زمان هستیم، با این حال نیمی از سال گذشته است و دولت با لایحه اصلاحی در واقع قانون بودجه جدید را ارائه کرده است که باعث میشود تصمیمات ارزشمند گذشته به هم زده شود. در موضوع قیر نیز دولت خواهان ارائه آن در بورس شده است که باعث تعطیلی فعالیتهای عمرانی ناشی از قطع قیر رایگان خواهد شد.
وی ادامه داد: در لایحه ارائه شده از سوی دولت احکام و ردیفها دستخوش تغییرات جدی میشود و اگر کمیسیون در ۳ جلسه نتواند مباحث را جمعبندی کند، لایحه عیناً در صحن بررسی میشود که این موضوع به صلاح کشور، نظام و قوای مقننه و مجریه نخواهد بود.
محمدحسن آصفری در موافقت با دوفوریت لایحه اصلاح قانون بودجه بیان کرد: دو هفته دیگر قانون برنامه هفتم بررسی میشود، از این رو اهمیت دارد که قانون بودجه اصلاح شود. اکثر تغییرات مورد نظر دولت در اجزا است و محتوا و مبلغ کلی بودجه تغییر نمیکند، ما در قانون بودجه تکالیفی را برای دستگاههایی آوردهایم که صلاحیت آن را ندارند و باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: در خصوص موضوع قیر باید گفت بسیاری از پیمانکاران معطل دولت ماندهاند چرا که دولت به صندوقها بدهکار است که باید یک جا این موضوع را حل کنیم، از سوی دیگر شاهد افزایش فروش نفت هستیم که میتوان مازاد فروش را به بدهیها اختصاص داد تا مشکلات کشور برطرف شود.
دلخوش اباتری: برخی اصلاحات لایحه بودجه ۱۴۰۲ قابلیت گنجایش در لایحه را ندارد
سید کاظم دلخوش اباتری در مخالفت با بررسی دوفوریت اصلاح لایحه قانون بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: دولت محترم در قالب این اصلاحیه قصد دارد ۳۵ ردیف بودجه ای و ۲۱ ماده از احکام مختلف در بودجه را اصلاح کند.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس یازدهم با بیان اینکه قانون بودجه ۲۰ تبصره دارد، افزود: دولت در قالب این اصلاحیه قصد دارد ۵۶ اصلاح را در قانون بودجه اعمال کند.
وی تاکید کرد: ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام، بودجه سال ۱۴۰۲ را به نوعی بهم ریخت و بعد از آنکه ما با شورای نگهبان در رابطه با بودجه به توافق رسیدیم، مجمع بخشی از بندها و تبصره های مهم آن را رد کرد و این خود یک اشکال اساسی است.
دلخوش با بیان اینکه مبحث طرح مسائل دوفوریتی در مجلس حائز ویژگی هایی است، بیان کرد: این جای سوال دارد که کجا این ویژگی های دوفوریتی در قالب طرح فوق رعایت شده است.
وی افزود: دولت در جزئیات اصلاحیه فوق آورده است که می خواهد ۱۵ میلیارد یورو خارج از سقف تهاتر کند و این به میزان ۷۰۰ هزار بشکه نفت است. آیا گنجایش این مسئله در بودجه وجود دارد؟
دلخوش بیان کرد: در این اصلاحیه دولتمردان تلاش دارند در مورد قیر اصلاحاتی را مدنظر قرار دهند. در حال حاضر ما ۶ میلیون تن قیر در کشور داریم و مسئولان می خواهند این ۶ میلیون تن قیر را به خارج صادر کرده و به مردم نرسد، این در حالی است که مردم روستا و شهرها به این مباحث زیرساختی احتیاج دارند.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس یازدهم با بیان اینکه ۵ ماه از سال گذشته، اما هنوز تامین قیر ۱۴۰۲ شهرها و روستاها صورت نگرفته است، اظهار کرد: مردم در این بخش از مسئولان توقع دارند. مسئولان تاکید دارند که قصد دارند قیمت قیر را آزاد و وارد بورس کنند که این مسئله می تواند قیمت قیر را افزایش دهد.
موسوی: یکی از محسنات اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۲ افزایش فروش نفت است
در ادامه سید علی موسوی نماینده ملکان در مجلس یازدهم در موافقت با بررسی دوفوریت اصلاح لایحه قانون بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: ما باید دولت را در اجرای این امر مهم یاری دهیم، چرا که دولت امروز در یک فرصت خوبی اصلاحیه بودجه را به مجلس آورده و ما باید از آن استقبال کنیم.
وی افزود: این اصلاحیه محسناتی دارد که یکی از آنها فروش نفت است، در حال حاضر ما تحریم هستیم و اینکه دولت انقلابی توانسته بحث فروش نفت را به خوبی پیش ببرد، جای بسی امیدواری است و باید از آن استقبال کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: دولت در اصلاحیه فوق افزایش حقوق هیات های علمی دانشگاه ها و قضات را مطرح کرده است، اینکه دولت قصد دارد حقوق این دو بخش را افزایش دهد، بسیار خوب است، چرا که امروز پرونده های سنگینی در دادگاه ها وجود دارد و ما باید در این بخش ها به قوه قضائیه کمک کرده و از این مواضع استقبال کنیم.