معاون اول قوه قضاییه:
ممنوعالخروج کردن فعال اقتصادی به صورت بیجهت مانند اعدام آن فرد است/ چه اشکالی دارد وزیر اقتصاد از میان فعالان اقتصادی انتخاب شود
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه ممنوعالخروج کردن فعال اقتصادی به صورت بیجهت مانند اعدام آن فرد است، تصریح کرد: نباید یک فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه ضمن تبریک اعیاد پیش روی قربان، غدیر و گرامیداشت روز عرفه، بیان کرد: این همایش سرآغازی برای نظاممند کردن موضوع امنیت اقتصادی در کشور است.
وی افزود: از مدتها قبل به دنبال این بودیم که چگونه قوه قضاییه و فعالان اقتصادی با همکاری میتوانند از ورود پروندههای این حوزه به دستگاه قضایی جلوگیری کنند.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: نامگذاری و تعیین شعار سال در سنوات اخیر حاکی از این است که امروز دغدغه نظام مسائل اقتصادی است، در حوزههای دیگر مشکل نداریم امروزه نظام تثبیت شده و هیچ مشکل امنیتی نداریم.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق با بیان اینکه اتاق فکر دشمن بر روی مسائل اقتصادی متمرکز شده و برنامه ریزی میکند، گفت: مقام معظم رهبری به دفعات فرمودند که بر روی اصول مقاومت کنیم و مقاومت به معنای قطع ارتباطات با دنیا نیست.
وی افزود: طی سالهای اخیر واژه اقتصاد مقاومتی وارد لغات و فعالیتهای ما شده است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: حاکمیت باید از فعالان اقتصادی دفاع و حمایت کند، جذب سرمایه و حمایت از سرمایه گذاری و سرمایه گذاران باید انجام شود.
وی افزود: قوه قضاییه همانطوری که به صورت قاطع و جدی با فساد و مفسد اقتصادی مبارزه میکند از اقتصاد و سرمایه گذاری سالم حمایت میکند و خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق گفت: قوانین زایدی در خصوص حوزه سرمایه گذاری داریم که باید این موارد مجددا بررسی شود. باید از خرد تمام ذی نفعان و نخبگان دانشگاهی در این مسیر استفاده کنیم و در مسیر تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم.
وی افزود: اگر بخواهیم پیشرفت کنیم لازم است که به کمک دولت فعالان اقتصادی و دستگاه قضایی وارد حوزه اقتصادی شویم و به فعالان این حوزه کمک کنیم.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: طی سالهای گذشته همواره فکر بنده این بود که اگر وزیر اقتصاد و معاونان وی از میان فعالان حوزه اقتصاد انتخاب شوند چه اشکالی دارد؟
حجت الاسلام و المسلمین مصدق گفت: فعالان اقتصادی حاضر در این جمع نیازی به مال و اموالی که در قبل کارهایی که انجام میدهند، ندارند و دغدغه هایشان برای نظام و انقلاب است پس باید به آنها کمک و از اقداماتشان حمایت شود.
وی افزود: طبق گزارشی که به بنده اعلام شد حدود ۳۰ پرونده در حوزه سرمایه گذاری و فعالان اقتصادی نیاز به اعمال ماده ۴۷۷ دارد، در جریان این پروندهها نیستم، اما آمادگی داریم موارد را بررسی کنیم.
معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: در عین حال که به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی امان نامه دادیم تا کارشان را انجام دهند، به همان اندازه هم اگر مرتکب جرم شدند، قاطعانه برخورد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه باید در قوه قضاییه برای حوزه سرمایه گذاری و فعالان اقتصادی اقداماتی را انجام داد، گفت: خودداری از ضبط ماشین آلات در ازای بدهی مالیاتی، ممنوعیت انسداد حسابهای بانکی یا لغو کارتهای بازرگانی، از اقداماتی است که دستگاه قضایی اجرای آن را در این حوزه پیگیری میکند.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه ممنوع الخروج کردن فعال اقتصادی به صورت بی جهت مانند اعدام آن فرد است، تصریح کرد: نباید یک فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم.
وی افزود: ضرورت طرح پرونده واحدهای بدهکار در ستاد رفع تولید، فعال کردن تشکلها و انجمنهای تخصصی برای سرمایه گذاران از دیگر اقداماتی است که دستگاه قضایی اجرای این موارد را مورد بررسی و در دستور کار خود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق گفت: شعب دادسراهای ما باید در حوزه پولی بانکی، اقتصادی و بورس اختصاصی شوند؛ این سه حوزه مرتبط با هم بوده، اما سه حوزه جدای از هم در حال فعالیت هستند.
وی افزود: قضات تخصصی برای فعالیت در شعب ویژه با کمک بانک مرکزی در حال آموزش هستند و در ادامه نیز اگر پروندهای مفتوح شد باید به صورت جدی و خارج از نوبت رسیدگی شود.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به نوع مجازاتها گفت: مقام معظم رهبری به کرات بر حبس زدایی تاکید کرده اند.
وی افزود: امروز در حوزه سیاست جنایی هر کسی مرتکب جرمی شد برای وی مجازات حبس در نظر گرفته می شود و مدت حبس را برای افراد مختلف کم یا زیاد میکنیم، این موضوع سیاست جنایی نیست. حجت الاسلام و المسلمین مصدق تاکید کرد: باید در قوانین جرائم، اصلاحاتی صورت گیرد و مجازات متناسب با جرم در نظر گرفته شود.
حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق بیان کرد: احیای مجدد واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، یکی از مسائل اصلی قوه قضاییه است.
وی با اشاره به مطالبی که امروز از سوی فعالان اقتصادی در این جلسه مطرح شد، افزود: در راستای حمایت از تولید و فعالان این عرصه، هر زمانی نیاز به اعمال ماده ۴۷۷ باشد با قید فوریت این کار را انجام میدهیم. به فعالان اقتصادی که امروز دغدغه نظام اقتصادی را دارند، اطمینان میدهیم قوه قضاییه و دولت پشتیبان و حامی آنها هستند تا نظام اقتصادی کشور را به شرحی که خودشان توضیح دادند، ارتقا بخشند.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: سعی میکنیم کمیته ویژهای با مشارکت مسئولان، فعالان اقتصادی و برخی از قضات تشکیل دهیم و اعضای این کمیته تا یک ماه آینده جلسهای تشکیل دهند و پیش نویسی از همه مسائلی که امروز مطرح شد، تهیه کنند. قطعاً در آن پیش نویس، برخی موارد نیاز به تدبیر و مدیریت دارند که کارهای مربوط به آنها را شروع میکنیم، اما مواردی که نیاز به تقنین دارند را هم سعی میکنیم از طریق دولت و مجلس به تصویب برسند.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق با اشاره خدمات و ضمانتهایی که به سرمایه گذارانی که در خارج از کشور هستند و در ایران پرونده دارند ارائه میشود، گفت: سرمایه گذاران خارجی نگران نباشند حتی آنهایی که پرونده دارند، بحث مسائل امنیتی و شرارت و منافقین مساله دیگری است. با دادستانی کل و دادستانهای سراسر کشور صحبت میکنیم تا زمانیکه این فعالان اقتصادی وارد فرودگاه میشوند به آنها امنیت داده و دستگیرشان نشوند. در فرصتهای آتی به پروندهشان رسیدگی شده و کمک شان میکنیم.
وی درباره کشورهای همسایهای که میخواهند در ایران سرمایه گذاری کنند نیز گفت: اعلام آمادگی میکنیم تا جلسه ویژهای با هماهنگی وزارت های اقتصاد، اطلاعات، مراجع امنیتی، نظارتی و قوه قضاییه با انها برگزار کنیم تا مشکلات شان را حل کنیم.